Αρχική ΚυνηγιΕπικαιρότητα Διάσωση κουκουβάγιας από την Α’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Αρχιπελάγους

Διάσωση κουκουβάγιας από την Α’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Αρχιπελάγους

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Σήμερα (18/06/2021), εντοπίστηκε μια μικρή κουκουβάγια του είδους Τυτώ (Tyto alba) σε επαγγελματική αποθήκη. Άμεσα ενημερώθηκε η Ομοσπονδία και στο σημείο μετέβει το επιστημονικό προσωπικό μας.

SVESTONOF

Η μικρή Τυτώ μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο της Τουρβαλή Μυρσίνης, όπου και διαπιστώθηκε ότι δεν είναι τραυματισμένο. Του δόθηκε τροφή και νερό και θα παραμείνει σε ασφαλές μέρος μέχρι την μεταφορά του σε κάποιο Κέντρο για τα είδη της Άγριας Ζωής.

Η Τυτώ είναι ένα ωφέλιμο είδος για τους ανθρώπους της υπαίθρου αφού τρέφεται κυρίως με μικρά σπονδυλωτά, ιδιαίτερα τρωκτικά, από τα οποία το μεγαλύτερο ποσοστό είναι οικιακά ποντίκια ή χωραφοπόντικες.

Μελέτες έχουν δείξει ότι κάθε άτομο μπορεί να φάει ένα (1) ή περισσότερα τρωκτικά ανά νύκτα, ενώ όταν φωλιάζει, οι γονείς μαζί με τους νεοσσούς μπορεί να καταναλώσουν πάνω από 1.000 τρωκτικά ετησίως.


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα