Η πανώλη χτύπησε τα αγριογούρουνα στο Βέλγιο

Οι κυνηγοί της Ευρώπης ανησυχούν βαθύτατα μετά τις χθεσινές αναφορές για τα κρούσματα της αφρικανικς πανώλης των χοίρων σε αγριόχοιρους στο Βέλγιο. Τα μολυσμένα ζώα βρέθηκαν στον δήμο της Βαλονίας του Étalle στην επαρχία του Λουξεμβούργου. Αυτή είναι η πρώτη αναφερθείσα περίπτωση αυτής της προβληματικής νόσου στη Δυτική Ευρώπη, η οποία είναι παρούσα σε 10 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Απαιτείται επείγουσα δράση από τις περιφερειακές, εθνικές και ευρωπαϊκές αρχές.
 
Προς το παρόν δεν είναι σαφές πώς εξαπλώθηκε η ασθένεια στο Βέλγιο ή ποια θα είναι η άμεση απάντηση των αρχών. Ωστόσο, η παρακολούθηση και η βιοασφάλεια πρέπει τώρα να ενταθούν από όλους τους ενδιαφερόμενους και οι κυνηγοί πρέπει να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην αναφορά τυχόν μη φυσιολογικών δραστηριοτήτων στις αρμόδιες αρχές. Καλούνται επίσης να παραμείνουν σε εγρήγορση στις δικές τους περιοχές και να ασκήσουν αυστηρά μέτρα βιοασφάλειας για να αποτρέψουν την περαιτέρω εξάπλωση της νόσου. Όλοι όσοι ταξιδεύουν στις πληγείσες περιοχές, όπως για παράδειγμα οι μεταφορείς και οι εποχιακοί εργάτες, πρέπει να λάβουν μέτρα για να σταματήσουν τη διάδοση της νόσου.
 
Ο πίνακας εξάπλωσης της νόσου
 
Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για την Κυνήγι και τη Διατήρηση (FACE) και το Διεθνές Συμβούλιο για τη διατήρηση των θηραμάτων και της άγριας πανίδας και χλωρίδας καθώς και οι ενώσεις κυνηγών στο Βέλγιο και τις γειτονικές χώρες συνεργάζονται τώρα με διάφορους εταίρους για να εξασφαλίσουν ότι οι κυνηγοί διαδραματίζουν βασικό ρόλο καταπολεμώντας την εξάπλωση αυτής της νόσου.
 
Η συντακτική ομάδα του iHunt.gr
About the Author
Εικόνα admin

admin