5 νέα μικρά SUV που έρχονται μέχρι τα τέλη της χρονιάς

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφήΑποστολή με emailΑποστολή με email
Τα μικρά SUV είναι η πιο «hot» κατηγορία αυτοκινήτων της εποχής και εμείς σας παρουσιάζουμε 5 πολύ σημαντικά νέα μοντέλα του είδους, τα οποία θα έρθουν στα τέλη της χρονιάς φιλοδοξώντας να κερδίσουν την προτίμηση του κοινού της κατηγορίας.
 
ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ ([email protected])
 
Η κατηγορία των SUV γενικότερα έχει αναδειχθεί ως η πιο δημοφιλής στα επιβατικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη, αφήνοντας πλέον πίσω της τις παραδοσιακές κατηγορίες που κυριαρχούσαν σχεδόν όλα τα προηγούμενα χρόνια, τα μικρομεσαία και μικρά δηλαδή μοντέλα. Ανάμεσά τους, τα μικρά SUV είναι αυτά που αναπτύσσονται με ακόμη πιο ραγδαίους ρυθμούς, έχοντας μάλιστα ξεπεράσει ήδη τις 1.000.000 πωλήσεις μέσα στη χρονιά από τον περασμένο κιόλας Ιούλιο.
 
Με βάση τα παραπάνω η αγορά στρέφεται λοιπόν προς τα SUV και ιδίως αυτά του μικρότερου κομματιού, κάτι που αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω με την άφιξη όλων και περισσότερων νέων μοντέλων του είδους. Στη χώρα μας μάλιστα, μέχρι τα τέλη της φετινής χρονιάς τα μικρά SUV θα λέγαμε ότι θα μονοπωλήσουν τις νέες αφίξεις, αφού 5 πολύ σημαντικά νέα μοντέλα του είδους είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν την πορεία τους.
 
Πρώτη χρονικά νέα άφιξη είναι αυτή του Stonic, του νέου μικρού SUV της Kia, το οποίο έρχεται με νεανική σχεδίαση, κινητήρες βενζίνης και diesel από 85 έως 120 ίππους, αλλά και όλα τα σύγχρονα στοιχεία άνεσης και ασφάλειας. Τιμολογιακά, έχουν ήδη ανακοινωθεί οι πρώτες τιμές στη χώρα μας, με το κόστος να ξεκινά από τα 14.000 ευρώ.
 
 
Η Citroen θα μπει πολύ δυναμικά και αυτή στην κατηγορία των μικρών SUV, εκεί όπου πλέον δίπλα στο επιτυχημένο C4 Cactus θα έρθει το νέο C3 Aircross. Μοδάτο, με τονισμένη πρακτικότητα και κινητήρες βενζίνης και diesel από 1.2 έως και 1.6 λίτρα, το νέο γαλλικό μοντέλο θα κάνει το ντεμπούτο του στην ελληνική αγορά μέχρι τα τέλη του μήνα.
 
Τον Νοέμβριο θα δούμε στην αγορά το νέο SEAT Arona, το πρώτο μικρό SUV της ισπανικής μάρκας. Το Arona ξεχωρίζει με την όμορφη εμφάνισή του, τις πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης, αλλά και το πρακτικό του εσωτερικό (πορτ-μπαγκάζ: 400 λτ.). Οι κινητήρες είναι μοτέρ TSI και TDI από 115 έως 150 ίππους, αλλά και μια έκδοση με φυσικό αέριο και 90 ίππους.
 
 
Δυναμική είσοδος και για την Hyundai μέχρι τα τέλη του έτους στη μικρή κατηγορία που έρχεται με το νέο Kona για να διεκδικήσει και αυτή ένα υψηλό μερίδιο. Το νέο μοντέλο ξεχωρίζει με τις γραμμές του και ιδίως το άκρως δυναμικό και μοντέρνο εμπρόσθιο σχήμα του, τους turbo κινητήρες του με χωρητικότητα 1.0 και 1.6 λίτρων, αλλά και με το γεγονός ότι θα προσφερθεί τόσο σε 4Χ2 όσο και σε 4Χ4 εκδόσεις.
 
 
Μέχρι τα τέλη της χρονιάς πολύ σημαντική νέα άφιξη θα είναι και αυτή του VW T-Roc, του πρώτου μικρού SUV της γερμανικής φίρμας. Πρόκειται για μοντέλο που βασίζεται πάνω στο πάτωμα του νέου Polo, έχει μια πλήρη γκάμα TSI και TDI κινητήρων από 115 έως και 190 ίππους, ενώ παράλληλα εκτός από τις 4X2 εκδόσεις του, θα προσφέρεται και με τετρακίνηση.
 
Tags: 
About the Author
Εικόνα admin

admin

Facebook Comments Box