Αρχική » Grid with Sidebar » Ενημερωση απο τον προεδρο της Γ’ΚΟΠ

Ενημερωση απο τον προεδρο της Γ’ΚΟΠ

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF
Τα γραφεία της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου επισκέφθηκε σήμερα ο Βουλευτής Αχαΐας κος Αθανάσιος Νταβλούρος ο οποίος σε συνάρτηση και με την ιδιότητα του ως κυνηγός ενημερώθηκε και αντάλλαξε απόψεις με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κο Μαρκόπουλο Κωνσταντίνο για τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν το κυνήγι στην χώρα μας.
 
Τα θέματα που αναλύθηκαν και συζητήθηκαν με τον Βουλευτή κο Νταβλούρο αφορούσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κυνήγι σήμερα και ο ρόλος των κυνηγετικών οργανώσεων, αλλά και ειδικότερα η προσπάθεια επανεξέτασης της λειτουργίας των καταφυγίων άγριας ζωής, ο έλεγχος του υπερπληθυσμού της αλεπούς, τα κυνηγετικά ατυχήματα και ο Νόμος περί όπλων.
 
Ιδιαίτερα αναλύθηκε το νομικό πλαίσιο που προβλέπεται για τα κυνηγετικά όπλα, καθώς ο Βουλευτής Αχαΐας κος Νταβλούρος ως πρώην υψηλόβαθμος αστυνομικός ήταν εξαιρετικά ευαισθητοποιημένος και ενημερωμένος. Έτσι, επισημάνθηκαν τα πολλά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στους κυνηγούς σχετικά με την λήξη των αδειών κατοχής των κυνηγετικών τους όπλων, τα υψηλά πρόστιμα επανέκδοσής των αδειών, οι ποινικές κυρώσεις εναντίον τους, κ.λπ.
 
Ο κος Νταβλούρος κατανόησε πλήρως το πρόβλημα και συμφώνησε ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί ο νόμος περί όπλων όσον αφορά τα κυνηγετικά όπλα προκειμένου να βρεθεί τρόπος να ελαχιστοποιηθούν ή και να εξαλειφθούν οι όποιες παραβάσεις υφίστανται σχετικά με την ανανέωση των αδειών κατοχής κυνηγετικών όπλων και την σχετική ταλαιπωρία των κυνηγών.
 
Ο κος Νταβλούρος παρέλαβε υπόμνημα με προτάσεις της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου και δεσμεύτηκε στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κο Μαρκόπουλο να προωθήσει τις θέσεις και τις εν λόγω προτάσεις καθώς επίσης να βρίσκεται σε συνεχή επαφή και σε συνεργασία για την καλύτερη και πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων του κυνηγίου, αναλαμβάνοντας μάλιστα την υποχρέωση να προγραμματίσει ο ίδιος συνάντηση με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κο Δένδια.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ