Λαγος στην κατσαρολα με μανιταρια

Υλικά

  • 1 Λαγός του 1 κιλού
  • 250γρ. μανιτάρια
  • 250γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 λεμόνι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κλωνάρι θυμάρι
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κούπα ζωμός κρέατος(από βραστό ή κύβος)
  • 1 πιάτο αλεύρι
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι 

Εκτέλεση

  • Πλένετε, στεγνώνετε και κόβετε σε μερίδες τον λαγό,αφαιρώντας το κεφάλι του.
  • Ξεφλουδίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι. Ξεφλουδίζετε τα κρεμμυδάκια για στιφάδο.
  • Πλένετε και κόβετε τα μανιτάρια. Στύβετε το λεμόνι.
  • Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα για 5’.
  • Αλευρώνετε τα κομμάτια του λαγού και τα ροδίζετε για 10’. Τα φυλάσσετε. Αφαιρείτε το λάδι και αφήνετε τόσο,ώστε να καλύπτει τον πάτο της κατσαρόλας και σοτάρετε το κρεμμύδι για 5’.
  • Προσθέτετε τον λαγό και το κρασί,ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα,προσθέτετε το ζωμό,την δάφνη και το θυμάρι.
  • Αλατοπιπερώνετε,σκεπάζετε και βράζετε για 10’.
  • Αποσύρετε και φυλάσσετε.
  • Ρίχνετε τα κρεμμυδάκια σε μια κατσαρόλα,τα καλύπτετε με νερό και προσθέτετε το μισό βούτυρο και μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού και τα βράζετε για 5’.
  • Ρίχνετε τα μανιτάρια σε μια άλλη κατσαρόλα με το υπόλοιπο βούτυρο και λίγο χυμό λεμονιού και τα σοτάρετε για 5’.
  • Προσθέτετε τα μανιτάρια με το ζουμί τους και τα στραγγισμένα κρεμμυδάκια στην κατσαρόλα με το λαγό,ανακατεύετε,συμπληρώνετε εάν θέλετε αλάτι και πιπέρι και τα βράζετε όλα μαζί για 10’.
  • Σερβίρετε το λαγό με τη σάλτσα μανιταριών ραντίζοντας με το χυμό λεμονιού. 

Πηγή : UCOOK

Category: 
About the Author
Εικόνα admin

admin