Αρχική » Grid with Sidebar » Αγριογούρουνο κοκκινιστό από τον Άκη Πετρετζίκη

Αγριογούρουνο κοκκινιστό από τον Άκη Πετρετζίκη

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Συστατικά

TIP
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

SVESTONOF
  • 2 κιλά αγριογούρουνο, μπούτι μόνο, χωρίς κόκαλα
  • Για τη μαρινάδα
  • 2 κρεμμύδια, ξερά
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 500 γρ. κρασί κόκκινο
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.σ. κόκκους πιπεριού
  • 1 κ.γ. κύμινο, σε σπόρους
  • 1 κ.γ. κόκκους μπαχάρι
  • 50 γρ. μέλι
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • χυμό πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • 1 στικ κανέλα
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • αλάτι

Για το σερβίρισμα

500 γρ. μακαρόνια, τρυπητά Νο.3, βρασμένα
ρίγανη, φρέσκια, ψιλοκομμένη

Μέθοδος Εκτέλεσης

TIP
Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.

  • Κόβουμε το αγριογούρουνο σε μεγάλα κομμάτια 5-6 εκατοστά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C στον αέρα.
  • Καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε σε κομμάτια τα κρεμμύδια και τα σκόρδα (2-3 εκατοστά).
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αγριογούρουνο, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, το κρασί, το ελαιόλαδο, τα φύλλα δάφνης, τους κόκκους από το πιπέρι, το κύμινο, το μπαχάρι, το μέλι, το ξύσμα και τον χυμό από το πορτοκάλι και το ξύλο κανέλας.
  • Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε μέσα στο ψυγείο για 12 ώρες.
  • Μόλις το βγάλουμε από το ψυγείο το σουρώνουμε και κρατάμε όλη την μαρινάδα στην άκρη.
  • Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι το κρέας μαζί με τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρει το κρέας ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τη ντομάτα κονκασέ, τη ζάχαρη, αλάτι, και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  • Σβήνουμε με τη μαρινάδα και μεταφέρουμε όλα τα υλικά, από το τηγάνι, μέσα σε μία γάστρα.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 3,5 ώρες.
  • Σερβίρουμε με τα βρασμένα μακαρόνια και φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη.

Δείτε και άλλες συνταγές στο https://akispetretzikis.com/


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ