Εξελίξεις στην Γ'ΚΟΠ: Αν αγαπάτε το κυνήγι παραιτηθείτε........

Εξελίξεις στην Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου: οι αθώοι παραιτούνται.
 
Οι Κυνηγετικές Ομοσπονδίες αποτελούν τα δευτεροβάθμια συλλογικά όργανα των κυνηγών και επιτελούν εδώ και χρόνια πολυδιάστατο και σπουδαίο έργο σε συνεργασία με την ΚΣΕ και τους Συλλόγους των περιοχών τους. Το έργο αυτό έχει να κάνει με τη θηροφύλαξη, τις επιστημονικές μελέτες, την κυνηγετική αγωγή και ενημέρωση, την εκπροσώπηση των κυνηγών σε όλα τα επίπεδα της Δημόσιας Διοίκησης και τη Δασικής Υπηρεσίας, την υποστήριξη των Κυνηγετικών Συλλόγων, τη συνεργασία και υποστήριξη του τεράστιου έργου της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας και πολλά άλλα.
 
Στελεχωμένες με επιστήμονες οι οποίοι σε αρκετές περιπτώσεις μετράνε περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια πολύτιμης εμπειρίας, οι κυνηγετικές Ομοσπονδίες αποτελούν την αιχμή του δόρατος των κυνηγών σε επίπεδο Περιφέρειας.
 
Αν και τα μεγάλα ΜΜΕ ποτέ δεν «παίζουν» τις καλές ειδήσεις των κυνηγών, με αποτέλεσμα τα περισσότερα από τα σπουδαία έργα και πρωτοβουλίες που υλοποιούνται να μένουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, οι επτά Κυνηγετικές Ομοσπονδίες της χώρας, αποτελούν θεσμό που σέβονται οι τοπικές κοινωνίες και όλες οι
Δημόσιες Υπηρεσίες που έχουν αρμοδιότητα σχετική με το φυσικό περιβάλλον.
 
Αυτή η εικόνα που με πολύ κόπο χτίζεται εδώ και χρόνια από τις Κυνηγετικές Ομοσπονδίες όλης της χώρας, κινδυνεύει σήμερα να αλλοιωθεί, από τις σκιές που βαραίνουν τη Διοίκηση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου.
 
Από το πρόωρο θάνατο του Κώστα Μαρκόπουλου πέρυσι, η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου ταλανίζεται από πολύ σοβαρές αποκαλύψεις και καταγγελίες, οι οποίες απασχολούν όλη την κυνηγετική οικογένεια που παρακολουθεί μα ανησυχία τις εξελίξεις.
 
Οι αποκαλύψεις και οι καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας,  προκάλεσαν την κλήση σε απολογία της σημερινής Διοίκησης της συγκεκριμένης ομοσπονδίας από την αρμόδια Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου. Και αυτά είναι μόνο η αρχή του παγόβουνου, αφού τα ευρύματα της αποκεντρωμένης από τον πρόσφατο οικονομικό έλεγχο, θα προκαλέσουν καταιγίδα μόλις δημοσιοποιηθούν.
 
Στη συγκεκριμένη κλήση σε απολογία, την οποία έχουμε ήδη δημοσιεύσει ΕΔΩ, αναφέρονται μεταξύ άλλων: 
 
"...μετά από τη διερεύνηση στοιχείων ....προκύπτει ότι ο κ. Αθανάσιος Μεσσήνης του Χρήστου δεν έιχε τα τυπικά προσόντα κατά την στιγμή επιλογής του και κατά τη διάρκεια της θητείας του ως τακτικό μέλος του ΔΣ της Γ' ΚΟΠ και ως εκ τούτου θα πρέπει να αντικατασταθεί άμεσα από το επόμενο αναπληρωματικό μέλος.
 
Επιπρόσθετα με δεδομένο ότι :
 
• Το υπ. αριθμ 106666/5135/14/11/2005 έγγραφο της Δ/νσης Αισθητικών Δασών, Δρυμών και Θήρας έχει κοινοποιηθεί στις Κυνηγετικές Ομοσπονδίες και άρα υπάρχει στο αρχείο σας και είναι εν γνώσει του ΔΣ της Γ' ΚΟΠ.
 
• Ο κ. Αθανάσιος Μεσσήνης του Χρήστου ανέλαβε χρέη ταμία στο ΔΣ και με την ιδιότητά του αυτή διαχειρίστηκε χρηματικά ποσά και το ταμείο της Γ' ΚΟΠ.
 
• Επειδή από τον πρόσφατα ολοκληρωμένο έλεγχο στην οικονομική διαχείριση της Γ' ΚΟΠ για τα έτη 2009-2015 έχει προκύψει πληθώρα στοιχείων για διερεύνηση λόγο πλημμελούς διαχείρισης.
 
Το ΔΣ της Γ' ΚΟΠ θα πρέπει να απολογηθεί εντός δέκα (10) ημερών από την παραλαβή αυτού του εγγράφου, για την παράβλεψη των ισχυουσών διατάξεων και του καταστατικού της Ομοσπονδίας με τον διορισμό του κ. Αθανάσιου Μεσσήνη ως μέλους του ΔΣ"
 
Ο καταγγελίες αυτές, δεν προέκυψαν πρόσφατα, αλλά από πέρυσι, είχαν μαζευτεί αρκετά σύννεφα πάνω από τη Διοίκηση της Γ’ ΚΟΠ με τον σημερινό Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Χριστοφόρου να παραβαίνει το καταστατικό κατ’ εξακολούθηση.
 
Θα περίμενε κανείς, η Διοίκηση της Γ’ ΚΟΠ, εφόσον είναι αθώα για όσα τις καταλογίζονται, να παραιτηθεί άμεσα εδώ και καιρό, προς διευκόλυνση των διαδικασιών ελέγχου μέχρι να ριχθεί άπλετο φως. 
 
Δυστυχώς, αντί να συμβεί αυτό, βλέπουμε μία Διοίκηση η οποία αγνοεί ή απαξιώνει την κριτική την οποία δέχεται, με αποτέλεσμα να φτάσουμε σήμερα να κληθεί σε απολογία από την αρμόδια Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.
 
Ανεξάρτητα από την έκβαση των υποθέσεων που ταλανίζουν τη Γ’ ΚΟΠ, η γνώμη μου είναι πως το κυνήγι έχει ήδη δεχθεί ισχυρό πλήγμα από όλα αυτά. 
 
Είναι γνωστό σε όλους το πόσο δύσκολα έχουν κερδίσει και κερδίζουν καθημερινά το σεβασμό της κοινής γνώμης οι Κυνηγετικές Οργανώσεις και το πόσο εύκολο είναι να χαθεί αυτός ο σεβασμός.
 
Ελπίζω έστω τώρα, που έφτασε ο κόμπος στο χτένι, να αντιληφθούν τα παραπάνω τα μέλη του Δ.Σ. της Γ’ ΚΟΠ και να πράξουν τα δέοντα.
 
Κάθε μέρα που χάνεται, το κυνήγι και οι κυνηγοί χάνουν πολλά από αυτήν την υπόθεση.
 
Κώστας Λουρής για το iHunt.gr
 
About the Author
Εικόνα admin

admin