Αρχική » Grid with Sidebar » Όταν πας για μπεκάτσες και σηκώνεις αρκούδες… VIDEO

Όταν πας για μπεκάτσες και σηκώνεις αρκούδες… VIDEO

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Φαίνεται ότι δεν έχουν τέλος οι … αρκουδοσυναντήσεις των ανθρώπων που ζούνε την φύση από κοντά και όχι από τους καναπέδες του σαλονιού τους, των ανθρώπων που την βιώνουν από πρώτο χέρι και όχι από κάποια δήθενλλ οικολογικά κανάλια που προωθούν λόγω μόδας την γνωστή καραμέλα των Μ.Κ.Ο περί δήθεν σπανιότητας ορισμένων ειδών.
Την Κυριακή λοιπόν 22/01/23 ο συνάδερφος που τράβηξε το παρακάτω ενδιαφέρον βίντεο κατά την διάρκεια κυνηγιού μπεκάτσας που έκανε στα πέριξ της Κοζάνης είχε συνάντηση με αρκούδα.

SVESTONOF

Όπως θα δείτε στο βίντεο το ζώο φαίνεται να εμφανίζεται από το πουθενά, ωστόσο όταν ο συνάδελφος πλησιάζει στο σημείο, βλέπουμε ότι εκεί είχε κάνει την φωλιά της, σε ένα γυμνό τερέν χωρίς καθόλου βλάστηση για κάλυψη και ευτυχώς έφυγε τρέχοντας προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι οι αρκούδες πέφτουν σε λήθαργο (και όχι νάρκη) αυτό σημαίνει ότι μπορούν να ξυπνήσουν εύκολα. Επίσης δεν είναι υποχρεωτική η κατάσταση αυτή, όπου τα τροφικα διαθέσιμα και ο καιρός τις ευνοούν μπορεί να μη μπουν καν στην διαδικασία.

Δείτε το video….

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ