Αρχική iHunt.gr 12.153 αγριόχοιροι θηρεύτηκαν μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου στην Μακεδονία & Θράκη

12.153 αγριόχοιροι θηρεύτηκαν μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου στην Μακεδονία & Θράκη

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Στους 12.153 αγριόχοιρους ανέρχεται ο συνολικός αριθμός αγριόχοιρων που θηρεύθηκαν κατά τη τρέχουσα κυνηγετική περίοδο (από 15.9.19 έως 30.11.19) στους 16 νομούς της Μακεδονίας και Θράκης, σύμφωνα με στοιχεία της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας-Θράκης (ΚΟΜΑΘ). Ο νομός που παρουσιάζει τον μεγαλύτερο αριθμό θηρευθέντων αγριόχοιρων είναι ο ν. Κοζάνης με 1.785 αγριόχοιρους και ακολουθεί ο ν. Σερρών με 1.335. Στο ν. Ξάνθης θηρεύθηκαν οι λιγότεροι αγριόχοιροι (207) και στη προτελευταία θέση βρίσκεται ο ν. Καβάλας (295).
 
Τα στοιχεία δόθηκαν στους επιστημονικούς συνεργάτες (δασολόγοι, δασοπόνοι) και τους ομοσπονδιακούς θηροφύλακες της ΚΟΜΑΘ, στα πλαίσια λήψης ειδικών μέτρων πρόληψης και ελέγχου της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων. «Ο αριθμός είναι τεράστιος» δεν έκρυψε ο περιφερειακός σύμβουλος Θράκης της ΚΟΜΑΘ Παναγιώτης Καραφύλλης, ενημερώνοντας ότι ο αριθμός των αγριόχοιρων έχει αυξηθεί κατά πολύ τα περασμένα χρόνια. Όσο για τους κυνηγούς του νομού Ροδόπης είναι και αυτοί «ευχαριστημένοι», καθώς και στο νομό Ροδόπης υπάρχει μεγάλη αύξηση στους αγριόχοιρους που θηρεύθηκαν.
 

SVESTONOF


Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα