Αρχική iHunt.gr 12 συναρπαστικα φαραγγια που κοβουν την ανασα!…ΦΩΤΟ

12 συναρπαστικα φαραγγια που κοβουν την ανασα!…ΦΩΤΟ

από iHunt Team
faraggi

demobanner

Οι γεωλόγοι θα μπορούσαν να σπαταλήσουν ώρες ατελείωτες προκειμένου να διηγηθούν όλα όσα ξέρουν γι’ αυτά και να μας κάνουν να εκτιμήσουμε την ομορφιά τους
 
Τα φαράγγια είναι βαθιές χαράδρες που σχηματίζονται ανάμεσα σε βουνά ή βράχια, συνήθως απόκρημνες περιοχές και δύσβατες που αν καταφέρει κάποιος να τις εξερευνήσει το αποτέλεσμα θα τον αποζημιώσει και με το παραπάνω. 
 
Συνήθως σχηματίζονται εξαιτίας της διάβρωσης των πετρωμάτων και του εδάφους, αποτελώντας μία από τις πιο εντυπωσιακές φυσικές διαδικασίες. Διαρρέονται αρκετές φορές από ποτάμια, τα οποία συμπληρώνουν με τη σειρά τους το εκπληκτικό σκηνικό. 
 
Τα φαράγγια είναι από τις πιο όμορφες και εντυπωσιακές γεωλογικές μορφές στη γη. Καθένα από αυτά έχει τη δική του ιστορία και ένα… ποτάμι από το οποίο δημιουργήθηκε πριν χρόνια. Οι γεωλόγοι θα μπορούσαν να σπαταλήσουν ώρες ατελείωτες προκειμένου να διηγηθούν όλα όσα ξέρουν γι’ αυτά και να μας κάνουν να εκτιμήσουμε την ομορφιά τους.
 
Πολλά από αυτά μάλιστα αποτελούν δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στον τόπο που βρίσκονται, συγκεντρώνοντας πλήθος επισκεπτών κατά τη διάρκεια όλων των εποχών του έτους αλλά και αγαπημένα σημεία των φωτογράφων που… μάχονται για μια λήψη στους κόλπους τους. 
 
Για τους φαν και μη της περιπέτειας, λοιπόν, ιδού 12 από τα πιο συναρπαστικά φαράγγια στον κόσμο.
 
 
 
1. Takachiho Gorge, Ιαπωνία
 
 
 
2. Antelope Canyon, ΗΠΑ
 
 
 
 
3. Verdon Gorge, Γαλλία
 
 
 
4. Oneonta Gorge, ΗΠΑ
 
 
 
5. Vintgar Gorge, Σλοβενία
 
 
 
6. Glen Canyon, ΗΠΑ
 
 
 
 
7. The Uvac Canyon, Σερβία
 
 
 
8. El Tajo Gorge, Ισπανία
 
 
 
9. Narrows Gorge, ΗΠΑ
 
 
 
10. The Narrows, ΗΠΑ
 
 
 
11. Areuse Gorge, Ελβετία
 
 
 
12. Leutasch Gorge, Αυστρία
 
 
 
Πηγή : ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑPrint Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα