Αρχική iHunt.gr Α΄ ΚΟΚΔ : Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι ανιχνεύσεις δηλητηριασμένων δολωμάτων

Α΄ ΚΟΚΔ : Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι ανιχνεύσεις δηλητηριασμένων δολωμάτων

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Αυτή την περίοδο, οι σκύλοι με τους χειριστές της ομάδας σκύλων ανίχνευσης δηλητηριασμένων δολωμάτων της Α΄ ΚΟΚΔ, βρίσκονται διαρκώς στο πεδίο, πραγματοποιώντας αυτοψίες, σε Ρόδο και Κρήτη.

Οι περισσότερες από τις αυτοψίες πραγματοποιούνται, κυρίως μετά από καταγγελίες που φτάνουν τόσο στους χειριστές, όσο και στα γραφεία της Α΄ ΚΟΚΔ και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

Δύο από τα πιο σοβαρά, πρόσφατα περιστατικά, με σημαντικά ευρήματα, σημειώθηκαν στην Π.Ε. Ηρακλείου. Τις αυτοψίες πραγματοποίησε ο Σπύρος Νηστικάκης με την Ντάικα. Πιο συγκεκριμένα:

• Στο Κεφάλι Χόνδρου, Δήμο Βιάννου, στις 21-09-2022 βρέθηκαν πέντε κομμάτια κρέας πασπαλισμένα με άσπρη σκόνη καθώς και δύο ύποπτα μπουκάλια του νερού, με πολλά ψόφια έντομα τριγύρω. Βρέθηκε επίσης ένας νεκρός σκαντζόχοιρος. Εντοπίστηκε ένα ύποπτο άτομο, για την τοποθέτηση των δολωμάτων, το οποίο οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Βιάννου, όπου σχηματίστηκε δικογραφία. Με εντολή του εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερο μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων του εργαστηρίου για τα ευρήματα.

• Στις 25-09-2022, εντός του Καταφυγίου Άγριας Ζωής του Γιούχτα, Δήμο Αρχανών Αστερουσίων, μετά από σχετική καταγγελία, βρέθηκαν 52 δολώματα (κομμάτια σκυλοτροφής με άσπρη σκόνη). Σχηματίστηκε δικογραφία στο Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου.


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα