Αρχική iHunt.gr Αρκούδα στο κέντρο της πόλης της Φλώρινας…VIDEO

Αρκούδα στο κέντρο της πόλης της Φλώρινας…VIDEO

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Άλλη μια εμφάνιση αρκούδας, αυτή την φορά μέσα στην πόλη της Φλώρινας, στο κέντρο της πόλης, στο κτήριο του “Αριστοτέλη”, το οποίο είναι στην Βόρεια όχθη του Σακουλέβα ποταμού, 100 μέτρα από πολυσύχναστες καφετέριες (Rivo κλπ) καταγράφηκε χθες βράδυ από κάτοικους της περιοχής, που δημοσίευσαν το παρακάτω βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης θέλοντας να ενημερώσουν τους συμπολίτες τους έτσι ώστε να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

SVESTONOF

Οι συχνότατες πλέον και ολοένα αυξανόμενες εμφανίσεις αρκούδων αλλά και λύκων εντός πολλών και διαφορετικών κατοικημένων περιοχών αλλά ιδίως οι πολύ κοντινές συναντήσεις με ανθρώπους είναι ένα άκρως ανησυχητικό φαινόμενο που τείνει να γίνει επικίνδυνη ρουτίνα και θα έπρεπε ήδη εδώ και χρόνια να είχε προβληματίσει τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η κατάσταση δείχνει να γίνεται πολύ επικίνδυνη πλέον για τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στην ύπαιθρο, ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά και για τους ηλικιωμένους μιας και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί με ασφάλεια ποια θα είναι η αντίδραση των άγριων ζώων σε περίπτωση που συναντηθούν με ένα παιδάκι η μια ανήμπορη γιαγιά.

Προφανώς κάποιοι (ονόματα δεν λέμε, “οικογένειες” και υπολήψεις δεν θίγουμε) προσπαθούν πολύ σκληρά να μας πείσουν και μαζί να πείσουν και τον ανίδεο κοσμάκη των μεγαλουπόλεων για την περίφημη “σπανιότητα” της αρκούδας και του λύκου στην χώρα μας.

Ευτυχώς ή δυστυχώς για αυτούς τα “σπάνια”, “απειλούμενα” και κατά τα άλλα “υπό εξαφάνιση” ζωάκια των μελετών τους συνεχίζουν να τους διαψεύδουν με τον καλύτερο τρόπο.

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου 


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα