Αρχική iHunt.gr 24ωρη φυλαξη του Αμβρακικου απο την Ε’ ΚΟΗ

24ωρη φυλαξη του Αμβρακικου απο την Ε’ ΚΟΗ

από iHunt Team
photo21

Διαρκής και αδιάλειπτη είναι η παρουσία στον Αμβρακικό της Θηροφυλακής σε συνεργασία με τους κατά τόπους Κυνηγετικούς Συλλόγους και τον Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού, για την τήρηση της νομοθεσίας που διέπει την άσκηση της θήρας. 
 
Τις ημέρες των Χριστουγέννων, οι τοπικές δυνάμεις της Θηροφυλακής ενισχύθηκαν με επιπλέον κλιμάκια. Συγκεκριμένα, από το απόγευμα της Τετάρτης (παραμονή Χριστουγέννων) μέχρι και την Κυριακή, στην ευρύτερη περιοχή του Αμβρακικού κόλπου επιχειρούσαν επί 24ώρου βάσης, κλιμάκια της Θηροφυλακής, τόσο με χερσαία μέσα, όσο και με πλωτά.
 
Κατά τη διάρκεια των περιπολιών στην περιοχή της Στρογγυλής, οι ομάδες της Θηροφυλακής εντόπισαν και κατάσχεσαν ομοιώματα πτηνών (πλάνα), που άγνωστοι είχαν τοποθετήσει σε διάφορα σημεία του βάλτου. Παρά τους συνεχείς ελέγχους δεν εντοπίστηκαν οι υπεύθυνοι της παράνομης πράξης, ωστόσο έχει υποβληθεί μήνυση  κατ’ αγνώστων, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό τους συνεχίζονται.
 
Πρέπει να σημειωθεί ότι στις υπόλοιπες περιοχές του υγροτόπου δεν παρατηρήθηκε κανένα πρόβλημα και η θήρα ασκούνταν σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στην ρυθμιστική απόφαση.
 
Η Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση, ότι δεν πρόκειται να γίνουν εκπτώσεις στην απόφαση της κυνηγετικής οικογένειας, να προστατεύσει και να προασπίσει την άσκηση δραστηριότητας της θήρας στον υγρότοπο του Αμβρακικού.

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα