Αρχική iHunt.gr Απελευθέρωση φασιανών στο Δήμο Φιλιατών…VIDEO

Απελευθέρωση φασιανών στο Δήμο Φιλιατών…VIDEO

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Στην απελευθέρωση 70 φασιανών σε όλη την επικράτεια του Δήμου Φιλιατών, πραγματοποίησε το Δ.Σ του Κυνηγετικού Συλλόγου Φιλιατών “Άρτεμις”. Ο στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι ο εμπλουτισμός, η ανάπτυξη και η αναπαραγωγή του συγκεκριμένου είδους στην περιοχή.

SVESTONOF

Το μήκος του αρσενικού Φασιανού φθάνει τα 80 εκατοστά περίπου και έχει χαλκόχρωμο φτέρωμα, με μαύρες ραβδώσεις. Ο Φασιανός χαρακτηρίζεται από έντονο φυλετικό διμορφισμό καθώς ο θηλυκός φασιανός είναι μικρότερος σε μέγεθος από τον αρσενικό και δεν έχει εντυπωσιακά χρώματα. Η ουρά του είναι πολύ μακριά και φθάνει περίπου τα 40 εκατοστά. Τα φτερά σε αυτήν έχουν χρώμα κοκκινωπό και κίτρινο, με μαύρα στίγματα. Στο κεφάλι έχει πράσινα φτερά και στο λαιμό μια λευκή ταινία. Χαρακτηριστική είναι επίσης η βραχνή φωνή του. Ο Φασιανός είναι κυρίως εδαφόβιο ζώο, απαντά σε ανοιχτά δάση, σε άλση, σε συστάδες δέντρων, θαμνώδεις εκτάσεις και αγρούς. Είναι κυρίως σποροφάγος. Ο κοινός Φασιανός πετάει με πολύ ισχυρά φτεροκοπήματα, αλλά σπάνια φτάνει πολύ ψηλά, αλλά όταν απειλείται προτιμά να κρυφτεί παρά να πετάξει.


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα