Αρχική » Grid with Sidebar » Τι θα γινει με το σκοπευτηριο Αχαρνων;

Τι θα γινει με το σκοπευτηριο Αχαρνων;

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF
 
Κλειστό λόγω μη αδειοδότησης την στιγμή που ΚΑΝΕΝΑ στάδιο δεν έχει άδεια!! Το Μάρτιο του 2011 μετρούσε ήδη 10 μήνες κλειστό, 1800 αθλητές στο δρόμο και τον Γενικό Γραμματέα του στο… αυτόφωρο! Ο λόγος για το Σκοπευτήριο Αχαρνών που ύστερα από… αντιδράσεις ελαχίστων σφραγίστηκε με την δικαιολογία πως δεν έχει άδεια λειτουργίας! Το τραγελαφικό έρχεται ακριβώς εδώ! Κανένας αθλητικός χώρος, όχι μόνο στις Αχαρνές, αλλά και στα Άνω Λιόσια (που πολεμούν την λειτουργία του Σκοπευτηρίου), αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, δεν διέθετε ούτε το 2011, ούτε και σήμερα άδεια λειτουργίας! Μάλιστα δόθηκε παράταση στους Δήμους όλης της χώρας, όπως έχουμε αναφέρει σε παλιότερο ρεπορτάζ μας, ώστε να πράξουν τα δέοντα για την αδειοδότηση όλων των αθλητικών χώρων.
 
Παρόλαυτα, την Τετάρτη 22/1/14 εκδικάζεται η μήνυση που έχουν κάνει 61 (εξήντα ένα) δημότες της Φυλής (Άνω Λιοσίων), ζητώντας αποζημίωση 15.000 € έκαστος για την ηθική βλάβη που έχουν υποστεί από την (τότε) λειτουργία του σκοπευτηρίου χωρίς κανείς να αντιδρά, εκτός φυσικά από τον Πρόεδρο του Ομίλου κ. Γιάννη Κατσιφή την ψυχή του Σκοπευτηρίου αλλά και όλα τα μέλη του Ομίλου! Τι έγιναν οι βαρύγδουπες δηλώσεις συμπαράστασης άραγε όλων όσων υποστήριζαν πως το σκοπευτήριο θα ανοίξει άμεσα; Να τονίσουμε πως η σκοποβολή είναι Ολυμπιακό Αγώνισμα από το 1896 (!!) είναι δηλαδή ένα από τα πρώτα αγωνίσματα που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα των ολυμπιακών αγώνων, συνεπώς είναι παράλογο ανίδεοι να το συνταιριάζουν με κάτι το παράνομο επειδή ασχολείται με όπλα, όχι όμως με σφαίρες!!! Το Σκοπευτήριο Πάρνηθας, όπως αλλιώς λέγεται, είναι ένα από τα πλέον γνωστά και αγαπητά στους φίλους της σκοποβολής κατά πήλινου στόχου. Η μικρή σχετικά απόσταση από το κέντρο της πόλης και η σχετική ευκολία πρόσβασης, το έχουν κάνει να σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος των προπονήσεων και των αγώνων του trap και skeet.
 
Λίγα λόγια για την ιστορία του Σκοπευτηρίου:
 
Μια παρέα φίλων με κοινό πάθος τη σκοποβολή και το κυνήγι (και όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά) αποφάσισαν να κατασκευάσουν ένα Σκοπευτήριο στη γειτονιά τους. Χώρος βρέθηκε. Ήταν μια χέρσα έκταση που χρησιμοποιείτο σαν «σκουπιδότοπος». Ο χώρος του Σκοπευτηρίου Αχαρνών είναι αποχαρακτηρισμένη δασική περιοχή που παραχωρήθηκε στον Δήμο Αχαρνών αποκλειστικά για την δημιουργία Σκοπευτηρίου. Το Σκοπευτήριο άρχισε να κατασκευάζεται στις αρχές του 1989. Παράλληλα άρχισε δραστηριότητα και ο Σκοπευτικός Όμιλος Αχαρνών «Ο ΠΑΡΝΗΣ». Αρχικά λειτουργούσε μια «χειροκίνητη» μηχανή. Το Σκοπευτήριο συνέχισε να εξελίσσεται συνεχώς, στην έκταση των δέκα στρεμμάτων, στην οποία εκτείνεται. Μετά την παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου, χρειάστηκε να κατατεθούν πολλές ώρες προσωπικής εργασίας από τα μέλη, τους φίλους του ομίλου, κλπ. . Έτσι διαμορφώθηκε ο χώρος και κατασκευάστηκε το πρώτο στάντ το οποίο λειτουργούσε με μια χειροκίνητη μηχανή. Στη συνέχεια με την καθοδήγηση του προέδρου του Θρασύβουλου Στάμου, το σκοπευτήριο απέκτησε και δεύτερο στάντ, ενώ παράλληλα άλλαξε ολόκληρος ο περιβάλλον χώρος με εντυπωσιακή δενδροφύτευση, κατασκευή κήπου κλπ. Για όλες τις κατασκευές που έχουν γίνει εκεί η Πολιτεία, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, κλπ δεν έχουν δαπανήσει ούτε ένα ευρώ (!). Για την λειτουργία του χώρου, για την αγορά των αναλώσιμων κλπ επίσης το ελληνικό δημόσιο δεν έχει δώσει ούτε δεκάρα. Ούτε για μισθούς προσωπικού. Τέλος πάντων ο συγκεκριμένος αθλητικός χώρος δεν έχει κοστίζει και ούτε πρόκειται να στοιχίσει στο Δημόσιο το παραμικρό…
 
Τι θέλει το κράτος:
 
Να δαπανάει πολλά εκατομμύρια ευρώ για να χτίζει ένα τεράστιο αθλητικό έργο; Να πληρώνει κάθε μήνα αρκετά εκατομμύρια ευρώ για μισθούς, υπερωρίες και ασφάλειες δημοσίων υπαλλήλων; Να καλύπτει τα τρεχούμενα έξοδα λειτουργίας, την αγορά του σκοπευτικού υλικού; Δηλαδή αν κλείσει το Σκοπευτήριο της Πάρνηθας θα αναμορφωθεί η περιοχή; Θα πάψουν να υπάρχουν πολεοδομικά προβλήματα; Θα υπάρξει μια σωστή και σύγχρονη ρυμοτομία; Θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο; Θα πάψει να υπάρχει στην περιοχή εγκληματικότητα; Όλα αυτά θα γίνουν «αυτόματα» όταν ένας και μόνο ένας αθλητικός χώρος θα πάψει να υπάρχει; Η μήπως πίσω από όλο αυτό το όψιμο ενδιαφέρον κρύβονται άλλα συμφέροντα;
 
Πολύτιμες επισημάνσεις:
 
Ο Όμιλος έχει επιδείξει ιδιαίτερη δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια, γεγονός με αποτέλεσμα τα εξής : • Να έχει εγγεγραμμένους άνω των τετρακοσίων ογδόντα σκοπευτών, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν επιτύχει σημαντικές διακρίσεις στα αγωνίσματα του Πήλινου Στόχου.
 
• Να έχει εγγεγραμμένους αρκετούς νέους/νέες του Δήμου Αχαρνών αλλά και των όμορων Δήμων, οι οποίοι έχουν επιλέξει ένα από τα αγωνίσματα του Πήλινου Στόχου ως το άθλημα της επιλογής τους, με σημαντικές μάλιστα επιδόσεις.
 
• Να έχει εγγεγραμμένους ως μέλη/αθλητές, αρκετούς (κατά βάση τους περισσότερους) εφήβους και νεάνιδες στα αθλήματα του Πήλινου Στόχου, σε σύγκριση με αντίστοιχους ομίλους, σε Πανελλήνιο επίπεδο, ενώ η εγγραφή του οποιουδήποτε έφηβου ή νεάνιδος στον Όμιλο, όπως και η ανανέωσή της σε ετήσια βάση, είναι δωρεάν.
 
• Nα είναι ο 1oς Όμιλος Πανελλαδικά σε αγωνιστικές συμμετοχές τόσο των ανδρών όσο και των εφήβων του, στα 20 χρόνια λειτουργίας του, με βάση επίσημα στοιχεία της ΣΚΟΕ.
 
• Να έχει φτιαχτεί ένα πολύ ωραίο «κλίμα» στον συγκεκριμένο χώρο, που πραγματικά αποτελεί όαση ξεκούρασης για τους σκοπευτές που προσέρχονται, αλλά και για τους φίλους κυνηγούς.
 
• Παρά το γεγονός ότι ο Όμιλος πρόσφατα έκλεισε μία εικοσαετία από ίδρυσής του, σε σύγκριση με άλλους Ομίλους που βρίσκονται στον χώρο του αθλητισμού πέραν από έναν αιώνα και δραστηριοποιούνται και με άλλα αθλήματα της σκοποβολής, ο Όμιλος αποτελεί το 27ο κατά σειρά πολυπληθέστερο σωματείο, από τα 325 εγγεγραμμένα στην ΣΚΟΕ, παρά το γεγονός ότι δραστηριοποιείται μόνο στον πήλινο στόχο (προς το παρόν). Η δυναμική του Ομίλου συνηγορεί στην κατάκτηση υψηλότερης θέσης (ακόμη και μονοψήφιας), στο όχι μακρινό μέλλον.
 
• Μέχρι σήμερα, περί τα 1.800 άτομα (αριθμός που αυξάνει κυριολεκτικά σε καθημερινή βάση) στα οποία συμπεριλαμβάνονται και σκοπευτές άλλων Ομίλων καθώς και κυνηγοί, έχουν ως χώρο άθλησης – χαλάρωσης – ξεκούρασης το Σκοπευτήριο Αχαρνών.
 
Στους στόχους του Ομίλου, αφού ανοίξει φυσικά, συμπεριλαμβάνονται τα ακόλουθα:
 
• Να αποκτήσει το Δημοτικό Σκοπευτήριο Αχαρνών την δυνατότητα ανάληψης αγώνων μεγαλύτερης εμβελείας, (Α΄ κατηγορίας, GRAND PRIX, κλπ) στα Ολυμπιακά αθλήματα του Πήλινου Στόχου.
 
• Να υιοθετηθούν οι προδιαγραφές Γερμανικών γηπέδων σκοποβολής στην λειτουργία και κατασκευή του Δημοτικού Σκοπευτηρίου Αχαρνών, στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης υλοποίησης του οράματος του Ομίλου για δημιουργία στον Δήμο Αχαρνών Αθλητικού Κέντρου σκοποβολής, αναφορικά (και κύρια) με την βιωσιμότητα του χώρου αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.
 
• Να ¨στηθεί¨ γήπεδο για άσκηση στο αεροβόλο και τόξο, κυρίως των εφήβων-νεανίδων, στο οποίο η συμμετοχή για προπονήσεις και αγώνες, όλων των εφήβων της χώρας θα είναι δωρεάν.
 
• Να κατασκευαστεί γήπεδο (σύγχρονων και ειδικών προδιαγραφών), εστεγασμένο /μονωμένο, για άσκηση σε πιστόλι-περίστροφο.
 
• Να δημιουργηθεί η υποδομή (αίθουσα διδασκαλίας και εκπαιδευτικό υλικό) για (δωρεάν) εκπαίδευση των εφήβων-νεανίδων στην σκοποβολή επί πήλινου στόχου κατ΄ αρχήν, από επίσημο προπονητή της ΣΚΟΕ.
 
• Να αυξηθεί η προσέλκυση/ένταξη και άλλων νέων (έφηβοι-νεάνιδες) στην οικογένεια των αθλητών μας, με αντικειμενικό σκοπό :
 
* Να αποτραβηχτούν από τις ¨δύσκολες και άσχημες ή δυσάρεστες προκλήσεις¨ της εποχής.
 
* Να ενισχυθούν οι βάσεις για το μέλλον της σκοποβολής (κατ΄ αρχήν) του πήλινου στόχου στην πατρίδα μας.
 
* Να αυξηθούν οι διακρίσεις της χώρας μας στην σκοποβολή, από αθλητές του Σκοπευτικού Ομίλου Αχαρνών ¨Ο ΠΑΡΝΗΣ¨
 
• Nα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο το όμορφο κλίμα (πέρα από τον φυσικό χώρο) για να ¨απασχολούνται¨ στην πράξη οι ¨άρρωστοι (& βάρβαροι κατ΄ άλλους) κυνηγοί¨ την περίοδο της «απραξίας».
 
• Να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο το υπάρχον γήπεδο του Sporting, διατηρώντας την πρωτοπορία του Δημοτικού Σκοπευτηρίου Αχαρνών σε πανελλαδικό επίπεδο.
 
• Να προβληθεί ο Δ. Αχαρνών (πέραν μέσω της προβολής του από τους αθλητές του Ομίλου) και μέσα από το επίπεδο του συγκεκριμένου αθλητικού χώρου.
 
Πηγή :  http://www.acharnorama.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ