Αρχική » Grid with Sidebar » Ποιντερ & Σεττερ στο Σχιστο

Ποιντερ & Σεττερ στο Σχιστο

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
 
Αγώνες πρακτικού κυνηγίου σε θήραμα πέρδικα τσούκαρ στο Σχιστό Κορυδαλλού διοργάνωσε για πρώτη φορά, τον μήνα Μάρτιο ο Ομιλος Πόιντερ & Σέττερ.
 
Είναι η πρώτη φορά που ο ΟΚΑΔΕ πραγματοποιεί αγώνα πρακτικού κυνηγιού μέσα στον Μάρτιο και η προσπάθεια αυτή θα έχει συνέχεια αφού το επόμενο Σαββατοκύριακο 22 & 23 Μαρτίου θα διοργανωθεί παρόμοια εκδήλωση στο Παναχαικό όρος και την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί ο ετήσιος αγώνας του Κυνηγετικού Συλλόγου Πειραιά, πάλι στο Σχιστό Κορυδαλλού.
 
Η συμμετοχή στους αγώνες ήταν μεγάλη τόσο από επαγγελματίες όσο και από ερασιτέχνες και ειδικά τη δεύτερη ημέρα των αγώνων οι συμμέτοχες ξεπέρασαν τις 70, αριθμός ικανοποιητικός, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Ομιλος ανακοίνωσε τους αγώνες μόλις μερικές ημέρες πριν από τη διεξαγωγή τους.
 
Και αυτό γιατί οι αγώνες ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν σε άλλο βουνό της Αττικής, αλλά την τελευταία στιγμή ένα τεχνικό πρόβλημα ανάγκασε τους ανθρώπους του ΟΚΑΔΕ να μεταφέρουν τους αγώνες στο Σχιστό.
 
Εξυπνη ενέργεια, αφού ήταν πολλές οι πέρδικες στα τερέν των αγώνων και σε συνδυασμό με τις πολύ καλές καιρικές συνθήκες βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί ένας εξαιρετικός και θεαματικός αγώνας αφού σχεδόν όλα τα ζευγάρια των σκύλων που αγωνίστηκαν βρήκαν πέρδικες.
 
 
Ο Κώστας Ματθαίου και ο Σπύρος Δέδες με τους νικητές των 2 ημερών στο Α.Κ.Ι.
 
 
Οι αγώνες έγιναν σε τρία τερέν, ένα τερέν με απαιτούμενη ακινησία (Α.Κ.Ι) από τους σκύλους και δυο τερέν χωρίς απαιτούμενη ακινησία (Ε.Κ.Ι).
 
Σάββατο 15 Μαρτίου 2014
 
Το πρώτο ζευγάρι στο τερέν ήταν πραγματικά εντυπωσιακό. Η ALEX AFIDNAI ROMA του Σπύρου Δέδε κινήθηκε σε πολύ υψηλό επίπεδο και παρά τη δυσκολία που παρουσιάζει το βουνό του Σχιστού μπόρεσε να τρέξει ποιοτικά ξεδιπλώνοντας το ταλέντο της.
 
Κατόρθωσε και μπλόκαρε τις πέρδικες σε ένα πολύ πυκνό σημείο του τερέν μένοντας στην ακινησία χωρίς καν να χρειαστεί να της το ζητήσει ο κυναγωγός της παίρνοντας έναν εξαίρετο πόντο και το CAC της ημέρας.Την ίδια στιγμή, το άλλο ζευγάρι του τερέν, το αγγλικό σέττερ RADENTIS CASTER του Βασίλη Παλμές κατόρθωσε και μπλόκαρε ένα ζευγάρι πέρδικες, αλλά δεν κάθισε στην ακινησία και έτσι έχασε τον πόντο.
 
 
Οι νικητές στο τερέν 2 της Κυριακής.
 
Ο CALDERAS GENESIS RONALDO του Κώστα Ματθαίου ήταν ο σκύλος που πήρε το RCAC μετά μια διαδρομή που χαρακτηρίστηκε από ενέργεια, ρυθμό, ταμπεραμέντο και δύναμη. Κατάφερε να μπλοκάρει ένα ζευγάρι πέρδικες και μένοντας στην ακινησία πήρε τον πόντο.
 
Αξίζουν πολλά μπράβο στον Κώστα Ματθαίου που χωρίς να είναι επαγγελματίας καταφέρνει με τη σκληρή δουλειά να παρουσιάζει εξαιρετικούς σκύλους αφού, εκτός από τον Ronaldo, και ο Ras (ο οποίος είχε διαπρέψει στους Πανευρωπαϊκούς του Μαυροβουνίου) και ο Negus στάθηκαν σε υψηλό επίπεδο.
 
 
O Χρήστος Ψυχάρης με τον Leon, νικητής του τερεν 3 την Κυριακή, με τον Χριστάκο και τον Χαλαστάνη. 
 
Στα τερέν του Ε.Κ.Ι παρουσιάστηκαν πολλά καλά σκυλιά, αλλά οι κριτές αναγκάστηκαν να κόψουν αρκετά από αυτά, κυρίως λόγω της απειρίας των κυναγωγών.
 
Ετσι στο τερέν 2 του ΕΚΙ παρουσιάστηκαν πολλά ποιοτικά σκυλιά, αλλά μόνο ένα μπήκε στη βαθμολογία και αυτό ήταν το αγγλικό σέττερ SONIA του Δημήτρη Φραγκεδάκη.
 
Στο τερέν 3 του ΕΚΙ μπήκαν τρία σκυλιά στη βαθμολογία και αυτά ήταν το πόιντερ Ronaldo του Δημήτρη Λαδοκούκη, το πόιντερ BRIAN του Χρήστου Μπισμπιρούλα και το αγγλικό σέττερ Rea του Γιώργου Γιαννούκου.
 
Κυριακή 16 Μαρτίου 2014
 
 
O Γιάννης Φουτρής με τον Θωμά Πετρόχειλο.
 
Τα πουλιά σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα ήταν πιο νευρικά και σε συνδυασμό με το δύσκολο ανάγλυφο του Σχιστού δεν διευκόλυναν την προσπάθεια των σκύλων.
 
Στο ΑΚΙ μπήκαν δυο σκύλοι στη βαθμολογία με το αγγλικό σέττερ CALDERAS GENESIS RONALDO του Κώστα Ματθαίου να επαναλαμβάνει την καλή εμφάνιση του Σαββάτου και μετά από μια εξαιρετική διαδρομή να παίρνει δίκαια το CAC Κυριακής.
 
Το RCAC από τους κριτές δόθηκε στον ALEX AFIDNAI KREON του Σπύρου Δέδε. Ο Kreon έτρεξε μαζί με τον Negus του Κώστα Ματθαίου. Ο Kreon κατόρθωσε να φερμάρει δυο πέρδικες και μένοντας στην ακινησία πήρε τον πόντο.
 
Την ίδια στιγμή ακουγόταν το μπίπερ του Negus και τέσσερις πέρδικες έκαναν την εμφάνισή τους.
 
Οι κριτές βρήκαν τον Negus σε ακινησία, αλλά δεν έδωσαν πόντο γιατί δεν είδαν τον σκύλο να φερμάρει.
 
Πάντως, ο Neguς είναι ένας σκύλος που εντυπωσίασε τους κριτές και για αυτό πήρε και επανάκληση.
 
Ενας άλλος σκύλος που άρεσε στους κριτές ήταν ο CIRO SIRTOUF του Κώστα Πρεζά με κυναγωγό τον Παναγιώτη Κοσμά. Στη διαδρομή που έκανε άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις και οι κριτές του έδωσαν επανάκληση. Στη δεύτερη διαδρομή ήταν συγκινητικός.
 
Με πολύ δύναμη και απίστευτη αντοχή κυριολεκτικά κατάπιε το βουνό και παρά τη ζέστη που επικρατούσε βρήκε τις πέρδικες κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή αλλά μερικά βήματα παραπάνω ξεσήκωσαν τα πουλιά πριν τα φερμάρει. Το μέλλον είναι σίγουρα δικό του.
 
Πολύ καλός ήταν και ο Aldimis Runie του Τάσου Αραπικλή, αλλά ήταν άτυχος αφού δεν έπεσε σε πουλιά.
 
Στα τερέν του ΕΚΙ κυριάρχησαν τα πόιντερ με τον Χρήστο Ψυχάρη να κάνει την επανεμφάνισή του στους αγώνες και να κερδίζει το τερέν 3 με το πόιντερ  LEON.
 
Στο άλλο τερέν του ΕΚΙ 1ος εξαίρετος ο Gardino Hunter Athlitic D.M του Γιώργου Γιαννούκου, 2ος εξαίρετος ο Bak de la Vale Enitea του Αγγελου Ηλιόπουλου που πήρε το πόντο στην επανάκληση, 3ος εξαίρετος το πόιντερ Borek Erchia’s του Ανδρέα Αποσπόρη και 4ος εξαίρετος το αγγλικό σέττερ Aris του Mαρνέζου.
 
Τα σκυλιά που άρεσαν στους κριτές και πήραν επανάκληση ήταν το αγγλικό σέττερ Ralf του Χριστόφορου Μιχαλόπουλου, το πόιντερ Hellenik Jenny του Νίκου Κατσαρού, το αγγλικό σέττερ Bak de la Vale Enitea του Αγγελου Ηλιόπουλου, η Rea Hunter Athlitic D. Mich του Γιώργου Γιαννούκου, το πόιντερ Alis του Κώστα Δεσποτόπουλου, το πόιντερ Bora του Γιώργου Σκιαδά και το αγγλικό σέττερ Strofilias Betty του Κώστα Παναγόπουλου.
 
Εντυπώσεις
 
Στα θετικά του αγώνα η επανεμφάνιση, μετά ένα μεγάλο διάστημα αποχής του Θωμά Πετρόχειλου που έτρεξε την Κυριακή με ένα Ιρλανδικό σέττερ με το όνομα Ζeta και του Χρήστου Ψυχάρη που μάλιστα κέρδισε το τερέν 2 (ΕΚΙ) την Κυριακή με το πόιντερ LEON.
 
Και οι δυο έχουν μεγάλο ειδικό βάρος στην κυνοφιλία στην Ελλάδα και ο πρόεδρος του ΟΚΑΔΕ κ. Μαγουλάς ήταν ιδιαιτέρως χαρούμενος για την επιστροφή τους.
 
Ελπίζουμε να υπάρξουν περισσότερες εμφανίσεις τους στο μέλλον.
 
Δυνατός επέστρεψε στα τερέν και ο Νίκος Κατσαρός που ανάρρωσε πλήρως μετά την εγχείρηση που υποβλήθηκε.
 
Η διοργάνωση είχε μεγάλη επιτυχία και δικαίωσε το ΔΣ του ΟΚΑΔΕ για την επιλογή του να πραγματοποιήσει αγώνες πρακτικού κυνηγιού μέσα στο Μάρτιο. Ο ΟΚΑΔΕ κάνει μεγάλες προσπάθειες για να προσελκύσει νέα παιδιά στους αγώνες και την κυνοφιλία. Προσπάθειες, όπως φαίνεται, έχουν ήδη αρχίσει να αποδίδουν καρπούς?
 
Ο επόμενος αγώνας πρακτικού κυνηγιού του ΟΚΑΔΕ είναι στις 22 και 23 Μαρτίου στο Παναχαϊκό.
 
Να είστε εκεί….
 
 
 
 
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
 
ΣΑΒΒΑΤΟ 15/3/2014.
 
ΤΕΡΕΝ 1. Α.Κ.Ι. ΚΡΙΤΕΣ: Κουράσης-Βασσάλος.
1ος Εξαίρετος CACT Alex Afidnai Roma – English Setter – Δέδες
2ος Εξαίρετος RCACT Calderas Genesis Ronaldo – English Setter -Ματθαίου
 
ΤΕΡΕΝ 2. Ε.Κ.Ι. ΚΡΙΤΕΣ: Μαγουλάς-Τζάλλας.
1ος Εξαίρετος Sonia – English Setter-Φραγκεδάκης
 
ΤΕΡΕΝ 3. Ε.Κ.Ι. ΚΡΙΤΕΣ: Χριστάκος-Χαλαστάνης.
1ος Εξαίρετος Ronaldo – Pointer – Λαδοκούκης
2ος Εξαίρετος Brian – Pointer – Μπισμπιρούλας
3ος Πολύ καλός Rea Hunter Athlitik d.Michos – English Setter – Γιαννούκος
 
 
ΚΥΡΙΑΚΗ 16/3/2014
 
ΤΕΡΕΝ 1. Α.Κ.Ι. ΚΡΙΤΕΣ: Φουτρής-Βασσάλος.
1ος Εξαίρετος CACT Calderas Genesis Ronaldo – English Setter – Ματθαίου
2ος Εξαίρετος RCACT -Alex Afidnai Κreon- English Setter -Δέδες
 
ΤΕΡΕΝ 2. Ε.Κ.Ι. ΚΡΙΤΕΣ: Μαγουλάς-Τζάλλας.
1ος Εξαίρετος Gardino Hunter Athlitic D.M – English Setter – Γιαννούκος
2ος Εξαίρετος Bak de la Vale Enitea – English Setter – Ηλιόπουλος
3ος Εξαίρετος Borek Erchia’s – Pointer – Αποσπόρης
4ος Εξαίρετος Aris – English Setter – Mαρνέζος
 
ΤΕΡΕΝ 3. Ε.Κ.Ι. ΚΡΙΤΕΣ: Χριστάκος-Χαλαστάνης.
1ος Εξαίρετος  LEON – Pointer – Ψυχάρης
 
Κωνσταντίνος Λουρής
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Κωνσταντίνος Λουρής
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ