Αρχική iHunt.gr Ακόμη δυο κυνηγόσκυλα νεκρά από επίθεση λύκων στο Ζαγόρι

Ακόμη δυο κυνηγόσκυλα νεκρά από επίθεση λύκων στο Ζαγόρι

από iHunt Team

demobannerΝΕΟ, ΔΙΠΛΟ κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε κυνηγόσκυλα σημειώθηκε το Σάββατο 05/02/2022 στην Ιτέα Ζαγορίου, στο ανατολικό Ζαγόρι κατά την διάρκεια άοπλης εκπαιδευτικής εξόδου. Αυτή την φορά το “λαχείο” έπεσε στον συνάδερφο Θανάση Έξαρχο να θρηνήσει 2 αγαπημένους του τετράποδους συνεργάτες, φίλους και συντρόφους, θύματα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο εύκολο και ακίνδυνο γεύμα που αντιπροσωπεύει το σκυλίσιο κρέας !!!

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον Λέων 4 χρονών, Γασκώνης και την Ρόζα 1.5 χρονών γκέκα τα οποία έβγαλε ο Θανάσης για ξεμούδιασμα και τρέξιμο το πρωινό του Σαββάτου 05/02/22 στην ευρύτερη περιοχή της Ιτέα Ζαγορίου.

Τα 2 σκυλιά είχαν σηκώσει γουρούνι και ενώ ήταν σε φάση δίωξης, ξαφνικά σταμάτησαν τα χαρακτηριστικά κλαφουνίσματα ενώ ο Θανάσης είδε στο Gps και τα 2 σκυλιά να φαίνονται ως ακίνητα στα 280 μέτρα μακριά του. Αμέσως κατάλαβε ότι κάτι κακό συμβαίνει και έμπηξε τις φωνές, ενώ παράλληλα άρχισε να τρέχει προς το σημείο που έδειχνε το στίγμα του Gps. Έφτασε σε λιγότερο από 25′ λόγω του δύσβατου του εδάφους και βρήκε τα 2 σκυλιά με απόσταση 100 μέτρων το ένα από το άλλο στην κατάσταση που φαίνεται στις φωτογραφίες.

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ και υποστηρίζει με ομόφωνη απόφασή της, η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με ψήφισμα που απέστειλε στον αρμόδιο για το κυνήγι υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά, σχετικά με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των λύκων, τις αμέτρητες θανατηφόρες επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, αλλά και την ατολμία ή τους δισταγμούς της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την κατάσταση. !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:

1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr

Διαβάστε ακόμη : Όλη η αλήθεια για τους λύκους από τον Πρόεδρο της ΚΣΕ κ. Αραμπατζή….VIDEOΑπίστευτο! Λύκος στην Παναγοπούλα Αχαΐας!!!!…VIDEOPrint Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα