Αρχική » Grid with Sidebar » Αυξανονται οι γυναικες κυνηγοι

Αυξανονται οι γυναικες κυνηγοι

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF
Το πρόσωπο του κυνηγιού αλλάζει . Κατά την τελευταία δεκαετία περισσότερες γυναίκες προσήλθαν στους κόλπους της κυνηγετικής κοινότητας της Ευρώπης , έχοντας ενεργό συμμετοχή στην προστασία και την υποστήριξη της αειφόρου θήρας , και μια πραγματική σύνδεση με τη φύση .
 
Με την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών της Υπαίθρου που γιορτάστηκε στις 15 Οκτωβρίου , η FACE εστιάζει στις γυναίκες κυνηγούς . Το ποσοστό των γυναικών που ασχολούνται με το κυνήγι ποικίλλει μεταξύ των χωρών μελών της FACE.
 
Οι αριθμοί είναι υψηλότεροι στις σκανδιναβικές χώρες, τη Γερμανία , την Αυστρία , την Ελβετία και την Ολλανδία . Στη Νορβηγία, το 12% των κυνηγών είναι γυναίκες και στη Γερμανία κάθε δέκατος κυνηγός είναι μια γυναίκα .
 
Ο αριθμός των γυναικών κυνηγών έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Στη Νορβηγία παρατηρήθηκε μια αύξηση 60 % στον αριθμό των γυναικών κυνηγών κατά τη διάρκεια των τελευταίων 10 ετών . Η εξέλιξη αυτή πιθανόν να οφείλεται σε μεγάλο μέρος στη Νορβηγική ένωση των κυνηγών και των ψαράδων ( NJFF ) που επικεντρώνονται στην πρόσληψη γυναικών κυνηγών και τους ψαράδων . Η NJFF ξεκίνησε ένα πρόγραμμα με την ονομάσια ” NJFF jenter ” το οποίο αποσκοπεί στην ενθάρρυνση και την ενσωμάτωση των γυναικών στην οργάνωση .
 
Το 2011 , η ένωση των γερμανών κυνηγών DJV πραγματοποίησε μια έρευνα μεταξύ των κυνηγών που μόλις είχε λάβει άδειες κυνηγιού τους . Από τους νέους κυνηγούς το 19,8 % ήταν γυναίκες, ένα στοιχείο που δείχνει την σταθερή αύξηση των γυναικών στο κυνήγι. Στην ίδια έρευνα , το DJV ρώτησε σχετικά με τα κίνητρα των γυναικών να γίνουν κυνηγοί . Οι τέσσερις πιο δημοφιλής απαντήσεις ήταν : 
 
  • Η απόλαυση της φύσης μέσα από την κυνηγετική δραστηριότητα
  • Συμμετοχή στη διαχείριση της πανίδας
  • Η απόλαυση να κυνηγώ
  • Η απόλαυση να κυνηγώ με σκύλο
Η τελευταία απάντηση δεν ήταν μέσα στις τέσσερις πρώτες δημοφιλέστερες απαντήσεις που έδωσαν οι άνδρες κυνηγοί.Η DJV διαπίστωσε ότι οι γυναίκες συχνά ανακαλύπτουν το πάθος τους για το κυνήγι μέσα από τη συνεργασία ενός σκύλου στον τομέα αυτό.
 
Απόδοση στα Ελληνικά : Αλέξανδρος Παλαιολόγος
 
Πηγή: FACE (http://www.face.eu/)
 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ