Αρχική ΚυνηγιΣύλλογοι Κ.Σ. Σταυρούπολης : Όχι στις ανεμογεννήτριες στην Οροσειρά Ροδόπης

Κ.Σ. Σταυρούπολης : Όχι στις ανεμογεννήτριες στην Οροσειρά Ροδόπης

από iHunt Team

demobanner

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σταυρούπολης Ξάνθης εκφράζει την δυσαρέσκεια του και τον έντονο προβληματισμό του για την δημιουργία Αιολικού πάρκου στον ορεινό όγκο της οροσειράς της Ροδόπης.

Σε μια περιοχή με τόση έντονη βιοποικιλότητα, με προστατευόμενα δάση βάση διεθνών συνθηκών, με έντονο οικοτουριστικό ενδιαφέρον είναι παράλογο να σκεφτόμαστε για τοποθέτηση ανεμογεννητριών. Τεράστιες επιπτώσεις θα επιφέρει μια τέτοια απόφαση για δημιουργία ενός Αιολικού πάρκου.

Η χλωρίδα και η πανίδα θα δεχθούν τεράστιο πλήγμα κάτω από το βάρος των βίαιων επεμβάσεων. Οι εκατοντάδες ανεμογεννήτριες οι υποσταθμοί και οι γραμμές μεταφοράς θα εξαφανίσουν το κάλλος των φυσικών τοπίων.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σταυρούπολης Ξάνθης θα σταθεί στο πλευρό κάθε προσπάθειας οποιουδήποτε ενάντια στην τοποθέτηση των εν λόγω ανεμογεννητριών.

Με εκτίμηση το Δ. Σ του Κυνηγετικού Συλλόγου Σταυρούπολης Ξάνθης

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα