Αρχική iHunt.gr Αγριογούρουνα στη Ρώμη : «Επιθετικά και με μεταδοτικές ασθένειες» – Σχέδια για μείωση του πληθυσμού τους

Αγριογούρουνα στη Ρώμη : «Επιθετικά και με μεταδοτικές ασθένειες» – Σχέδια για μείωση του πληθυσμού τους

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Τόσο γύρω όσο και μέσα στον αστικό ιστό της Ρώμης δεν είναι ασυνήθιστο να δει κανείς αγριογούρουνα να ψαχουλεύουν στους κάδους σκουπιδιών ή να περιφέρονται στο δρόμο.

Ωστόσο, αν και οι κάτοικοι έχουν συμβιβαστεί με τη συνύπαρξη με αυτά τα ζώα, η κατάσταση φαίνεται να χειροτερεύει. Ορισμένα από τα αγριογούρουνα έχουν μια μεταδοτική ασθένεια ενώ άλλα έχουν τραυματίσει από ανθρώπους.

Η ιταλική κυβέρνηση σχεδιάζει να μειώσει τον πληθυσμό αφού τουλάχιστον ένα αγριογούρουνο βρέθηκε θετικό σε αφρικανική πανώλη των χοίρων στο φυσικό καταφύγιο Insugherata αυτή την εβδομάδα. Άλλα δύο ζώα που βρέθηκαν στην ίδια περιοχή είναι επίσης πιθανό να είναι θετικά.

Η ασθένεια δεν απειλεί τον άνθρωπο αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι και ασφαλή. Τους τελευταίους μήνες, κάτοικοι έχουν αναφέρει πολλαπλές περιπτώσεις επιθετικότητας χοίρων προς ανθρώπους. Σε περιοχές της βόρειας Ρώμης, έχουν απαγορευτεί τα υπαίθρια πικνίκ και ορισμένες γειτονιές προβαίνουν ακόμη και σε απαγόρευση κυκλοφορίας.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που οι αρχές εντόπισαν αφρικανική πανώλη των χοίρων σε ζώα κοντά στην ιταλική πρωτεύουσα.

Περίπου 2,3 εκατομμύρια αγριογούρουνα περιφέρονται σε όλη την Ιταλία, και 20.000 στην περιοχή της Ρώμης. Αν και η αφρικανική πανώλη των χοίρων δεν μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο, μπορεί να μολύνει και να σκοτώσει γουρούνια που εκτρέφονται για τροφή, προκαλώντας προβλήματα.

Lifo.gr – Με πληροφορίες από Smithsonian Magazine


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα