Αρχική » Grid with Sidebar » Για ενα σπανιο μπουτακι νανοχηνας….

Για ενα σπανιο μπουτακι νανοχηνας….

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF
 
 
Η αξιόπιστη κατά τα άλλα εφημερίδα real δημοσίευσε πρόσφατα ένα κείμενο με τίτλο «εξολοθρεύουν τις πάπιες της Κερκίνης» το οποίο υπογράφει κάποιος κύριος Μύττης.
 
Το συγκεκριμένο κείμενο στερείται στοιχειώδους επαφής με την πραγματικότητα, ενώ παράλληλα σκανδαλωδώς και προκλητικά επιχειρεί να οδηγήσει τον αναγνώστη σε συγκεκριμένα συμπεράσματα με σαφή αντικυνηγετικό προσανατολισμό.
 
Από τις φαντασιώσεις του εν λόγω άρθρου, επιλέξαμε και μεταφέρουμε τις παρακάτω με ολίγον χιουμοριστικό σχολιασμό, γιατί αν τις πάρουμε στα σοβαρά θα τους κάνουμε τη χάρη να καταλήξουμε στο ψυχιατρείο.
 
Σε περίπτωση που οι εμπλεκόμενοι φορείς και πολίτες αλλιώς τα είπαν και αλλιώς τα έγραψε ο κ. Μύττης, να ζητήσουν εξηγήσεις από αυτόν. Αν όμως όπως τα γράφει είναι τότε…ας πρόσεχαν.
 
«Την ύπαρξη ενός αδίστακτου κυκλώματος λαθρέμπορων που εμπορεύεται σπάνια είδη πάπιας από τους υδροβιότοπους της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας καταγγέλλουν στη Realnews φορείς και περιβαλλοντικές οργανώσεις.»
 
Άμα το λέει η real,  τότε είναι real στα σίγουρα.
 
«Οι αδίστακτοί λαθροκυνηγοί εισβάλλουν μέσα σε προστατευόμενες περιοχές και εκτελούν τα απειλούμενα πτηνά προκειμένου να τα διοχετεύσουν στη μαύρη αγορά και σε εστιατόρια της Θεσσαλονίκης.»
 
Ρε τους αλήτες τους λαθροκυνηγούς. Κάτι πρέπει να κάνουμε…κανά πρόγραμμα life για κλείσιμο εστιατορίων που κάνουν τέτοιες βρωμοδουλειές λες να έχει;
 
«Την άκρη του νήματος για την ύπαρξη αυτών των κυκλωμάτων αποκάλυψε η πρόσφατη σύλληψη δύο νεαρών λαθροκυνηγών στη λίμνη Κερκίνη από μεικτό κλιμάκιο του Δασαρχείου Σιδηροκάστρου Σερρών και της Ορνιθολογικής Εταιρείας, την ώρα που κυνηγούσαν στο καταφύγιο άγριας ζωής, που προστατεύεται από τη διεθνή συνθήκη Ramsar. »
 
Οι Σέρλοκ Χολμς βρήκαν το νήμα.
 
«Οι κυνηγοί, επιβιβασμένοι σε μία μηχανή, με κουκούλες και κρατώντας προτεταμένα τα κυνηγετικά τους όπλα, αλώνιζαν την περιοχή. Στη σέλα της μηχανής τους, οι Αρχές εντόπισαν και κατέσχεσαν τρεις νεκρές πρασινοκέφαλες πάπιες.»
 
Οι λαθροθήρες είχαν προτεταμένα τα όπλα πάνω στη μηχανή. Λες και υπάρχουν πολλοί τρόποι να είσαι δικάβαλο με ντουφέκια για λαθροθηρία!!!Απορίας άξιο πώς χώρεσαν τρείς ολόκληρες πρασινοκέφαλες σε μία σέλα με δύο ανθρώπους, τις κουκούλες και τα παρατεταμένα όπλα τους!!!Μήπως είχαν κάνει και καμία παράνομη επέκταση στη σέλα της μηχανής;
 
(*η αναφορά «κυνηγοί»» αντί «λαθροκυνηγοί», σαφώς και δημιουργεί πλαίσιο συκοφαντικής δυσφήμισης) 
 
«Αμέσως σήμανε συναγερμός, αφού στην περιοχή διαχειμάζει ο τελευταίος πληθυσμός νανόχηνας στην Ευρώπη.»
 
(*Εδώ δεν έχουμε κάποιο συνδετικό κρίκο μεταξύ πρασινοκέφαλης και νανόχηνας. ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. Προφανώς όμως ο σκοπός αγιάζει τα (αισχρά) μέσα)
 
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο συναγερμός έφτασε μέχρι τα γνωστά άγνωστα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης τα οποία ως γνωστόν όπως έχουν δύο βιβλία εσόδων, έχουν και δύο τιμοκαταλόγους. Στον ένα θα βρείτε και νανόχηνα, εξαιρετικό έδεσμα. 
 
Οι πελάτες λέει τρομοκρατήθηκαν από την παρουσία και το άγριο βλέμμα του Ανανία που «εισέβαλλε» στην κοσμική ταβέρνα και αφού άφησαν προσεκτικά κάτω τα σπάνια μπουτάκια νανόχηνας που τσάκιζαν εκείνη την ώρα, έφυγαν τρέχοντας από την πίσω πόρτα. 
 
Τα άτιμα τα σπάνια μπουτάκια κόστιζαν μία περιουσία, αλλά είναι λέει αφροδισιακά και όσο να πεις μετά τα πενήντα χρειάζονται λιγουλάκι. Οι δε κυρίες των κυρίων, δε δεχόντουσαν λέει μπούτι νανόχηνας από επιτρεπόμενη περιοχή. Ήθελαν μονάχα από απαγορευμένη και άμα ήταν και από τίποτα ραμσαρ μέσα, τότε «ανάβανε» ακόμη περισσότερο τα δικά τους μπούτια. 
 
«Πρόκειται για ένα καλά στημένο κύκλωμα, το οποίο εκτελεί τις άγριες πάπιες και τις διοχετεύει στη μαύρη αγορά», τονίζει ο ακτιβιστής Νίκος Ασλάνογλου από την Οικολογική Ομάδα Βέροιας, που γνωρίζει πολύ καλά τους υδροβιότοπους ολόκληρης της βορείου Ελλάδος. Οι λαθροθήρες εκτελούν απειλούμενα πτηνά και διοχετεύουν το κρέας σε επιλεγμένες ταβέρνες της Θεσσαλονίκης». Ανάλογα περιστατικά έχουν καταγραφεί στις Σέρρες, στη Βέροια και, γενικά, σε όλους του υδροβιότοπους της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Ειδικά στον Αλιάκμονα η οικολογική ομάδα έχει εντοπίσει πολλές φορές βάρκες φορτωμένες ακόμη και με 30 – 40 πάπιες, που, σύμφωνα με τα μέλη της οργάνωσης, προορίζονταν για εμπόριο.»
 
Ο ακτιβισμός και η τεκμηρίωση πάνε πακέτο. Εδώ ένα εξαιρετικό δείγμα τεκμηριωμένης τοποθέτησης ακτιβιστή. Αν και είναι 200χμ μακρυά, ο ακτιβιστής έχει πομπούς στις ταβέρνες και βλέπει τι μπαίνει στην κατσαρόλα κάθε μέρα. Να τον προτείνουμε για το διεθνές βραβείο ακτιβιστή γιατί με αυτά που λέει μεταφέρει τον ακτιβισμό σε άλλη διάσταση. Κατσαρολική.
 
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο συγκεκριμένος συμμετέχει και σε πρόγραμμα της Ε.Ε. με τίτλο «συστηματική παρακολούθηση κατσαρόλας και ψησταριάς με τηλεμετρία και τηλεπισκόπηση». Ερευνάται η εγκυρότητα της πληροφορίας.
 
«Το κυνήγι της πάπιας αποτελεί μια ιδιαίτερα επικερδή επιχείρηση», τονίζει ο έμπειρος δασοφύλακας Ανανίας Χατζησάββας, και προσθέτει: «Η τιμή της άγριας πρασινοκέφαλης πάπιας στο παράνομο εμπόριο αγγίζει αυτή του φασιανού. 
 
Ο Ανανίας της μπανανίας!
 
Ο πανταχού παρών αλλά … τίποτα πληρών λαλίστατος Ανανίας δεν περιορίζεται μόνο στα υδρόβια αλλά κάνει επίδειξη γνώσεων και στα εδαφόβια πτηνά. Εύγε νέε μου! Να φανταστούμε πως ούτε εκεί έχει να επιδείξει καμία μήνυση εεεε; 
 
«Μπορεί να φτάσει τα 50-60 ευρώ το κιλό. Εάν χτυπήσουν νανόχηνα, η τιμή εκτοξεύεται. Επομένως, αυτό το πανάκριβο έδεσμα απευθύνεται σε υψηλά βαλάντια».
 
Μία πρασινοκέφαλη ζυγίζει περί το ένα κιλό. Άρα ένα παπί μας κάνει 50-60 ευρώπουλα. Τρέχω στον Ανανία για πληροφορίες για τα εστιατόρια που δέχονται προσφορές, γιατί έχω 6 πρασινοκέφαλες στον καταψύκτη και πρέπει να κάνω και σέρβις το αμάξι. Αν τα υπολόγισα καλά, λογικά θα μου μείνουν και για τσιγάρα.
 
Οι δικές μου όμως δεν είναι παράνομες. Λες να μειώσουν την τιμή; Κάτσε να πάρω τον Ανανία που τα ξέρει όλα να μου πει.
 
«Το κρούσμα λαθροθηρίας δεν είναι μεμονωμένο, αφού στατιστικά έχει αποδειχθεί ότι η σύλληψη ενός λαθροθήρα αποδεικνύει ότι έχει κυνηγήσει πολλές φορές παράνομα, χωρίς να τον πάρει κανείς είδηση».
 
Τι λε ρε παιδί μου!!!! κι εγώ που νόμιζα πως ο λαθροθήρας χτυπάει πάντα μόνο μία φορά! Πάλι καλά που είστε κι εσείς εδώ να μας φωτίσετε! Μύττης για βραβείο πούλιτζερ!
 
«Μάλιστα, όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία των δασικών υπηρεσιών, ένας από τους δύο λαθροθήρες που πιάστηκαν είναι υπότροπος και έχει ξανασυλληφθεί να κυνήγα παράνομα στην περιοχή».
 
Πα πα πα…καθόλου τσίπα ο λαθροθήρας! Όμως μια του κλέφτη, δυό του κλέφτη, τρείς και τον τσακώσανε που έλεγε και η μακαρίτισσα η γιαγιά μου.
 
«Για να προσεγγίσει κάποιος λαθροκυνηγός την περιοχή που θα κυνηγήσει πρέπει να ξέρει καλά τα κατατόπια και τις εξόδους διαφυγής, έτσι ώστε αν πάει κάτι στραβά να ξέρει από πού θα τη γλιτώσει», αναφέρει ο Αν. Χατζησάββας.»
 
Εσείς τσακάλια όμως εεεεεε!!!! Τους τσακώσατε!!!! Δεν ήξεραν ότι έχουν να κάνουν με Ανανία οι αδίστακτοι. Πλακέτα έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή το ξέχασε λόγω ηλικίας;
 
Θα του το θυμίσω εγώ μιας και είμαι από το διπλανό χωρίο με το γραμματέα του και με έχει βοηθήσει πολλές φορές.
 
«Παλιότερα άγνωστοι δόλωναν αγκίστρια στις όχθες της λίμνης και αλίευαν τις πάπιες που ζούσαν στον υγρότοπο. Συνεχώς έβρισκα τέτοιες παγίδες, τις οποίες ξήλωνα, τονίζει ο Γιάννης Ρέκλος, υπεύθυνος του παρατηρητηρίου πουλιών της Κερκίνης.» 
 
Βάζουν αγκίστρια και για τα πουλιά, όχι μόνο για τα ψάρια; Μήπως χέζουν και οι αρκούδες στο δάσος;
 
Και τι ήθος!!! Δεν άφησε παγίδα για παγίδα ο πρόσκοπος!!!Μπράβο Γιάννη. Άξιος!
 
«Επαγρυπνούμε και ζητάμε και από τους κατοίκους των γύρω περιοχών να συνδράμουν τις προσπάθειες του δασαρχείου για την οριστική πάταξη της λαθροθηρίας», αναφέρει ο αναπληρωτής δασάρχης Στυλιανός Γαϊδαρτζής, προσθέτοντας: «Αν και τα κρούσματα στην Κερκίνη έχουν μειωθεί, δεν έχουν εκλείψει.»
 
Τώρα που κάνουμε περίπολα με την ορνιθολογική δε λέμε τίποτα για τους θηροφύλακες κε. Δασάρχα μου εεε; Από ποιους ζητάτε φράγκα για καύσιμα και συνδρομή όταν οι κυβερνήσεις σας κόβουνε ακόμη και τα καύσιμα; Με ποιους πάτε για λυσσασμένες αλεπούδες και για λαθρουλοτομίες; Μη μου πεις, σίγουρα με την ορνιθολογική;
 
Λες κε Δασάρχα μου πως τα μειώσατε τα κρούσματα λαθροθηρίας; Διάβασες τι γράφει παραπάνω ο Ανανίας που τα ξέρει καλά τα πράγματα; Δε φαίνεται καμία μείωση λαθροθηρίας από τον Ανανία αλλά ορδές και κυκλώματα με διεθνείς διασυνδέσεις. Για διάβασε καλύτερα να μορφωθείς.
 
«Οσον αφορά τους δράστες, έχουμε καταθέσει ήδη μήνυση εναντίον τους. Διενεργείται προανάκριση από τις υπηρεσίες μας ώστε να σταλθεί ο φάκελος στον εισαγγελέα».
 
Αυτή κι αν είναι είδηση! Όχι μόνο τους πιάσανε αλλά κάνανε και μήνυση. Εύγε!
 
«Ειδικά το κυνήγι της άγριας πάπιας αποτελεί μία από τις πιο βάρβαρες μεθόδους κυνηγιού.»
 
Εδώ όμως σαν να μη μας τα λέτε καλά….άλλο λαθραίο και άλλο κυνήγι…μη μου πείτε πως δεν το ξέρει αυτό ο Ανανίας;
 
Προσοχή μη βρεθεί κανάς κακοπροαίρετος και κάνει καμιά μήνυση. Διαβάθμιση της βαρβαρότητας σε επίπεδο νόμιμης θήρας φλερτάρει όσο να πεις με τη συκοφαντική δυσφήμιση ε;
 
«Συνήθως γίνεται νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ. Οι παράνομοι κυνηγοί στήνουν καρτέρι και μόλις περάσει ένας σμήνος πουλιών ρίχνουν στο ψαχνό αγνοώντας αν τουφεκίζουν κάποιο απειλούμενο είδος, όπως η νανόχηνα.»
 
Ρε καλώς τα τα παιδιά!!!οπότε μη μου πείς…θέλουμε κάποιο να τη σώσει την καημένη τη χήνα ε;  Ξέρεις μήπως  κανέναν που να ζητά λίγα εκατομμύρια για να την προστατεύσει; γιατί τώρα με την κρίση η Ε.Ε. δε μπορεί να δώσει και πολλά…
 
«Η περιοχή των Σερρών έχει αντιμετωπίσει τα πιο ασύδοτα περιστατικά λαθροθηρίας. Μόλις πέρσι επίδοξος λαθροθήρας κυνηγούσε αγριογούρουνα με αυτοσχέδιο μυρδαλιοφόρο, ενώ άλλος λαθροθήρας δεν δίστασε να πυροβολήσει εναντίον ενός θηροφύλακα, που απλώς ζήτησε να ελέγξει τα χαρτιά του.»
 
Σώπα! Και γιατί πυροβόλησε θηροφύλακα. Πήγε να τον πιάσει; Εγώ νόμιζα πως μόνο ο Ανανίας τους πιάνει τους κακούς! Κι άμα ντουφέκισαν θηροφύλακες που το έργο τους είναι τόσο λίγο που δεν αξίζει ούτε να το αναφέρει ο Δασάρχης γεννάται το ερώτημα: Τον Ανανία πόσες φορές τον ντουφέκισαν;
 
«Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ορνιθολογικής, ολόκληρη η περιοχή αποτελεί βασικό βιότοπο της απειλούμενης νανόχηνας, η οποία μεταναστεύει στη χώρα μας από τις χώρες της Σκανδιναβικής χερσονήσου. Αλλωστε, σε ολόκληρη την Ευρώπη έχουν απομείνει 20 με 30 ζευγάρια τα μισά, από τα οποία διαχειμάζουν στη χώρα μας …»
 
Ε, εντάξει παίδες ψήθηκα. Δεν ξανατρώω νανόχηνα και δεν ξαναπάω στην ταβέρνα στα λαδάδικα κι ας την έκανε πεντανόστιμη ο χοντρός…μετανοιώνω για τις πράξεις μου και δηλώνω στη διάθεση των άγρυπνων φρουρών της νανόχηνας να τους δώσω όλα τα στοιχεία του φίλου μου του χοντρού που την είχε και πανάκριβη ο αλήτης…
 
Και πούστε…άμα δε φτάνουν τα φράγκα από την Ε.Ε. για  την προστασία της καημένης της χήνας θα πουλήσω όλες μου τις πρασινοκέφαλες να σας κάνω κανά donation που λένε και οι σύμμαχοι γιατί τώρα με την κρίση φαντάζομαι θα έχει πέσει μεγάλη πείνα!
 
O iHunter
 
 

 

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ