Συνταγη για κουνελι απο τη Ρωμη...VIDEO

Μια συνταγή που τη βρήκαμε στο youtube και προέρχεται από την Ιταλία. Τη δοκιμάσαμε, τη βρήκαμε εξαιρετική και την μοιραζόμαστε μαζί σας. Το μόνο κακό είναι ότι μας τέλειωσαν τα κουνέλια για φέτος.Δείτε το βιντεο...

Category: 
About the Author
Εικόνα admin

admin

5 Σχολιασμοί to "Συνταγη για κουνελι απο τη Ρωμη...VIDEO"

Εικόνα Γιώργος Ξανθόπουλος

Καλημέρα σας.
Ήθελα να ρωτήσω από περιέργεια, το κρασί που βάζετε, μαρουβάς δεν είναι;Ρωμέικο.
Ευχαριστώ
 

Εικόνα admin

admin

Παρ, 31/05/2013 - 14:08

Καλησπέρα,
Δεν εχω καταλάβει. Εγω όταν έκανα τη συνταγή αγόρασα και έβαλα ένα ξηρό λευκό κρασί. 

Εικόνα Βαγγέλης Παπαδοκοτσώλης

 Γιώργο κ Κώστα, η κλασσική ιταλική συνταγή coniglio alla cacciatora θέλει λευκό ξηρό κρασί κατά το μαγείρευμα του κουνελιού.Πολλοί χρησιμοποιούν αντί για λευκό κρασί όμως κ μπράντυ γιατί χαρίζει πολύ όμορφη γεύση αλλά κ το αρωματίζει....σαν συνοδευτικό μπορούμε να έχουμε λευκό ρύζι ή πολέντα (δηλ Κατσαμάκι ή πολέντα ή μαμαλίγκα ή χαβίτς λέγεται ο χυλός από το βρασμένο καλαμποκάλευρο)
Ο μαρουβάς είναι ένα υψηλόβαθμο παραδοσιακό κρασί, που παράγεται στην περιοχή Κισσάμου Χανίων, στη δυτική Κρήτη. Η κυρίαρχη –αν όχι η μοναδική– ποικιλία από την οποία προέρχεται είναι το ρωμέικο. Η ονομασία ρωμέικο, στους αιώνες της οθωμανικής κατοχής ήταν δηλωτική της ελληνικότητας ,μαρουβάς για τους ντόπιους σημαίνει «παλαιωμένος», πράγμα που καταδεικνύει πως το ομώνυμο κρασί προορίζεται για μακρόχρονη παλαίωση.
Εγώ την παραπάνω συνταγή την συνοδεύω με κρασί Valpolicella Ripasso από την Verona της Β.Ιταλίας.
Καλή όρεξη!!
Βαγγέλης

Εικόνα Βαγγέλης Παπαδοκοτσώλης

Τι σημαίνει όμως πραγματικά alla cacciatora;
είναι ένας τρόπος μαγειρικής που αποσκοπεί στο να κάνουμε πιο εξευγενισμένο το λευκό κρέας,να το"τιμήσουμε"  δίνοντάς τους λίγο χρώμα με το κρασί, το οποίο πρέπει να είναι αυστηρά κόκκινο, και τη γεύση με μπαχαρικά, ντομάτα και μανιτάρια, τα οποία μπορεί να είναι φρέσκα ή αποξηραμένα, ανάλογα με την σεζόν. Με αυτήν την μέθοδο μαγειρικής τα άσπρα κρέατα γίνοντε πιο νόστιμα αφού ενισχύεται πολύ η τελική γεύση τους.
Βαγγέλης  www.fisi.tv

Εικόνα admin

admin

Σάβ, 08/06/2013 - 13:56

Βαγγελη σαν γνωστης της ιταλικης κουλτουρας και κουζινας που εισαι, θεωρω οτι οσα μας εγραψες ηταν σουπερ!!!!!!!