Αρχική iHunt.gr Aυξηση της θερμοκρασιας κατά 4 βαθμους

Aυξηση της θερμοκρασιας κατά 4 βαθμους

από iHunt Team
molinsi

demobanner

 Άνοδο της θερμοκρασίας κατά 4 βαθμούς Κελσίου αυτόν τον αιώνα προβλέπει η Παγκόσμια Τράπεζα αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Στην έκθεσή της με τίτλο «Κλείστε τη Θέρμανση», που δημοσιεύθηκε λίγο πριν τη Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών στο Κατάρ για την Κλιματική Αλλαγή, η Παγκόσμια Τράπεζα προειδοποιεί ότι η αύξηση της θερμοκρασίας θα προκαλέσει καύσωνες, προβλήματα στις καλλιέργειες και άνοδο της στάθμης των θαλασσών.

Οι επιπτώσεις θα είναι αισθητές παγκοσμίως, ωστόσο οι φτωχότερες χώρες θα πληγούν περισσότερο.

Η παγκόσμια μέση θερμοκρασία σήμερα είναι δυο βαθμούς υψηλότερη από τα προ-βιομηχανικά επίπεδα.Αν τηρηθούν οι υποσχέσεις για μείωση των εκπομπών ρύπων, τότε η αύξηση της θερμοκρασίας υπολογίζεται στους τρείς βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο, στην περίπτωση που οι δεσμεύσεις δεν τηρηθούν η αύξηση της παγκόσμιας μέσης θερμοκρασίας θα ξεπεράσει τους τέσσερις βαθμούς Κελσίου μέχρι το 2060.

Σε αυτή την περίπτωση η Παγκόσμια Τράπεζα προβλέπει:

  • Αύξηση του ποσοστού οξίνισης των ωκεανών κατά 150%
  • Αύξηση της στάθμης των θαλασσών από 50 εκατοστά μέχρι ένα μέτρο ως το 2100
  • Μεγάλα κύματα καύσωνα, μείωση της βιοποικιλότητας και λειψυδρία

Πηγή : econewsPrint Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα