Αρχική » Grid with Sidebar » Ονειροκριτες και…. κυνηγι

Ονειροκριτες και…. κυνηγι

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF

 

Από μικρό παιδάκι πήγαινα στη γιαγιά μου και της εξιστορούσα τα όνειρα που έβλεπα και εκείνη μου έλεγε με πολύ σοβαρότητα  τι σήμαινε το κάθε όνειρο. Να σας πω την αλήθεια πολύ σπάνια έπαιρναν σάρκα και οστά αυτά που έλεγε. 

 

Κάποιοι πιστεύουν στους ονειροκρίτες,  κάποιοι πάλι όχι. Είτε πιστεύετε είτε όχι έχει ενδιαφέρον να προσπαθήσετε να εξηγήσετε τα κυνηγετικά που βλέπετε. Στο άρθρο που ακολουθεί, βρήκαμε τι λένε οι ονειροκρίτες για τα θηράματα, για τα όπλα και οτιδήποτε μπορεί να περιλαμβάνει ένα “κυνηγετικό” όνειρο.

 

Κυνήγι 

 

Τα όνειρα με κυνήγι είναι πολύ συχνά σε νέα άτομα και αντιπροσωπεύουν τη φυσική ανησυχία και την επιθυμία για δραπέτευση και περιπέτειες, ανάλογες με την ηλικία. 

 

Στους ενήλικες, αυτά τα όνειρα αντιπροσωπεύουν εσωτερικά προβλήματα, πολλές φορές ηθικά, όπως η έλλειψη ικανοποίησης, είτε για τη ζωή που έχουμε κληθεί να ζήσουμε (όπου αυτό το όνειρο έχει στοιχεία εκδίκησης), είτε σεξουαλική.

 

Αν ονειρευόμαστε ότι μας κυνηγούν σημαίνει ότι αποφεύγουμε μια κατάσταση, που τη θεωρούμε χαμένη. Είναι μια συχνή μεταφορά ανασφάλειας. Ιδιαίτερα, το όνειρο που μας κυνηγά κάποιο ζώο, αντιπροσωπεύει το δικό μας ανέκφραστο και άγνωστο θυμό, που προβάλλεται στο ζώο. Εναλλακτικά, μπορεί να τρέχουμε μακριά από μια πρωτόγονη ορμή ή φόβο.

 

Επίσης, δείχνει κάποια τραύματα της νεανικής μας ηλικίας καθώς και καταπιεσμένα συναισθήματα ή καταπιεσμένες αναμνήσεις. Βιώνουμε κάποιο φόβο ή ενοχή σχετικά με κάποιες δραστηριότητες και σκέψεις του παρελθόντος. και να καταλάβετε τι είναι αυτό, που πραγματικά μισείτε.

 

Αν βλέπουμε ότι εμείς κυνηγάμε κάποιον σημαίνει ότι προσπαθούμε να προσπεράσουμε κάποιο δύσκολο στόχο. Μπορεί επίσης να εκφράζει κάποια συναισθήματα θυμού προς τους άλλους.

 

Αν δούμε ότι εμείς κυνηγάμε σημαίνει επίσης ότι αναζητάμε ή επιζητάμε να 

εκπληρώσουμε κάποιες εσωτερικές επιθυμίες, είτε συναισθηματικές είτε σωματικές. Μπορεί να κυνηγάμε μια λύση ή μια ερωτική κατάκτηση.

 

Αν ονειρευόμαστε ότι κυνηγάμε και σκοτώνουμε ένα ζώο σημαίνει ότι προσπαθούμε να καταπιέσουμε ή να καταστρέψουμε ένα ενστικτώδες κομμάτι του εαυτού μας.

 

Αν βλέπουμε κάποιον άλλον να κυνηγάει ένα ζώο σημαίνει ότι προσπαθούμε να εντοπίσουμε μια κρυμμένη πλευρά του εαυτού μας. Προσπαθούμε να προσεγγίσουμε έμμεσα μια πρόκληση ή μια κατάσταση.

 

Τρυγόνια

 

Τα τρυγόνια στο όνειρό μας συμβολίζουν τη χαρά, την ευτυχία, την τρυφερότητα και την αγάπη. Αν τα δεις σε κλουβί, προμηνύουν στενοχώριες.

 

Ορτύκια

 

Αν δεις ζωντανά ορτύκια σημαίνουν ερωτική επιτυχία. Αν δεις ορτύκι σε κλουβί να κελαηδά σημαίνει ότι τα μυστικά σου τα ξέρουν όλοι. Σκοτωμένο ορτύκι σημαίνει στενοχώρια.

 

Αγριογούρουνο

 

Αν σκέφτεσαι να πας για κυνήγι και δεις στον ύπνο σου ότι σε κυνηγάει και σε πληγώνει αγριογούρουνο, πρέπει να το αναβάλλεις, επειδή σημαίνει επιθέσεις από κάποιο αντίπαλό σου. Αν δεις ότι ξεφύγεις από τον αγριόχοιρο, θα νιώσεις μια μικρή απογοήτευση. Αν σκοτώσεις αγριογούρουνο, θα αντιμετωπίσεις κάποιον αντίπαλό σου και θα τον εκδιώξεις από κοντά

 

Κότσυφας

 

Αν ακούς κότσυφα να κελαηδά, περίμενε χρηματικά κέρδη. Κοτσύφι σε κλουβί, σημαίνει στενοχώριες.

 

Λαγός

 

Χρηματικό κέρδος προμηνύεται αν δεις λαγό να τρέχει. Αν δεις ότι πιάνεις λαγό, θα έχεις επιτυχίες. Ακόμη πιο σίγουρες επιτυχίες θα έχεις όταν δεις να τρως λαγό. Αν δεις πως σκοτώνεις λαγό, θα αδικήσεις κάποιο φίλο σου με τα λόγια και τη συμπεριφορά σου.

 

Πάπια

 

Η πάπια στο όνειρό μας είναι καλό σημάδι. Συμβολίζει τη χαρά, την ευτυχία, την κέρδη και τις ευχάριστες ειδήσεις.

 

Χήνα

 

Πολύ καλό όνειρο. Η χήνα στο όνειρό μας συμβολίζει την αφοσίωση, τις ευχάριστες ειδήσεις, τα κέρδη και την καλή υγεία.

 

Αλεπού

 

Αν δεις στον ύπνο σου το γεμάτο πονηριά αυτό ζώο, να φυλάγεσαι. Κάποιος από το φιλικό σου περιβάλλον σου σκάβει ύπουλα το λάκκο. Αν κυνηγάς αλεπού και την πιάσεις ή τη σκοτώσεις, εσύ ο ίδιος θα αντιμετωπίσεις μια επίθεση με ψυχραιμία και θάρρος. Αν είσαι γυναίκα και δεις ότι η αλεπού σου κάνει χαρές, όπως ο σκύλος, να ξανασκεφτείς καλά την πρόταση γάμου που σου έγινε. Αν ονειρευτείτε πως κυνηγάτε αλεπού, σημαίνει πως αρραβωνιάζεστε κάτω από ύποπτες συνθήκες και ανακατεύεστε σε επικίνδυνες ερωτικές ιστορίες. Αν ονειρευτείτε αλεπού να μπαίνει ύπουλα στην αυλή σας, πρέπει να προσέξετε ορισμένες σας φιλίες, η υπόληψη σας βρίσκεται σε κίνδυνο. Αν δείτε πως σκοτώνετε αλεπού, σημαίνει πως θα επιτύχετε σε οποιαδήποτε επιχείρηση σας.

 

Πέρδικα

 

Η πέρδικα συμβολίζει το πρόσωπο που θα αγαπήσεις. Το κελάηδημα της σημαίνει για όλους ερωτικό μήνυμα. Οι νέοι που βλέπουν πέρδικα, θα έχουν ευχάριστες εξελίξεις στις σχέσεις τους. Όποιος δει να τρώει πέρδικα, θα λυπηθεί και θα στενοχωρηθεί πολύ. Όποιος δει ότι σκοτώνει πέρδικα, να περιμένει αναποδιές και δυσκολίες στις δουλειές του.

 

Όπλα

 

Αν δεις όπλα, σημαίνει φιλονικία. Αν είναι παλιά και σκουριασμένα, να ξέρεις πως θα κουραστείς ψυχικά και σωματικά. Αν δεςι να κρατάς όπλο στα χέρια σου, περίμενε δόξες, τιμές, υπόληψη και κοινωνική εκτίμηση. Αν δεις κάποιον άλλον να κρατά όπλο, τότε θα μαλώσεις. Αν τραυματίζεσαι από όπλο, θα αρρωστήσεις. Για τη γυναίκα, το όπλο σημαίνει ερωτικό δεσμό ή και γάμο, όχι όμως, με αίσιο τέλος.

 

Φυσίγγια

 

Αν δεις φυσίγγια στον ύπνο σου, θα έχεις ταραχές και παροδικές δυσκολίες στη ζωή σου.

 

Σκύλος

 

Ο σκύλος συμβολίζει τα αληθινά αισθήματα και τη γνήσια φιλία. Σκύλος που γαβγίζει, συμβολίζει κάποιον εχθρό σου που σε απειλεί αλλά δεν μπορεί να βλάψει. Το ίδιο ισχύει και αν δεις σκυλί αγριεμένο. Αν δεις να σκοτώνεις σκυλί, θα πάθεις κάποια ζημιά. Ο μαύρος σκύλος συμβολίζει κάποιον επικίνδυνο εχθρό σου.

 

Γάβγισμα

 

Όταν ο σκύλος γαβγίζει χαρούμενα και παίζει μαζί σου τότε  προειδοποιεί για κάτι που θα συμβεί. Όταν όμως ο σκύλος γαβγίζει έντονα και είναι επιθετικός μαζί σου, τότε έχεις μπροστά σου κάποιο σοβαρό κίνδυνο  από πιθανούς εχθρούς σου. Γενικότερα το γάβγισμα  σημαίνει συμβουλές κι ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν.

 

Βουνό

 

Αν ονειρευτείτε ότι ανεβαίνετε σε κάποιο βουνό και ο δρόμος είναι ευχάριστος και περιβάλλεται από όμορφη βλάστηση, είναι προάγγελμα γρήγορης ανόδου κοινωνικής και οικονομικής. Αν το βουνό είναι δύσβατο και δείτε ότι δεν μπορείτε να φτάσετε στην κορυφή, να περιμένετε αντιθέσεις στη ζωή σας και να προσπαθήσετε να ξεπεράσετε τις αδυναμίες του χαρακτήρα σας.
Αν δείτε ότι ξυπνήσατε ενώ βρισκόσαστε σε επικίνδυνο σημείο, σημαίνει ότι οι υποθέσεις σας θα πάρουν ευνοϊκή τροπή, μολονότι δεν το περιμένατε.

 

Κάμπος

 

Η καταπράσινη πεδιάδα που θα ονειρευτείς σημαίνει πλούτο, κέρδη πολλά και ευτυχία ενώ η ξερή και χορταριασμένη σημαίνει αποτυχίες.

 

Δάσος

 

Αν δεις πως βρίσκεσαι μόνος και λυπημένος σε ένα δάσος, είναι προειδοποίηση ότι νιώθεις αμηχανία και απομόνωση. Αν κάνεις βόλτες ή διασχίζεις ένα δάσος, τα όνειρα σου θα πραγματοποιηθούν. Αν έχεις χαθεί σε δάσος, θα λάβεις ένα δυσάρεστο γράμμα που θα σου θυμίζει παλιές αμαρτίες. Δάσος με ψηλά και ωραία δέντρα σημαίνει πολλά απρόσμενα χρήματα, ενώ ένα δάσος που καίγεται σε προειδοποιεί να φυλαχτείς από πολύ δύσκολες ώρες που πλησιάζουν.

 

Βελανιδιές

 

Αν ονειρευτείτε ένα δάσος από βελανιδιές, είναι σημάδι μεγάλης ευτυχίας σε όλους του τομείς της ζωής σας. Βελανιδιά γεμάτη βελανίδια σημαίνει προαγωγή. Για τους ερωτευμένους, το όνειρο με βελανιδιές είναι σημάδι ότι θ’ αρχίσουν μαζί τη ζωή τους και οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές.

 

Πουρνάρι

 

Αν δεις πουρνάρι, σημαίνει ότι θα έχεις προστασία ενώ αν δεις να το κόβεις, θα αποτύχεις. Αν το δεις στο σπίτι σου ή κουβαλάς σε αυτό πουρνάρι, να περιμένεις καλύτερες μέρες.

 

Έλατο

 

Το έλατο, όπως και να το δεις, σημαίνει ευτυχία και υγεία.

 

Λίμνη

 

Μια ήσυχη και γαλήνια λίμνη συμβολίζει την ατάραχη και ευτυχισμένη ζωή σου ενώ μια ταραγμένη ότι σε βασανίζουν εσωτερικές ανησυχίες

 

 

Νίκος Παππούς για το ihunt.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ