Αρχική iHunt.gr Browning 725

Browning 725

από iHunt Team
725-Field-MID-013530-l

 

Οι κατασκευάστριες εταιρείες όπλων αρέσκονται στο να κάνουν μερικές αλλαγές στην εμφάνιση των μοντέλων τους και να τα παρουσιάζουν ως καινούργια. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με το αλληλεπίθετο Browning 725. Είμαστε εξοικειωμένοι με το 525 (και υπήρξε επίσης ένα παρόμοιο 625 διαθέσιμο σε κάποια κράτη), αλλά αυτό το όπλο αντιπροσωπεύει μια νέα γενιά Brownings. Αν επιχειρούσα να κάνω μια πρόχειρη σύγκριση, το Browning 725 θα το σύγκρινα με κάτι μεταξύ ενός Beretta Silver Pigeon από τη σειρά 600 και του S.POSE BERETTA SV10 PERENNIA.

Αν το δείτε από μια σχετική απόσταση θα νομίσετε ότι το νέο Browning 725 δεν διαφέρει και πολύ από το προηγούμενο αλληλεπίθετο (525) της Browning, αλλά σίγουρα αυτή θα ήταν μια λανθασμένη διαπίστωση. Διαθέτει ατσάλινη βάση χαμηλού προφίλ και το κλασικό σύστημα κλειδώματος της Superposed/B25 της Browning. Οι κάννες είναι αισθητά πιο ελαφριές, 18,8 χιλ. διευρυμένου αυλού Back-Bored με βελτιωμένο κώνο προσαρμογής Vector-Pro. Διαθέτει  επιμηκημένα τσοκ (8εκ) συστήματος ‘Invector DS’ που εξασφαλίζει καλή  κατανομή και έμφραξη του σπειρώματος.  Συνολικά το ζύγισμα του όπλου μεταφέρθηκε προς τα πίσω περίπου 10mm.

To Browning 725 διαθέτει μηχανική σκανδάλη εξαιρετικά ελαφριά (Ultra-Lightweight) προσφέροντας καλύτερη αίσθηση στη χρήση της. Επίσης διαθέτει ασφάλεια αδράνειας ενσωματωμένη στο μηχανισμό της. Το κοντάκι του 725 είναι τεχνολογίας Inflex II που επιτρέπει προσαρμογή του μήκους και τη μέγιστη απορρόφηση της ανάκρουσης. Το σχήμα του είναι πολύ καλύτερο επίσης.

Αισθητικά, το 725 είναι χαμηλότερου προφίλ από τα προηγούμενα μοντέλα της Browning και διαθέτει ένα επανασχεδιασμένο ραχιαίο μοχλό ανοίγματος (top-lever). Τα σκαλίσματα απεικονίζουν πτερωτά θηράματα και μερικές στρογγυλεμένες γραμμές (πολύ μοντερνιστικό στυλ) στα άκρα που παραπέμπουν σε έκρηξη ηλίου. Είναι αρκετά ελκυστικό, τα πουλιά είναι καλά φτιαγμένα, αλλά θα ήταν καλύτερα εάν η χαρακτική ήταν πιο βαθιά. Θα προτιμούσα σκαλίσματα ενός Grade V Miroku. Βέβαια δεν ξέρω εάν αυτό θα ήταν εφικτό στην τιμή πώλησης του 725.

Το κοντάκι είναι φτιαγμένο από ξύλο καρυδιάς αρκετά καλής ποιότητας και πυκνότητας. Είχε λαβή full-pistol και επίσης η πάπια ήταν τύπου Schnabel σχετικά λεπτή προς το τελείωμά της. Η ψάθα στην πάπια ήταν καλά κομμένη και πρακτική. Οι διαστάσεις και η φόρμα του κοντακιού ήταν καλές και τα φινιρίσματα ήταν αυτά που οι περισσότεροι από εμάς θα θέλαμε να έχουμε.

Κατά τη γνώμη μου, η πιο σημαντική αλλαγή του 725 σε σχέση με το 525 είναι ο μηχανισμός της σκανδάλης. Ο μηχανισμός ήταν η αχίλλειος πτέρνα στα προηγούμενα μοντέλα της Browning (325/425/525). H μηχανική σκανδάλη, σε σχέση με την σκανδάλη με μηχανισμό αδράνειας που χρησιμοποιούσαν τα προηγούμενα μοντέλα, κάνει το όπλο να λειτουργεί διαφορετικά. Πάντα προτιμούσα τα όπλα με μηχανική σκανδάλη γιατί δεν έχουν πρόβλημα με κανένα είδος φυσιγγίου. Εαν θέλετε να χρησιμοποιήσετε φυσίγγια με ελαφριές γομώσεις, με την 725, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε χωρίς κανένα πρόβλημα σε αντίθεση με όπλα που έχουν σκανδάλη αδράνειας που μπορεί να χρειαστούν αλλαγή στο ελατήριο (όχι πάντα)  για να λειτουργήσουν καλά. Οι εργοστασιακές τιμές του βάρους έλξης της σκανδάλης είναι  μεταξύ 1,5 Kg και 1,8 Kg για το μοντέλο Hunter και 1,4 και 1,6 kg για το σκοπευτικό Sporter.

Οι αλλαγές στο προφίλ των καννών και στα τσοκ είναι επίσης πολύ σημαντικές. Ο κάννες της Browning ήταν πάντα καλοφτιαγμένες, αλλά σε Ιαπωνέζικα όπλα όπως αυτό με πολλαπλά τσοκ τα καθιστούσε πολύ βαριά. Με το 725 δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Υπάρχει σημαντική μείωση στο συνολικό βάρος του όπλου χωρίς αυτό να επηρεάσει καθόλου το ζύγισμά του. Και, τα ολοκαίνουργια επιμηκημένα τσόκ, (80mm) Investor Double Seal, έχουν δακτυλίους στεγανοποίησης από ορείχαλκο στη βάση για να αποφεύγεται η διαρροή του αερίου μεταξύ τσοκ και της κάννης (ένα αιώνιο πρόβλημα στα περισσότερα όπλα με πολλαπλά τσοκ). Τα τσοκ δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε προηγούμενα μοντέλα της Browning και αντίστροφα. Τα τσοκ είναι φτιαγμένα από από το ίδιο ατσάλι που είναι φτιαγμένο και το γνωστό μας πολεμικό όπλο FN.

Είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω το κυνηγετικό Browning 725 Hunter και το Browning 725 Sporter στο υπέροχο κτήμα Bodony δυτικά της Βουδαπέστης. Ήταν ένα εξαιρετικό διήμερο Έριξα σχεδόν 1.000 φυσίγγια την πρώτη ημέρα, και πάνω από 600 τη δεύτερη. Χρησιμοποίησα φυσίγγια Winchester Range 32gr.  Βρήκα το 725 πολύ καλό στη χρήση με χαμηλή ανάκρουση και με όλα τα νέα χαρακτηριστικά που ανάλυσα πιο πάνω. Η φόρμα των όπλων ήταν καλή. Η μόνη μου ένσταση είναι στα σκαλίσματα που θα προτιμούσα να ήταν πιο βαθιά χαραγμένα. Είναι ίσως από τα πιο καλά όπλα που χρησιμοποίησα στο κυνήγι.

του Mike Yardley


 • Τρια εναλλακτικά μήκη πέλματος
   
 • Βάρος από 3,3 κιλά
   
 • Μήκος κάννης : 66,71,76εκ
   
 • Πέντε τσκοκάκια
   
 • Θαλάμη : 76 mm
   
 • 10ετή εγγύσηση μηχανισμού

Τιμή : Από 2.200 ΕΥΡΩ

Αντιπροσωπεία : “ΜΕΤΠΛΑΣΤ” – Ι. ΜΑΥΡΟΥΛΗΣ – Γ. ΠΡΙΟΒΟΛΟΣ ΑΒΕΕ
Θέση Χαραϊντίνι, 322,00 Θήβα
Τηλ: 22620-25121, 26502
[email protected]


 


 

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα