Αρχική » Grid with Sidebar » Χιος : Ειδικη ρυθμιση για το νησι

Χιος : Ειδικη ρυθμιση για το νησι

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF

 

19 εξόδους για την πέρδικα και 4 πέρδικες για κάθε έξοδο επιτρέπει η φετινή ρυθμιστική απόφαση για το κυνήγι που εκδόθηκε από την Ειδική Γραμματεία Δασών του υπουργείου Περιβάλλοντος, ενώ διπλασιάζονται σε σχέση με πέρσι οι επιτρεπόμενες ημέρες για το κυνήγι του λαγού.

 

Ειδικότερα το κυνήγι της νησιώτικης πέρδικας επιτρέπεται από τις 15/9/2013 – 17/11/2013 και μόνο τις μέρες Σάββατο – Κυριακή.

 

Ως ημερομηνία έναρξης της κυνηγετικής περιόδου ορίστηκε η 20ή Αυγούστου, με τον Πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου, Νίκο Μπουμπάρη να δηλώνει στο Ράδιο ΑΛΗΘΕΙΑ ότι υιοθετήθηκε η πρότασή του Συλλόγου για το κυνήγι της πέρδικας και του λαγού, το οποίο πέρσι είχε περιοριστεί σημαντικά, λόγω των συνεπειών της καταστροφικής πυρκαγιάς.

 

Παρόλο που ακόμη επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί, εκτιμάται ότι από τη Δευτέρα θα υπάρχει στον Κυνηγετικό Σύλλογο η δυνατότητα ανανέωσης των κυνηγετικών αδειών, το κόστος των οποίων

φέτος μειώνεται στα 97,88 ευρώ από τα 114 ευρώ για την τοπική, που ήταν πέρσι, με τη Διοίκηση να ελπίζει ότι θα ανακοπεί το ρεύμα μείωσης έκδοσης αδειών που αποτυπώνεται στα στοιχεία της τελευταίας τριετίας.

 

Αξίζει να αναφερθεί ότι το 2010 είχαν εκδοθεί 2.907 άδειες, το 2011 2.650 και πέρσι 2.170 άδειες κυνηγίου.

 

Πηγή : www.alithia.gr

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ