Αρχική iHunt.gr Α’ ΚΟΚΔ : Εκνευρισμό και ανασφάλεια προκάλεσε η απόφαση του κ. Πέτσα

Α’ ΚΟΚΔ : Εκνευρισμό και ανασφάλεια προκάλεσε η απόφαση του κ. Πέτσα

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Σε έναν, άνευ προηγουμένου, αιφνιδιασμό προέβη η πολιτική διοίκηση του Υπουργείου Εσωτερικών, και πιο συγκεκριμένα ο αναπληρωτής Υπουργός κ. Πέτσας, με την ενεργοποίηση των διατάξεων του νόμου για τη στείρωση των δεσποζόμενων ζώων.

Διατάξεων που υποτίθεται ότι είχαν παγώσει καθώς οι υποδομές και οι μηχανισμοί για την εφαρμογή τους δεν είναι έτοιμοι.
Κι όλα αυτά, λίγο πριν τις εκλογές και μία μέρα πριν το κλείσιμο της Βουλής, προκαλώντας εκνευρισμό αλλά και ανασφάλεια στους χιλιάδες ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων και ειδικότερα στους κυνηγούς, οι οποίοι κατέχουν συνήθως αρκετά σκυλιά.

Σκυλιά που δεν είναι απλώς συντροφιάς, αλλά στην ουσία είναι ζώα εργασίας.

Επιπρόσθετα ο αναπληρωτής Υπουργός είχε δεσμευτεί στην ηγεσία του κυνηγετικού κόσμου για διάλογο, ώστε να επιλυθούν σημαντικά προβλήματα που θα δημιουργούσε η εφαρμογή του νόμου τόσο στους κυνηγούς, όσο και στους υπόλοιπους ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων.

Η Α’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης Δωδεκανήσου (Α’ ΚΟΚΔ) από την αρχή είχε επισημάνει όλα αυτά τα προβλήματα από την εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου. Και μάλιστα πέρα από ουσιαστικές και καυστικές ανακοινώσεις είχε εκφράσει τις διαφωνίες της και εκφέρει τις απόψεις της εγγράφως, 2 φορές, στον αναπληρωτή Υπουργό.

Η Α’ ΚΟΚΔ συντάσσεται με τις υπόλοιπες Κυνηγετικές Ομοσπονδίες και θα κάνει ότι είναι δυνατόν για την ανατροπή αυτής της άδικης και αδιέξοδης κατάστασης.


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα