Αρχική iHunt.gr Απίστευτο :Ακτιβίστρια κρύφτηκε στα δέντρα για να καταγράψει κυνηγούς…VIDEO

Απίστευτο :Ακτιβίστρια κρύφτηκε στα δέντρα για να καταγράψει κυνηγούς…VIDEO

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Πρόεδρος του Κινήματος Ενωμένων Κυνηγών Κύπρου Νικόλας Προδρόμου, μετά το χθεσινό σοβαρό επεισόδιο που είδε το “φως” της δημοσιότητας και διαδραματίστηκε σε επιτρεπόμενη περιοχή κυνηγίου στο Λιοπέτρι.

SVESTONOF

Ιταλίδα ακτιβίστρια κρύφτηκε ανάμεσα σε δέντρα και πέτρες για να παρακολουθήσει και να καταγράψει με το κινητό της τηλέφωνο τις ενέργειες κυνηγού που αναζητούσε τσίχλες, με ορατό τον κίνδυνο να δεχτεί πυροβολισμούς.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, ο κύριος Προδρόμου έκανε λόγο για αποθράσυνση των ακτιβιστών και ότι “έχουν ξεπεράσει κάθε όριο” Υπέδειξε μάλιστα ότι όταν οι κυνηγοί διαμαρτύρονται για την διάλυση του Ουλαμού Πάταξης Λαθροθηρίας, κανένας ακτιβιστής δεν στήριξε τις αντιδράσεις.

“Υπάρχουν πολλές καταγγελίες για παραβιάσεις και ελέγχους περιφραγμένων χώρων. Δυστυχώς όμως, επειδή στην Κύπρο δεν υπάρχει νομοθεσία που να προστατεύει τη νόμιμη κυνηγετική δραστηριότητα, που προέρχεται από όχληση οποιουδήποτε ακτιβιστή ή οργάνωσης, υπάρχουν αυτά τα προβλήματα.”

Ο κύριος Προδρόμου εξήγησε ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες υπάρχουν νομοθεσίες με τις οποίες η Πολιτεία προστατεύει τη νόμιμη κυνηγετική δραστηριότητα, ενώ στην Κύπρο αρνούμαστε να το πράξουμε

“Ήδη ο κυνηγός έχει προβεί σε καταγγελία και έχουμε ενημερώσει και τους άλλους κυνηγούς να προβαίνουν σε καταγγελίες, ίσως έτσι το κράτος κατανοήσει το πρόβλημα που αναπτύσσεται καθημερινά. Ήταν κρυμμένη και δεν είχε ούτε διακριτικά, ούτε τίποτε. Εάν ο κυνηγός χτυπούσε με το όπλο του για ένα πουλί, τότε θα κατηγορούσαμε αδίκως τον κυνηγόκοσμο.”

Πηγή :πhttps://www.alphanews.live/


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα