Αρχική iHunt.gr Απαγόρευση της κυκλοφορίας στα περιαστικά δάση, δάση και ευπαθείς περιοχές τους Νομού Λέσβου

Απαγόρευση της κυκλοφορίας στα περιαστικά δάση, δάση και ευπαθείς περιοχές τους Νομού Λέσβου

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε έγγραφο το οποίο απαγορεύει την κυκλοφορία των οχημάτων και την παραμονή των εκδρομέων από τις 18:00 έως τις 06:00 της επόμενης ημέρας για το διάστημα κατά το οποίο υφίσταται Πολύ Υψηλός Κίνδυνος Πυρκαγιάς (Κατηγορία 3 και 4) στις κάτωθι δασικές περιοχές Νομού Λέσβου:

• Κεντρικό δασικό συγκρότημα Λέσβου που εκτείνεται από βόρεια (Φεράνες), διέρχεται την 36η Εθνική οδό Μυτιλήνης-Καλλονής, τα δάση: Δημοτικό Δάσος Ριζώνα (πρώην ΣΔΚΝΛ), Δημόσιο Δάσος Πασπαλά (Καμένο Δάσος) , Δημοτικά Δάση Αγιάσου και Αμπελικού έως νότια (Σταυρός-Βατερά)

• Δυτικό Δασικό Συγκρότημα Λέσβου (Ανεμώτια-Πτερούντα-Παράκοιλα),
(Πετσοφάς-Κλαπάδος-Λαφιώνα)

• Ανατολικό Δασικό Συγκρότημα Λέσβου ( Παλαμάς-Πηγή-Λαρισαίες Πέτρες), (Δημοτικό Δάσος Γέρας-Παπαμιχάλη), (χερσόνησος Αμαλής).

• Στα αλσύλια της Λέσβου και Λήμνου.

Οι παραβάτες του μέτρου αυτού θα διώκονται σύμφωνα με το (11) σχετικό του παρόντος.

Εξαιρούνται της απαγόρευσης αυτής κατόπιν αδείας, που θα εκδίδεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης, οι κατά τόπους αγροκτηνοτρόφοι, οι διαμένοντες στις περιοχές αυτές και το προσωπικό εργοταξίων εργοληπτικών εταιρειών που εκτελούν έργα ή εργασίες κατόπιν αδείας των αρμοδίων Υπηρεσιών.

Την εφαρμογή της παραπάνω απόφασης θα παρακολουθούν οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, οι Δασικές Υπηρεσίες, οι Αστυνομικές Υπηρεσίες, ο Στρατός, οι Εθελοντικές Οργανώσεις Πολιτικής Προστασίας, οι Θυροφύλακες των Κυνηγετικών Συλλόγων και γενικά όλοι οι Φορείς που συμμετέχουν σε εντεταλμένη υπηρεσία για την πρόληψη των δασοπυρκαγιών.

Κατ’ εξαίρεση, λόγω της έναρξης της Κυνηγητικής περιόδου Αυγούστου, στις δασικές περιοχές που συμπίπτει να είναι εντός των ζωνών διάβασης, επιτρέπεται η είσοδος μόνο στους κυνηγούς που διαθέτουν ανανεωμένη άδεια θήρας για την περίοδο 2023-24.

Στο έγγραφο επισημαίνεται η επισταμένη φύλαξη του Δάσους από την πλευρά των κυνηγών και η συνεργασία τους με τις αρμόδιες Υπηρεσίες κυρίως με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα