Αρχική » Grid with Sidebar » Περιφερειακη συναντηση ΚΣ

Περιφερειακη συναντηση ΚΣ

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner


Ο θεσμος των περιφερειακών συμβουλίων είναι μια καινοτομία που εδω και αρκετά χρόνια έκανε η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης. Αποτελεί μια συγκεκριμένη ενέργεια για την πιο αντιπροσωπευτική διοίκηση της Ομοσπονδίας, καθώς παρόλη τη μεγάλη γεωγραφική έκταση και τους 63 Κυνηγετικούς Σύλλογους πρέπει να υπαρχει στενή επικοινωνία και συνεργασία με όλους τους Συλλόγους και κατ’ επέκταση με τους κυνηγούς της Περιφέρειας.

SVESTONOF

Έτσι εκτός από το 7μελές Δ.Σ. οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι εκλέγουν πέραν αυτών που απαρτίζουν το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδιας και αλλους 6 Περιφερειακούς εκπροσώπους.

Οι περιφερειακοί εκπρόσωποι είναι ένας για κάθε μία από τις περιοχές:

– Νομοί Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης
– Νομοί Δράμας και Καβάλας
– Νομοί Σερρών και Κιλκις
– Νομοί Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης
– Νομοί Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας
– Νομοί Κοζανης, Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας

Επίσης σε κάθε περιφερειακή ενότητα υπάρχει ενας επιστημονικος συνεργάτης (Δασολόγος ή Δασοπόνος) που βοηθά και ενισχύει το έργο των Συλλόγων και ένας Συντονιστής Ομοσπονδιακος Θηροφύλακας

Ο περιφερειακός εκπρόσωπος εκλέγεται απευθείας και μόνο από τους Συλλόγους της περιφερειακης του ενότητας. Συμμετέχει στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συβουλίου της Ομοσπονδίας και μετάφέρει προτάσεις και προβλήματα που αφορούν την περιοχή του. Διοργανώνει επίσης τουλάχιστον 4 περιφερειακες συναντήσεις το χρόνο.  Στις περιφερειακες συναντήσεις συμμετέχουν επίσης, πέραν του περιφερειακού εκπροσώπου οι εξής:

– τα Διοικητικά Συμβούλια των Κυνηγετικών Συλλόγων της περιοχής του.
– το μέλος του Δ.Σ. που προέρχεται από την ευρύτερη περιοχή (συχνά και άλλα μέλη του Δ.Σ. της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ),
– ο επιστημονικός συνεργάτης της Ομοσπονδίας της περιφερειακης ενότητας
– ο συντονιστής Ομοσπονδιακος Θηροφυλακας  της περιφερειακης ενότητας

Η πρωτοβουλία αυτή της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης έχει αποδώσει πολύ θετικά αποτελέσματα, έχει ενισχύσει ουσιαστικα την απόκέντρωση και την αμφίδρομη ενημέρωση και σε πολλές περιπτώσεις έχει αναδείξει και προσχωρήσει σημαντικα κυνηγετικά θέματα της περιοχής.

Έτσι πραγματοποιήθηκε η περιφερειακή  συνάντηση των Δ. Σ. των Κυνηγετικών Συλλόγων των ν. Ημαθίας, Πιερίας και Πέλλας.

Τη Δευτέρα 6/8/2013, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η περιφερειακή  συνάντηση των Δ. Σ. των Κυνηγετικών Συλλόγων των ν. Ημαθίας, Πιερίας και Πέλλας στα γραφεία του Κ. Σ. Βέροιας.

 

Στη συνάντηση που διήρκησε περισσότερο από τέσσερις ώρες, συμμετείχαν εκπρόσωποι των 8 από τους 9 Συλλόγους της περιοχής και συγκεκριμένα του Αιγινίου, της Αλεξάνδρειας, της Αλμωπίας, της Βέροιας, της Έδεσσας, της Κατερίνης, της Μελίκης και της Νάουσας. 

 

Την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Καλογεράκος Νικόλαος, ο Γεν. Γραμματέας κ. Πολυχρόνης Ιωάννης, ο Διευθυντής Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής κ. Παπασπυρόπουλος Κων/νος, ο Συντονιστής Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας κ. Χρυσόπουλος Δημήτρης και ο

Επιστημονικός Συνεργάτης που είναι αρμόδιος για την περιοχή κ. Γκάσιος Αλέξανδρος.

 

Ο Περιφερειακός Εκπρόσωπος της περιοχής, κ. Καπετάνος Βασίλης, Γεν. Γραμματέας του Κ.Σ. Αιγινίου και Περιχώρων συντόνισε τη συζήτηση. 

 

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν :

  • Οι εξελίξεις στις πρόσθετες εισφορές υπέρ Συλλόγων και την τελική διαμόρφωση της τιμής της άδειας θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2013-2014,
  • Οι εξελίξεις στο Πρόγραμμα Βελτίωσης Ενδιαιτημάτων της ΚΣΕ,
  • Η ανάγκη για ουσιαστική υποστήριξη και προώθηση του ερωτηματολογίου Άρτεμις (που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση κάθε Ρυθμιστικής),
  • Ο απολογισμός της δράσης των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων της περιοχής τους τελευταίους μήνες,
  • Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από μερικούς Συλλόγους μέσα στον Αύγουστο,
  • Οι εξελίξεις στο θέμα της εξάπλωσης της λύσσας
  • Οι εξελίξεις στο θέμα των εξετάσεων των νέων κυνηγών και γενικά οι τροποποιήσεις στη διαδικασία της έκδοσης των αδειών θήρας.

Αν και τα θέματα ήταν πολλά και σε μερικές περιπτώσεις υπήρξαν διαφωνίες, η  συνάντηση χαρακτηρίστηκε από εξαιρετικά γόνιμο διάλογο. Τοποθετήθηκαν όλοι οι εκπρόσωποι των κυνηγετικών Συλλόγων και πάρθηκαν τελικά ομόφωνες αποφάσεις.

 

Κοινή διαπίστωση ήταν η ανάγκη για μεγαλύτερη προβολή των δράσεων των Συλλόγων, η ανάγκη για στήριξη του Προγράμματος Άρτεμις αυτήν την περίοδο με την έκδοση των αδειών θήρας και η ανάγκη για κοινή τιμή στην άδεια θήρας έτσι ώστε να κυλήσει ομαλά η έκδοση των αδειών θήρας.

 

ΣΤ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ