Αρχική » Grid with Sidebar » Νέες ρυθμίσεις στην εκγύμναση των κυνηγετικών σκύλων

Νέες ρυθμίσεις στην εκγύμναση των κυνηγετικών σκύλων

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Στην περσινή ρυθμιστική προβλεπόταν η απαγόρευση της εκγύμνασης των κυνηγετικών σκύλων από το μήνα Απρίλιο έως και το Ιούνιο, σε όλες τις ΖΕΣ (Ζώνες Εκγύμνασης Σκύλων – Ζ.Ε.Σ. μετά από απόφαση των δασικών αρχών.

SVESTONOF

Μετά από αίτημα της ΚΣΕ αυτό αλλάζει. Από την φετινή ρυθμιστική και πλέον σε κάθε ΖΕΣ (Ζώνη Εκγύμνασης Σκύλων) θα λαμβάνονται υπόψιν οι τεκμηριωμένες προτάσεις των τοπικών Κυνηγετικών Οργανώσεων πριν την έκδοση απόφασης απαγόρευσης αν και όποτε χρειάζεται.

Ο κ. Αμυράς διορθώνει μια μεγάλη αδικία που είχε δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στους κυνηγούς και στους σκύλους τους. Τώρα απαιτείται δουλειά από τους Κυνηγετικούς Συλλόγους ώστε να λειτουργήσουν  οι ΖΕΣ σύμφωνα με τις ανάγκες των θηραμάτων που διαβούν εντός αυτών. Πλέον οι κυνηγετικοί σκύλοι μπορούν να εκγυμνάζονται χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα στην πανίδα.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει η ρυθμιστική :
“Η εκγύμναση των κυνηγετικών σκύλων επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο στους περιορισμένους χώρους εκγύμνασης που καθορίζονται από τις δασικές αρχές (Ζώνες Εκγύμνασης Σκύλων – Ζ.Ε.Σ.) και απαγορεύεται οπουδήποτε αλλού.
Κατά το χρονικό διάστημα της αναπαραγωγικής περιόδου από Απρίλιο έως και τον Ιούνιο, δεν επιτρέπεται η εκγύμναση κυνηγετικών σκύλων, για λόγους που σχετίζονται με την όχληση της θηραματοπανίδας την περίοδο αυτή.
Για την εφαρμογή της ανωτέρω απαγόρευσης, απαι- τείται η έκδοση Δασικής Αστυνομικής Διάταξης (Δ.Α.Δ.) από την οικεία Δασική Αρχή, στην οποία θα ορίζονται:
Οι Ζ.Ε.Σ στις οποίες αφορά η απαγόρευση.
Η διάρκεια ισχύος της τοπικής απαγόρευσης των εκ- γυμνάσεων κυνηγετικών σκύλων στις ανωτέρω Ζ.Ε.Σ, εντός του προαναφερόμενου τριμήνου (Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου).
Οι τυχόν επιβαλλόμενοι κατά περίπτωση, περιορι- σμοί στους όρους διεξαγωγής των εκγυμνάσεων ή οι λοιποί περιορισμοί στις περιπτώσεις των Ζ.Ε.Σ που εξαι- ρούνται της απαγόρευσης.”

Η συντακτική ομάδα του iHunt.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ