Αρχική iHunt.gr Αταλάντη: Πήγαν για αγριογούρουνα αλλά είδαν αγέλη λύκων λίγα μέτρα από τα τελευταία σπίτια

Αταλάντη: Πήγαν για αγριογούρουνα αλλά είδαν αγέλη λύκων λίγα μέτρα από τα τελευταία σπίτια

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι κυνηγοί του συνεργείου για τα αγριογούρουνα από το μεγάλο αριθμό των άγριων ζώων σε πολυσύχναστο σημείο, όπου συνήθως περπατά κόσμος!

SVESTONOF

Ξεκίνησαν την Πέμπτη 4 Αυγούστου οι ελεγχόμενες διώξεις ημίαιμων μη δεσποζόμενων χοίρων και αγριόχοιρων, από συνεργεία που αποτελούν κυνηγοί – μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Αταλάντης.

Η πρώτη μέρα περιελάμβανε καρτέρι στις περιοχές της Δ.Κ Αταλάντης και της Τ.Κ Κυπαρισσίου, του Δήμου Λοκρών, στις θέσεις «Αγ. Παρασκευή» «Αγ. Παντελεήμονας» και «Κουρκουράς».

Αγέλη λύκων

Ωστόσο η μέρα επιφύλασσε μια δυσάρεστη έκπληξη για τους κυνηγούς, σύμφωνα με τις πληροφορίες του LamiaReport, καθώς στη δρόμο για το Μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων, στο 1ο χλμ του επαρχιακού δρόμου Αταλάντης – Κυπαρισσίου, το συνεργείο εντόπισε μια ολόκληρη αγέλη από λύκους!

293558225 1135936770344487 3006324072299946823 n
Σε περιοχή όπου συνηθίζει να περπατά κόσμος, αλλά και κάτοικοι έχουν τις περιουσίες τους με τα ελαιοπερίβολα τα οποία θέλουν περιποίηση, εθεάθησαν εφτά (7) μεγάλοι λύκοι.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Κυνηγητικού Συλλόγου Αταλάντης, Δημήτρη Καρατράντο που συμμετείχε στο συνεργείο, δεν πίστευαν στα μάτια τους από το μεγάλο αριθμό των ενήλικων ζώων, ενώ με μικρή διαφορά πέρασαν από το σημείο δύο επίσης μεγάλοι λύκοι. Σύνολο εννέα (9) άγρια ζώα, μερικά μέτρα μακριά από κατοικημένες περιοχές.

296136284 461445175548362 6962266417786636746 n

Όπως είπε στο LamaiReport ο κ. Καρατράντος, στο πλαίσιο της συνεργασίας του συλλόγου με τον «Αρκτούρο», θα ζητήσει ενημέρωση για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουν τη μεγάλη αύξηση του πληθυσμού του λύκου στην περιοχή που είναι γνωστό ότι προκαλεί μεγάλες ζημιές σε κοπάδια κτηνοτρόφων.

Αυτό που φοβάται περισσότερο όμως είναι ότι σε μικρή απόσταση υπάρχουν άνθρωποι και στο συγκεκριμένο σημείο περνάει κόσμος για τα χωράφια του, ακόμη και μικρά παιδιά. Είναι γνωστό ότι ο λύκος δεν πλησιάζει εύκολα ανθρώπους, μια αγέλη λύκων όμως ειδικά αν είναι πεινασμένη, μπορεί να γίνε επικίνδυνη, όχι μόνο για τα οικόσιτα ζώα αλλά και για τους ανθρώπους!

Αναφορικά με τα αγριογούρουνα, «τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει στην περιοχή είναι γνωστά», σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου, και αυτά ώθησαν το Δασαρχείο Αταλάντης στην απόφαση να συγκροτηθούν συνεργεία δίωξης πριν την έναρξη της κυνηγητικής περιόδου.

Εντοπίστηκαν πολλά ενήλικα και μικρά αγριογούρουνα και η δίωξη θα συνεχιστεί το Σαββατοκύριακο στα παρακάτω σημεία:

• Το Σάββατο 6 Αυγούστου 2022 στις περιοχές Δ.Κ Αταλάντης και. Τ.Κ. Καλαποδίου, Δήμου Λοκρών, στις θέσεις «Αγ. Ειρήνη », «Αγ. Βλάσιος » και «Αγ. Παρασκευή ».

• Την Κυριακή 7 Αυγούστου 2022 στις περιοχές Τ.Κ Μεγαπλατάνου , Δήμου Λοκρών, στις Θέσεις «Προφήτης Ηλίας » «Μεταλλεία » και «Τάρσα»

από τις 06.00 π.μ. μέχρι και τις 12.00 μ.μ.( για όλα τα συνεργεία).

Ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αταλάντης « Η ΠΕΡΔΙΚΑ», Δημήτρης Καρατράντος, παρακαλεί όλους όσοι δραστηριοποιούνται στις ανωτέρω αναφερόμενες περιοχές, να προσέχουν ιδιαίτερα και να μην κυκλοφορούν, κατά το δυνατόν, τις ημέρες και ώρες που έχει προγραμματιστεί η δίωξη στις συγκεκριμένες περιοχές.

Παρακαλούνται όλες οι υπηρεσίες από τις οποίες θα ζητηθεί η συνδρομή τους (Ελληνική Αστυνομία , Ο.Τ.Α , Κυνηγητικοί Σύλλογοι) να συμβάλουν για την λήψη μέτρων επιτήρησης των περιοχών και των ωρών που επιχειρούν τα συνεργεία, ώστε για την ασφάλεια των πολιτών, κατά το δυνατόν να ελαχιστοποιηθεί, η κινητικότητα τους.

Πηγή :https://www.lamiareport.gr/


Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα