Ετοιμάζουν πολιτικό κόμμα οι Κύπριοι κυνηγοί

Τον καταρτισμό κατασταστικού για την ίδρυση νέου πολιτικού κόμματος στην Κύπρο, με στόχο την προστασία της εγχώριας χλωρίδας και πανίδας και την ενίσχυση της παρουσίας των κυνηγών στα κέντρα λήψης αποφάσεων, προχωρεί ομάδα πολιτών.  
 
Και το όνομα αυτού... "Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών" 
 
Το νέο πολιτικό κόμμα της Κύπρου θα φέρει το όνομα "Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών" και μέχρι τις αρχές Απριλίου θα πραγματοποιήσει την πρώτη του Γενική Συνέλευση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα μαζευτούν οι απαραίτητες υπογραφές απο τα πρώτα τριακόσια ιδρυτικά μέλη, ώστε να τεθούν μαζί με το κατασταστικό του κόμματος ενώπιον του Εφόρου Πολιτικών Κομμάτων για έγκριση.
 
Στην ιδρυτική διακήρυξη, τα μέλη του νέου πολιτικού κόμματος αναφέρουν οτι σκοπός είναι η ενωποίηση των οργανωμένων κυνηγών, ώστε να δημιουργηθεί δυνατή και συνολική προσπάθεια για την επίλυση διαφόρων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Κύπριοι κυνηγοί. 
 
Απο την ιδρυτική διακήρυξη του νέου πολιτικού κόμματος, δεν λείπουν οι επικρίσεις για τους διαχρονικά λανθασμένους χειρισμούς των αρμόδιων φορέων και συγκεκριμένα της Υπηρεσίας Θύρα, που όπως, υποστηρίζουν υποβάθμισαν το κυνήγι.  
 
Καλά ενημερωμένη πηγή, ανέφερε στο alphanews.live οτι η πρώτη ενημερωτική συγκέντρωση των μελών θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαρτίου στο Δημοτικό Μέγαρο Αγίου Αθανασίου, όπου θα γίνει και η παρουσίαση των στόχων και σκοπών του νέου πολιτικού κόμματος. 
 
Εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Σταυροβούνι
 
Αύριο οι κυνηγοί θα πραγματοποιήσουν ειρηνική διαμαρτυρία για την απόφαση της Διεύθυνσης της Υπηρεσίας Θύρας να μην επεκτείνει την περίοδο και τις περιοχές εκπαίδευσης των κυνηγετικών σκύλων, απορρίπτοντας πρόταση της Ομοσπονδίας Κυνηγίου για έναρξη της εκπαιδευτικής περιόδου απο 1η Ιουνίου μέχρι μία εβδομάδα πριν απο την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου και επέκταση σε όλη της επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, εντός και εκτός επιτρεπόμενων περιοχών κυνηγίου. 
 
Η συγκέντρωση θα γίνει στις 06:00 στο Καφενείο Σκεύης στις Αγγλισίδες. Σε αυτοκινητοπομπή οι κυνηγοί θα πορευτούν προς το Σταυροβούνι όπου θα πραγματοποιήσουν πεζοπορία και καθαρισμό βιοτόπων, έχοντας στο πλευρό τους τους κυνηγετικούς τους σκύλους δεμένους και σύμφωνα με τις πρόνοιες του σχετικού νόμου. 
 
Ακολούθως, οι κυνηγοί θα επιστρέψουν στις Αγγλισίδες όπου θα γίνει ομιλία απο τους διοργανωτές της εκδήλωσης.
 
About the Author
Εικόνα admin

admin