Αρχική iHunt.gr Αγρότης αντιμέτωπος με τρεις λύκους στην Ημαθία

Αγρότης αντιμέτωπος με τρεις λύκους στην Ημαθία

από iHunt Team

demobannerΣυχνό φαινόμενο τείνει να γίνει , η εμφάνιση λύκων στα κτήματα , σύμφωνα με αρκετές μαρτυρίες αγροτών στην Ημαθία, και μάλιστα στα πεδινά.

Το γεγονός αυτό , προκαλεί έντονο προβληματισμό στους παραγωγούς, που πολλές φορές ειδικά τους χειμερινούς μήνες , βρίσκονται μόνοι τους στα χωράφια για να εκτελέσουν εργασίες.

Ναι μεν , ο λύκος εμφανίζει τροφική ευελιξία, παρ’ όλα αυτά, φαίνεται ότι τα τελευταία έτη δυσκολεύεται ιδιαίτερα στην εύρεση τροφής, γι΄ αυτό και την αναζητεί, ακόμη και σε κατοικημένες περιοχές ή πολύ κοντά σε αυτές.

sarakakis2

Έτσι λοιπόν , προχτές Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, συνέβη το εξής περιστατικό, και ενώ παραγωγός εκτελούσε καλλιεργητικές εργασίες με τον γεωργικό του ελκυστήρα , εμφανίστηκαν στο χωράφι του λύκοι. Να αναφέρουμε ότι το κτήμα βρίσκεται περίπου 2-3 χιλιόμετρα από κατοικημένη περιοχή (Ανάμεσα στα χωριά Διαβατός και Σταυρός Ημαθίας).

Σαστισμένος ο αγρότης από το Διαβατό Ημαθίας, Κωνσταντίνος Μουρατίδης , αντίκρισε ξαφνικά μπροστά του τρεις λύκους «Ενώ εκτελούσα με το τρακτέρ εργασίες στο χωράφι και συγκεκριμένα έσπαζα κλαδιά με τον καταστροφέα, έμεινα έκπληκτος όταν σε πολύ κοντινή απόσταση με πλησίασαν τρεις αρκετά μεγαλόσωμοι λύκοι, οι οποίοι κοντοστέκονταν σε απόσταση λίγων μέτρων, χωρίς να απομακρύνονται. Αναγκάστηκα να αφήσω τις εργασίες μου και να φύγω, συναντώντας τους πάλι μπροστά μου, σε απόσταση 500 μέτρων από το κτήμα μου» δήλωσε στην «ΗΜΑΘΙΩΤΙΚΗ ΓΗ» ο παραγωγός.

prokrob20

Να αναφέρουμε ότι τα τελευταία δύο έτη , είχαμε μαρτυρίες αγροτών για εμφάνιση λύκου, τόσο στην ίδια περιοχή (Αναδασμός) που προαναφέραμε, αλλά και στην περιοχή «Κουλουριώτικα» μεταξύ των χωριών Διαβατός και Κουλούρα.

Σε κάθε περίπτωση εφιστάται η προσοχή των αγροτών.Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα