Εμπλουτισμός βιοτόπων από τον Κ.Σ. Κόνιτσας

Σήμερα , η Διοίκηση του Κυνηγετικού Σύλλογου Κόνιτσας για ακόμη μία χρονιά, και το 2018, προχώρησε σε εμπλουτισμό της θηραμοταπανίδας της περιοχής απελευθερώνοντας άγριο πιστοπιοημένο ελεγμένο θήραμα. 
 
Αποδεικνύουμε με αυτόν το τρόπο, πως τα χρήματα των κυνηγών επιστρέφουν,εν μέρη, στους ίδιους μέσα από αυτή την διαδικασία, αλλά και από άλλες φιλοθηραματικού τύπου. 
 
Μια διαδικασία κοστολογημένη και πληρωμένη, από τις επιστημονικές μελέτες και την τοπογεωγραφική έρευνα, έως την αγορά των ζώων, από τους ίδιους τους κυνηγούς, χωρίς να επιβαρύνεται ούτε μισό ευρώ ο κρατικός προϋπολογισμός και κατ’ επέκταση τα κρατικά ταμεία. 
 
Με την ευκαιρία αυτή θέλω να πω ότι η σημερινή αλλά και κάποιες μελλοντικές δράσεις της διοίκησης του Κυνηγετικού Συλλόγου Κόνιτσας είναι επίσης μία απόδειξη για το πως διαχειρίζονται οι τυχόν εκάστοτε έκτακτες εισφορές που επιβάλλονται από την Έ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου. 
 
Μια Έ ΚΟΗ, που έχει σταθεί αρωγός και υποστηρικτής σε οποιεσδήποτε δράσεις μας. 
 

Η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή δηλώνει για ακόμη μία φορά παρών, με όχημα της και με δύο Θηροφύλακες.....και για να το κάνω πιο ευκολονόητο για κάποιους.... σήμερα ( όπως και κάθε μέρα) τα πετρέλαια για την μετακίνηση του οχήματος αυτού και τα ημερομίσθια των θηροφυλάκων, για να είναι εδώ, πληρώθηκαν από την τσέπη και το υστέρημα των κυνηγών που φυσικά έχουν θεωρήσει την ετήσια άδειά τους. 
 
Ένα ακόμη ευχαριστώ, λοιπόν, στην Έ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου, εκ μέρους όλων των μελών του Κυνηγετικού Συλλόγου Κόνιτσας, εκ μέρους των συναδέλφων κυνηγών. 
 
Επίσης, θέλω να εκφράσω την ευαρέσκεια μου και τα ευχαριστήρια μου στο Δασαρχείο Κόνιτσας δια μέσω του εκπροσώπου του που παρίσταται σήμερα εδώ, της υπεύθυνης θήρας κας Διονυσίας Τσουμάνη. 
 
Η συνεργασία μας καθ’όλη την νεκρά περίοδο με τους ελέγχους μεικτών κλιμακίων, αλλά και από το διάστημα αμέσως προηγουμένως της έναρξης της κυνηγετικής δραστηριότητας, με την έγκαιρη έκδοση των αδειών, ήταν άψογη και συνεχίζει να είναι έως τώρα. 
 
Ευελπιστώ στην συνέχιση της άψογης αυτής συνεργασίας. 
 
Κλείνοντας,  θέλω να ενημερώσω και διαβεβαιώσω όλα μας τα μέλη, ότι η διοίκηση του Κυνηγετικού Συλλόγου Κόνιτσας θα συνεχίσει τις δράσεις και τις ενέργειές της πέρα από τις καθορισμένες και τις τετριμμένες. 
 
Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα ανακύκλωσης φυσιγγίων προς καθαρισμό και προστασία του περιβάλλοντος, ένα πρόγραμμα ανταποδοτικού χαρακτήρα, που δείχνει στην κοινωνία την συνείδηση των κυνηγών σε ότι αφορά την αγάπη και την προστασία του περιβάλλοντος, και καταρρίπτει τον επί χρόνια αναμασούμενο μύθο κάποιων οικολογούντων, που σε πολλές περιπτώσεις αυτοαποκαλούνταν και οικολόγοι. 
 
Τώρα όσο αφορά τα σχέδια μας.....
 
Οι σχεδιασόμενες δράσεις μας είναι πολλές, και ακόμη και αν και θα συμπέσουν με την χρονική περίοδο της αγαπημένης δράσης μας, αυτής του κυνηγίου, παρόλα αυτά ευελπιστούμε στην μαζική συμμετοχή των μελών μας. 
 
Κλείνω με ένα ακόμη ευχαριστώ σε όλους εκείνους που εργάστηκαν για την σημερινή δράση, σε αυτούς που φαίνονται αλλά και στους αφανείς, όπως είναι οι επιστημονικοί συνεργάτες της Έ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας. 
 
Εύχομαι σε όλους τους συνάδελφους συγκυνηγούς, 
μία καλή κυνηγετική περίοδο, με θηράματα και διασκέδαση για τον καθέναν, και προπάντων αναίμακτη και ασφαλή. 
 
Η επιθυμία μου και η ευχή μου είναι, να επιστρέψουν στα σπίτια τους και τις οικογένείες τους, όλοι οι συνάδελφοι έπειτα από την δραστηριότητα τους και να μην θρηνήσουμε κανένα θύμα στην κυνηγετική οικογένεια. 
 
Σας ευχαριστώ.
 
Ο Πρέδρος του Κ.Σ. Κόνιτσας
Τιπούρτης Τρύφων
About the Author
Εικόνα admin

admin