Αρχική iHunt.gr Συνεχίζονται οι έλεγχοι στους Ιταλούς κυνηγούς από τη Θηροφυλακή της Ε’ ΚΟΗ

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στους Ιταλούς κυνηγούς από τη Θηροφυλακή της Ε’ ΚΟΗ

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Δύο περιπτώσεις άσκησης παράνομης θήρας απασχόλησαν τις τελευταίες ημέρες την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου.

SVESTONOF

Η πρώτη περίπτωση καταγράφηκε στην Τ.Κ Γκρίκας του Δήμου Σουλίου, όπου σε έλεγχο κλιμακίου της Θηροφυλακής, σε μία ομάδα δέκα αλλοδαπών που ασκούσαν θήρα πτερωτών θηραμάτων, διαπιστώθηκε μία περίπτωση, στην οποία ένα άτομο ασκούσε θήρα με χρήση παραποιημένου όπλου.

Το κυνηγετικό όπλο, διαπιστώθηκε πως έφερε τέσσερα φυσίγγια στη θαλάμη έναντι τριών όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία. Το όπλο και τα φυσίγγια κατασχέθηκαν, όπως επίσης και η άδεια θήρας.

Η δεύτερη περίπτωση καταγράφηκε στη θέση «Παλιολίβαδο» της Τ.Κ Γραμμενίτσας του Δήμου Αρταίων, όπου κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής εντόπισε ένα άτομο να ασκεί παράνομη θήρα (καρτέρι) πτερωτών θηραμάτων. Όταν οι Θηροφύλακες επιχείρησαν να προσεγγίσουν το σημείο, το άτομο αντιλήφθηκε τον επικείμενο έλεγχο και τράπηκε σε φυγή.

Λίγη ώρα αργότερα το άτομο επέστρεψε στο σημείο, χωρίς να φέρει όπλο μαζί του, αρνούμενος ότι ασκούσε θήρα στο σημείο. Ακολούθησε επιστάμενη έρευνα της Θηροφυλακής στην περιοχή όπου εντοπίστηκε ένα κυνηγετικό όπλο, που ήταν επιμελώς κρυμμένο στη βλάστηση, μαζί με ένα γιλέκο, με 57 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων καθώς επίσης και ένα άτομο τσίχλας, που είχε θηρευτεί νωρίτερα.

Το κυνηγετικό όπλο, τα φυσίγγια, το γιλέκο και το θήραμα κατασχέθηκαν, ενώ το άτομο που βρισκόταν στο σημείο δε διέθετε άδεια θήρας.


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα