Εξώδικο των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων της Ε' ΚΟΗ στον Πρόεδρο του ΚΣ Ιωαννίνων

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφήΑποστολή με emailΑποστολή με email

Με βαθύτατο αίσθημα ευθύνης, εμείς τα μέλη της Θηροφυλακής της Ε΄ Κ.Ο.Η. , απευθυνόμαστε δια του παρόντος σε όλα τα μέλη του κυνηγετικού κόσμου του Νομού Ιωαννίνων και όχι μόνο, για να δηλώσουμε τα εξής:
 
Το άρθρο που δημοσίευσε ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων, κ. Ευάγγελος Λύτρας, στο διμηνιαίο περιοδικό του Συλλόγου, είναι ένα ανυπόστατο, αβάσιμο, ψευδές και συκοφαντικό δημοσίευμα, το οποίο αμαυρώνει και λασπολογεί εμάς τα μέλη της Θηροφυλακής και αποτυπώνει μια εικόνα η οποία υπάρχει και υφίσταται μόνο στην φαντασία του κ. Λύτρα.
 
Το έργο που εμείς οι θηροφύλακες επιτελούμαι για πολλά έτη και πολλές φορές με κίνδυνο της ίδιας μας της σωματικής ακεραιότητας σε αντίξοες συνθήκες, αποδεικνύεται ξεκάθαρα από καταγεγραμμένα στοιχεία τα οποία ανά πάσα στιγμή μπορούν να διατεθούν στην διάθεση του κυνηγετικού κοινού προς έλεγχο.
 
Θα πρέπει να τονιστεί περαιτέρω ότι, εμείς δεν ενεργούμε με υστερόβουλους σκοπούς ή μικροπολιτικά συμφέροντα και επιτελούμε ένα έργο το οποίο σέβεται και ασπάζεται το μεγαλύτερο αν όχι  όλο το κομμάτι της κυνηγετικής αδελφότητας Ηπείρου.
 
Όπερ, με βαθιά θλίψη και έκπληξη, αναγνώσαμε το ότι δημοσίευσε ο κ. Λύτρας και με δίκαιη αγανάκτηση, χωρίς καμία ψυχολογική φόρτιση, θεωρήσαμε σωστό και δίκαιο να απαντήσουμε στην κατά την δική μας άποψη, λασπολογία που εκτοξεύτηκε εναντίον μας, με εξώδικη δήλωση-διαμαρτυρία, η οποία και κοινοποιήθηκε νομίμως στον κ. Λύτρα, την οποία θεωρούμε ότι πρέπει να φέρουμε και εις γνώση του ευρέως κυνηγετικού κοινού.
 
Άρα η εν λόγω εξώδικη δήλωσή μας είναι κατά γράμμα η κάτωθι:   
 

 Ενώπιον
παντός αρμοδίου Δικαστηρίου και κάθε άλλης αρμόδιας Αρχής
ΕΞΩΔΙΚΗ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ  ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ, ΔΗΛΩΣΗ & ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ
 

Του σώματος της Θηροφυλακής Ιωαννίνων της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, νόμιμως εκπροσωπούμενου, που εδρεύει στα Ιωάννινα, οδός Οπλ. Πουτέτση αρ. 19, αποτελούμενο από τους Θηροφύλακες: 1. Βασίλειο Μπαλλά του Ελευθερίου και της Αθανασίας,  2. Γεώργιο Μπακάρα του Δημητρίου και της Αναστασίας , 3. Κωνσταντίνο Τσιάμη του Λεωνίδα και της Αρετής, 4. Ιωάννη Τσιάμη του Ελευθερίου και της Ευαγγελίας, 5. Δημήτριο Κασελούρη του Ελευθερίου και της  Σοφίας, 6. Θεόδωρο Τάση του Αντωνίου και της Λαμπρινής, 7. Ευστάθιο Μανιφάβα του Ιωάννη και της Στεργιούλας, και 8. Σωτήριο Κοσμά του Φώτιου και της Ελένης.

ΠΡΟΣ

Τον Ευάγγελο ΛΥΤΡΑ, Πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων, που κατοικοεδρεύει στα Ιωάννινα.
********

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, στην με αριθμό 71 διμηνιαία έκδοση του περιοδικού του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων, με τίτλο «το Κυνήγι στα Γιάννενα», η οποία αφορούσε τους μήνες Μάιο-Ιούνιο του τρέχοντος έτους,  δημοσιεύτηκε στην στήλη «Από το βήμα του Προέδρου», η οποία εκφράζει τις προσωπικές σας απόψεις και πεποιθήσεις ως Προέδρου του Συλλόγου, άκρως συκοφαντικό, ανυπόστατο, αβάσιμο, ψευδές και φαιδρό άρθρο, το οποίο στοχεύει στην ενοχοποίηση της Θηροφυλακής της Ε΄ Κ.Ο.Η και ειδικότερα ημών των Θηροφυλάκων που την απαρτίζουμε.

Συγκεκριμένα, με την ιδιότητά σας ως Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων, για λόγους τους οποίους μόνο εσείς γνωρίζετε, αψηφώντας και αγνοώντας το έργο που άπαντες εμείς οι Θηροφύλακες της Ε΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, καθημερινά επιτελούμε και πολλές φορές με κίνδυνο της προσωπικής μας ακεραιότητας, λασπολογείτε με ανάρμοστο τρόπο το Σώμα μας και καταφέρεστε εις βάρος μας, χωρίς να έχετε υπό την κατοχή σας το οποιοδήποτε στοιχείο που θα μπορούσε έστω να εισφέρει ως αποχρώσα ένδειξη στην Δικαιοσύνη, γεγονός που είμαστε σίγουροι ότι θα είχατε πράξει στην περίπτωση αυτή.

Ειδικότερα, γράφετε στο ψευδέστατο και αβάσιμο άρθρο σας: «……….Όπως λέει ο λαός μας «στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται», το ίδιο συμβαίνει και με την λαθροθηρία. Όργιο λαθροθηρίας απ’ άκρο σε άκρο, σε όλα τα μήκη και πλάτη, σε όλη τη διάρκεια μέρας και νύχτας. Να αναφέρω ενδεικτικά περιοχές στο Γράμμο, στο Σμόλικα στη Γκαμήλα, στη Λάκκα Σούλη κ.λ.π., νομίζω ότι περιττεύει. Όλοι το ξέρουμε και όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει. Πότε θα απομακρύνουμε τους λαθροθήρες από τα κέντρα κίνησης των θηροφυλάκων? Δεν ξέρουμε ότι βρίζουν αυτούς που ενδιαφέρονται για το νόμιμο κυνήγι για να εξασφαλίζουν άσυλο? Πότε θα καθαρίσουμε το σώμα της θηροφυλακής από τα ζιζάνια που δεν σέβονται το μισθό που παίρνουν από το υστέρημα του κυνηγού? Κυνηγάνε οι θηροφύλακες? Με ποιους κυνηγάνε, πότε κυνηγάνε και πως κυνηγάνε? Το ψάξαμε αυτό κύριοι ή όχι? Όλοι οι θηροφύλακες είναι άριστοι για αυτό δεν πήγε κανένας σπίτι του? Μήπως αυτοί που ξέρουν ότι είναι μείον, βρήκαν το κουμπί και πηγαίνουν στους προϊσταμένους και βρίζουν και κατηγορούν τον Λύτρα (για να μην αναφερθώ σε άλλους Προέδρους)και όλα πλέον μέλι-γάλα. Συνάδελφοι, πρώτα κάθαρση στο σπίτι μας για να μην μας φταίνε οι άλλοι.»

Όπερ, δια του τύπου εκτοξεύετε φαιδρές, ψευδέστατες και αβάσιμες κατηγορίες εις βάρος όλων ημών των Θηροφυλάκων της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, οι οποίες από την νομική φύση τους είναι βαρύτατες και αυτό διότι, χωρίς κανέναν ενδοιασμό, γνωρίζοντας την αναλήθεια των ανυπόστατων ισχυρισμών σας, κατακερματίζετε και καταρρακώνετε το επιτελούμενο έργο του Σώματος της Θηροφυλακής και ημών των Θηροφυλάκων που την απαρτίζουμε προσωπικά. Όλοι σας οι ισχυρισμοί «αιωρούνται κατά το δοκούν», διότι είναι γνωστό σε όλους τους φίλους του κυνηγίου και όχι μόνο, το έργο που άπαντες οι Θηροφύλακες καθημερινώς με κίνδυνο ζωής φέρνουμε εις πέρας, με τεράστιες αντιξοότητες, σε δύσβατα και επικίνδυνα μέρη, χωρίς να έχουμε τα αναγκαία τεχνολογικά μέσα, με ελλιπή προσωπικό και πολλές φορές με προσωπικές θυσίες!!!

Περαιτέρω, είναι σαφές δια του «κατηγορώ» σας, στο πλέον κατάπτυστο άρθρο σας, ότι αναφέρεστε μόνο στα μέλη της Θηροφυλακής Ιωαννίνων, διότι τα μέρη στα οποία λαμβάνει χώρα «όργιο λαθροθηρίας», σύμφωνα με τον απολύτως συκοφαντικό ισχυρισμό σας, είναι μέρη ευθύνης της δικής μας υπηρεσίας και συνεπώς χώροι προσωπικοί μας ευθύνης, στους οποίους, εμείς επιτελούμε καθημερινώς με τον πλέον ευσυνείδητο και επαγγελματικό τρόπο το έργο μας. Ισχυρίζεστε ότι το «όργιο» αυτό λαμβάνει χώρα από άκρο σε άκρο της ζώνης ευθύνης μας, σε όλη την διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, άρα δια της επαγωγικής μεθόδου, ισχυρίζεστε ότι εμείς με δόλο δεν επιτελούμε το έργο μας και αφήνουμε λαθροθήρες να δρουν ανεξέλεγκτοι «υπό τις ευλογίες μας». Συνεχίζοντας το υβρεολόγιο σας, αποκαλείτε τα μέλη της Θηροφυλακής «ζιζάνια» που δεν σέβονται τον μισθό που λαμβάνουν και καλείτε για «κάθαρση» στον χώρο της υπηρεσίας, διότι όπως ισχυρίζεστε δεν είναι όλοι άριστοι και κάποιοι θα πρέπει να «πάνε σπίτια τους». Τέλος, κατηγορείτε ότι οι Θηροφύλακες «κρύβονται» πίσω από τους προϊσταμένους τους και για τον λόγο αυτό, δεν βρίσκονται υπόλογοι, σύμφωνα πάντα με το «απόλυτο» μύθευμα σας, ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Το δριμύ και ψευδέστατο αυτό άρθρο που συντάξατε και δημοσιεύσατε, θίγει με τον πλέον βίαιο τρόπο την προσωπική, επαγγελματική, κοινωνική και ηθική υπόσταση των μελών της Θηροφυλακής, διότι μας κατηγορεί χωρίς απολύτως κανένα στοιχείο ότι διαπράξαμε και διαπράττουμε σοβαρότατα εγκλήματα και ενδεικτικώς αναφέρουμε το έγκλημα του άρθρου 237β Π.Κ., το έγκλημα του άρθρου 259 Π.Κ. και 262 Π.Κ. Μάλιστα, μας δυσφημείτε με τον πλέον συκοφαντικό τρόπο, μας καταμηνύετε ψευδώς και περαιτέρω διασπείρετε δια του τύπου ψευδείς ειδήσεις ικανές να επιφέρουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες, διότι ισχυρίζεται με περισσό στόμφο, ότι η Υπηρεσία Θηροφυλακής Ιωαννίνων, «συνεργάζεται» με λαθροθήρες για προσπορισμό προφανώς παρανόμου οφέλους και όπερ χρηματίζεται και δωροδοκείται ασυστόλως!!!!

Λησμονείτε σε κάθε ευκαιρία ότι, ενώ θα έπρεπε να είστε αιωνίως ευγνώμων για τις υπηρεσίες που παρέχουμε στον χώρο του κυνηγίου και την διαφύλαξη του θηραματικού κεφαλαίου, ώστε όλα τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων, να απολαμβάνουν το ευγενές άθλημα του κυνηγίου, για δικούς σας προσωπικούς μάλλον λόγους, τους οποίους και δεν γνωρίζουμε, επιφέρετε με το δημοσίευμα σας, ένα τεράστιο πλήγμα στην Υπηρεσία μας, αλλά και στα μέλη της Θηροφυλακής προσωπικά, με τους άκρως ψευδέστατους, ανυπόστατους, αβάσιμους και φαιδρούς ισχυρισμούς σας.

Να σας υπενθυμίσουμε, λοιπόν, αφ’ ης στιγμής πανηγυρικά αγνοείτε, ότι η παρουσία της Θηροφυλακής μας επιτελεί πέρα από κατασταλτικό και ένα πολύ σοβαρό προληπτικό έργο κατά της λαθροθηρίας, όπως αποδεικνύεται και από τη συνεχή μείωση των παραβάσεων στην πορεία των ετών. Το έργο της είναι πολυδιάστατο, προλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και καταστέλλει τη λαθροθηρία εφαρμόζοντας τους νόμους που διέπουν τη θηρευτική δραστηριότητα, συνδράμει ενεργά στην υλοποίηση των φιλοθηραματικών έργων και των έργων βελτίωσης βιοτόπων καθώς και στην υλοποίηση των επιστημονικών προγραμμάτων που εκπονεί η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος και οι Κυνηγετικές Οργανώσεις.

Για του λόγου το αληθές, τα μέλη της Θηροφυλακής Ιωαννίνων είμαστε  πλήρως καταρτισμένοι και διαθέτουμε την απόλυτη τεχνογνωσία για την διαχείριση και υλοποίηση των θηραματικών εκ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης  προγραμμάτων, όπως για παράδειγμα τις φορητές τερματικές συσκευές, που σύντομα θα φέρουμε οι Θηροφύλακες για την εναργέστερη εξακρίβωση των στοιχείων των θηρευτών και την κατοχή ή όχι της ανάλογης άδειας θήρας. Στα χρόνια λειτουργίας της Θηροφυλακής έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 1.000.000 έλεγχοι και έχουν διαπιστωθεί περισσότερες από 18.000 παραβάσεις του Δασικού Κώδικα, για τις οποίες τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες (μηνύσεις - κατασχέσεις παρανόμων μέσων κ.τ.λ.) από το Νόμο.

Ειδικότερα, προς υπενθύμιση σας παραθέτουμε ευθύς κατωτέρω ένα σύντομο στατιστικό χρονικό των ελέγχων που έχουν διενεργηθεί από την Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, που κακόβουλα παραβλέπετε προς επίρρωση προφανώς των ήδη έωλων και ψευδέστατων ισχυρισμών σας.

Σύμφωνα με την ετήσια κατάσταση ελέγχων και μηνύσεων της Θηροφυλακής μας για το έτος 2015, μόνο στο Νομό Ιωαννίνων, περιοχή ευθύνης της υπηρεσίας ημών των Θηροφυλάκων, και ειδικότερα στις περιοχές ευθύνης Ιωαννίνων, Ζαγορίου, Δελβινακίου, Μετσόβου, Κόνιτσας, Πραμάντων, διενεργήθηκαν συνολικά 2474 έλεγχοι, στοιχειοθετήθηκαν δε και υποβλήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ιωαννίνων συνολικά 25 μηνύσεις, για το έτος 2014, συνολικά 2108 έλεγχοι και συνολικά 29 μηνύσεις, για το έτος 2013, συνολικά 2408 έλεγχοι και συνολικά 37 μηνύσεις και για το έτος 2012, συνολικά 1399 έλεγχοι και συνολικά 22 μηνύσεις!!!

Με αυτό τον τρόπο αποδεικνύεται περίτρανα και ενώπιον σας ότι η Θηροφυλακή μας αποτελεί την αιχμή του δόρατος κατά της λαθροθηρίας, αγρυπνώντας για την ομαλή διεξαγωγή του κυνηγιού και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της πανίδας, τα δε μέλη αυτής, οι Θηροφύλακες, επιδιδόμαστε καθημερινώς στην καταπολέμηση της λαθροθηρίας, με κίνδυνο ζωής και τεράστιες αντιξοότητες, σε δύσβατα και επικίνδυνα μέρη, χωρίς να έχουμε τα αναγκαία τεχνολογικά μέσα, με ελλιπή προσωπικό και πολλές φορές με προσωπικές θυσίες.

Επειδή με το άρθρο που δημοσιεύσατε στο διμηνιαίο περιοδικό του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων «το Κυνήγι στα Γιάννενα», εκμεταλλευόμενος την ιδιότητας σας ως Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων, συκοφαντείτε με τον πλέον δυσφημιστικό και κακόβουλο τρόπο το Σώμα της Θηροφυλακής μας αλλά και τους ημάς Θηροφύλακες που την απαρτίζουμε, μας καταμηνύετε δε ψευδώς για πράξεις που ουδέποτε τέλεσαμε και διασπείρετε δια του τύπου ψευδείς ειδήσεις, ικανές να επιφέρουν ανησυχία ή φόβο στους πολίτες.

Επειδή η συμπεριφορά σας είναι άνευ προηγούμενου απαράδεκτη και προκλητική, αντικείμενη στα χρηστά ήθη και της επιταγές της κοινωνικής ηθικής, καθώς με την δημοσίευση του εν λόγω συκοφαντικού, κακόβουλου και προσβλητικού εις βάρος ημών των Θηροφυλάκων, άρθρου, προσβάλλετε βάναυσα το όνομα και τη φήμη της Θηροφυλακής, αλλά και τη τιμή και την υπόληψη, προσωπική και επαγγελματική, ημών των μελών της.
 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

επιφυλασσόμενοι ρητά, τόσο συλλογικά ως Σώμα της Θηροφυλακής όσο και ατομικά έκαστος Θηροφύλακας εξ ημών, παντός νόμιμου δικαιώματός μας,

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΘΑ εντονότατα για την παραπάνω αντίθετη με το Νόμο συμπεριφορά σας, η οποία σε κάθε περίπτωση πληροί τις αντικειμενικές και υποκειμενικές υποστάσεις πλειόνων αδικημάτων, ποινικώς κολάσιμων.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ όπως παύσετε εις το διηνεκές να δημοσιεύετε διά του Τύπου συκοφαντικά, κακόβουλα και προσβλητικά εις βάρος ημών των Θηροφυλάκων και του Σώματος της Θηροφυλακής, άρθρα, όπως άρετε τις γεγενημένες προσβολές και όπως δεν επαναλάβετε ανάλογες προσβολές στο μέλλον, άλλως

ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι θα λάβουμε όλα τα ενδεικνυόμενα από το νόμο μέτρα εναντίον σας για την προάσπιση και διασφάλιση των νομίμων δικαιωμάτων μας και την αποκατάσταση τόσο του ονόματος και της φήμης της Θηροφυλακής, όσο και της τιμής και της υπόληψης, προσωπικής και επαγγελματικής, ημών των μελών της.
Με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μας, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σε αυτόν προς τον οποίο απευθύνεται προκειμένου να λάβει γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες.

Ιωάννινα, 11-11-2016
            

     ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗΣ

1. Βασίλειος ΜΠΑΛΛΑΣ ____________________________
2. Γεώργιος ΜΠΑΚΑΡΑΣ ____________________________
3. Κων/νος ΤΣΙΑΜΗΣ       ____________________________
4. Ιωάννης ΤΣΙΑΜΗΣ        ____________________________
5. Δημήτριος ΚΑΣΕΛΟΥΡΗΣ _________________________
6. Θεόδωρος ΤΑΣΗΣ           ____________________________
7. Ευστάθιος ΜΑΝΙΦΑΒΑΣ ____________________________
8. Σωτήριος ΚΟΣΜΑΣ         ____________________________

 


About the Author
Εικόνα admin

admin

Facebook Comments Box