Αρχική iHunt.gr Ακόμη μια θανατηφόρα επίθεση λύκων σε λαγόσκυλο στο Ζαγόρι

Ακόμη μια θανατηφόρα επίθεση λύκων σε λαγόσκυλο στο Ζαγόρι

από iHunt Team

demobannerΝΕΟ, κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε κυνηγόσκυλο σημειώθηκε το Σάββατο 25/12/2021 στο Μακρινό Ζαγορίου, σε κυνήγι λαγού. Αυτή την φορά το “λαχείο” έπεσε στον συνάδερφο Ηλία Ζάνο να θρηνήσει τον αγαπημένο του τετράποδο συνεργάτη, φίλο και σύντροφο, θύμα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο εύκολο και ακίνδυνο γεύμα που αντιπροσωπεύει το σκυλίσιο κρέας !!!

Συγκεκριμένα πρόκειται για την Σπίθα 10 χρονών, Μπίγκλ με Γασκώνης την οποία έβγαλε ο Ηλίας για κυνήγι λαγού το πρωινό του Σαββάτου 25/12/21 στην ευρύτερη περιοχή του Μακρινού στο Ζαγόρι.

Η Σπίθα είχε σηκώσει λαγό και ενώ ήταν σε φάση δίωξης, ξαφνικά σταμάτησαν τα χαρακτηριστικά κλαφουνίσματα ενώ ο Ηλίας την είδε στο Gps να φαίνεται ως ακίνητη στα 480 μέτρα μακριά του. Αμέσως κατάλαβε ότι κάτι κακό συμβαίνει και έμπηξε τις φωνές, ενώ παράλληλα άρχισε να τρέχει προς το σημείο που έδειχνε το στίγμα του Gps. Έφτασε σε λιγότερο από 35′ λόγω του δύσβατου του εδάφους και βρήκε την αγαπημένη του σκυλίτσα την οποία είχε μεγαλώσει από κουταβάκι στην κατάσταση που φαίνεται στις φωτογραφίες.

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ και υποστηρίζει με ομόφωνη απόφασή της, η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με ψήφισμα που απέστειλε στον αρμόδιο για το κυνήγι υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά, σχετικά με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των λύκων, τις αμέτρητες θανατηφόρες επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, αλλά και την ατολμία ή τους δισταγμούς της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την κατάσταση. !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:

1. Ημερομηνία/ώρα

2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό

3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν

4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν

5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά

6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.grPrint Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα