Γ. Τσιρώνης : "Το κυνηγι ειναι κατι που πλεον ειναι εκ του περιττου...."

Κάπως έτσι βλέπει την κυνηγετική δραστηριότητα ο νέος υπουργός του Υπουργείου Περιβάλλοντος.
 
Να διασκεδάσει τις ανησυχίες των κυνηγών επιχείρησε, μέσω του Αlpha 989, ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης.
 
«Άλλο πράγμα η προσωπική γνώμη του Τσιρώνη για το κυνήγι και άλλο το κυβερνητικό έργο που θα το αντιμετωπίσει σαν πραγματικότητα», είπε. Τόνισε ότι «προέχει η αντιμετώπιση της λαθροθηρίας και της καταστροφής των βιότοπων. Το κυνήγι αυτή τη στιγμή απειλεί τα θηράματα άρα οι ίδιοι οι κυνηγοί θα έπρεπε να το σκέφτονται».
 
«Με παιδεία κάποια στιγμή οι άνθρωποι θα καταλάβουν ότι το κυνήγι μπορεί να ταίριαζε στους προγόνους μας αλλά είναι κάτι που πλέον είναι εκ του περιττού», πρόσθεσε.
 
Τάχθηκε υπέρ της αυτο-παραγωγής αιολικής ενέργειας από τις τοπικές κοινωνίες τονίζοντας ότι «μια επιχείρηση συνεταιριστική δημοτική που θα παράγει το ρεύμα για τις ανάγκες ενός νησιού είναι κάτι πολύ σωστό και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε. Θα τα κάνουν οι ίδιοι οι κάτοικοι και θα τα ελέγχουν οι ίδιοι. Θα κινηθούμε στην κατεύθυνση της αυτό-παραγωγής».
 
«Οι οικολόγοι πράσινοι θέλαμε να βοηθήσουμε, δεν υπήρχε κάποια συζήτηση για υπουργοποίηση κάποιου στελέχους μας. Η πολιτική οικολογία έχει αποδείξει χρόνια ότι έχει κυβερνητικά εργαλεία για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε την οικονομία της χώρας. Η κυβέρνηση είναι μια ομάδα, κινούνται όλοι μαζί. Οι οικολόγοι δεν πολεμάμε με νόμους αλλά με την πειθώ», κατέληξε λέγοντας ο κ. Τσιρώνης.
 
Ακούστε τι είπε ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΚΑ στο ραδιοφωνο του ALPHA... .  http://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=70869
 
 

 

 

 

About the Author
Εικόνα admin

admin