Αρχική » Grid with Sidebar » Λαγος με θυμαρι και κονιακ στη γαστρα

Λαγος με θυμαρι και κονιακ στη γαστρα

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF

 

Συστατικά

 

  • 1 μεγάλος λαγός ή ένα κουνέλι ολόκληρο
  • 4-5 κομμάτια θυμάρι (κατά προτίμηση ολόκληρα ανθισμένα κλαδιά)
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού κονιάκ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • Αλάτι
  • 10 μικρά κρεμμυδάκια ολόκληρα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 3 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού
  • 2-3 γαρύφαλλα
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

 

Μυρσίνη Λαμπράκη

 

Παίρνουμε το κουνέλι ή το λαγό και το ξεπλένουμε κάτω από άφθονο τρεχούμενο κρύο νερό. Το τοποθετούμε μέσα σε μια ευρύχωρη λεκάνη. Πασπαλίζουμε εξωτερικά και εσωτερικά με το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και αλείφουμε με το μέλι. Τοποθετούμε στην κοιλιά του τα κρεμμυδάκια πάνω στα οποία έχουμε καρφώσει τα γαρύφαλλα και το σκόρδο. Στρώνουμε τον πάτο μιας ευρύχωρης γάστρας με τα κλαδιά του θυμαριού και τη φλούδα πορτοκαλιού. Τοποθετούμε επάνω το κρέας και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το κονιάκ και το ξίδι. Σκεπάζουμε και τοποθετούμε στο φούρνο. Ψήνουμε στους 180oC για 3-4 ώρες χωρίς να ανοίξουμε το καπάκι.Σερβίρουμε το λαγό ή το κουνέλι μαζί με τη σάλτσα του και συνοδεύουμε με άφθονη πράσινη σαλάτα ή λευκό ρύζι βουτύρου.

 

Χρόνος προετοιμασίας30 λεπτά

 

Χρόνος μαγειρέματος3- 4 ώρες

 

 

Πηγή : www.agrotikabook.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ