Αρχική » Grid with Sidebar » Χανια: Κρι-Κρι σωθηκε απο τουριστες

Χανια: Κρι-Κρι σωθηκε απο τουριστες

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF

 

Ένα Κρητικό αίγαγρο 4 μόλις μηνών κατάφερε να σώσει το προσωπικό της Διεύθυνσης Δασών Χανίων.

 

Το μικρό ζώο που είναι προστατευμένο είδος και βρισκόταν πάνω στη νησίδα Θεοδωρού όπου αναπτύσσονται και μεγαλώνουν αυτά τα ζώα μέσα σε φυσικό περιβάλλον εντοπίστηκε από επιβαίνοντες σε μικρό τουριστικό σκάφος που βρισκόταν κοντά στην νησίδα .

 

Η «συμπεριφορά» και η εικόνα του ζώου προβλημάτισε τους επιβαίνοντες στο σκάφος που με την σειρά τους ειδοποίησαν τις αρχές.

 

Λίγο μετά υπάλληλος της διεύθυνσης δασών Χανίων με άλλο σκάφος έφθασε στην νησίδα και βρήκε το μικρό Κρητικό αίγαγρο στο σημείο που του υποδείχτηκε με εμφανή ίχνη εξάντλησης.

 

Το ζώο που δεν έφερε τραύματα, μεταφέρθηκε στα Χανιά , εξετάστηκε από ειδικούς του χορηγήθηκαν ενέσεις βιταμίνης Β12 , αναρρώνει μέρα με την ημέρα βρισκόμενο σε ασφαλή χέρια και πολύ σύντομα, όπως δήλωσε ο δασολόγος Γιάννης Φωτάκης, θα επιστρέψει στο φυσικό του περιβάλλον.

 

Η νησίδα Θεοδωρού που βρίσκεται στον κόλπο των Χανίων ανήκει στην διεύθυνση δασών και έχει χαρακτηρισθεί ως χώρος προστασίας του Κρητικού αιγάγρου .

 

Ωστόσο το είδος αν και προστατευμένο είδος απειλείται από επιτήδειους. Παρά το γεγονός ότι η αποβίβαση στη νησίδα απαγορεύεται ο κ. Φωτάκης εντόπισε τυχαία πάνω σε αυτή «παγίδα» η οποία προφανώς στήθηκε για κάποιο από τα ζώα .

 

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, τέτοιες πράξεις και ενέργειες αποτελούν αιτία ποινικής δίωξης και όποιος συλληφθεί θα αντιμετωπισθεί αυστηρά από το νόμο.

 

News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ – ΑΜΠ

Κέρδος online 9/6/2013 10:54

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ