Καθόλα νόμιμη η θήρευση των κρί κρί στην Κρήτη


Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται λέει μια παλιά παροιμία, εμείς ωστόσο θα αφήσουμε στην άκρη τον κλέφτη και θα ασχοληθούμε με τον ψεύτη που συνάμα μπορεί να είναι και χαζός και εμπαθής, επίθετα που  μπορούν να αποδοθούν σε 3 διαφορετικές κατηγορίες ανθρώπων αλλά εξίσου εύκολα μπορεί να αποδοθούν και σε μια μόνο κατηγορία συνανθρώπων μας, κρατήστε το αυτό έχει την σημασία του !!! Ο λόγος λοιπόν για τον χτεσινό πανικό στα  social media σχετικά με την "σφαγή" των κρι κρι. Τσουνάμι λοιπόν από χτες το πρωί στο Facebook από φωτογραφίες που δείχνουν σκοτωμένα αγριοκάτσικα (κρι-κρι) στη Κρήτη, συνοδευόμενες φυσικά από τους ανάλογους τίτλους στα άρθρα να κάνουν λόγο για τους "φονιάδες", "εγκληματίες" κυνηγούς και λοιπές πλέον γνωστές αντικυνηγητικές μπαρούφες και φυσικά από κάτω,στα σχόλια χείμαρρος οι κατάρες και τα βρισίδια από τους επιλεκτικούς φιλόζωους συνανθρώπους μας, αυτούς ντε που όταν πηγαίνουν σε ταβέρνα γονατίζουν μια στάνη γιδοπρόβατα αλλά στην θέα ενός θηρευμένου θηράματος γίνονται πυρ και μανία.
 
 
Το δόλωμα λοιπόν το κατάπιανε αμάσητο σχεδόν όλα τα μεγάλα- γνωστά πολιτικά σάιτς και ιστολόγια,ακόμα και η ηλεκτρονική σελίδα της κρατικής ΕΡT δημιουργώντας εύλογες απορίες για το είδος και την ποιότητα των ρεπορτάζ που προσφέρει στους Έλληνες φορολογούμενος πολίτες. Ωστόσο όλοι οι παραπάνω μπορούν ίσως να δικαιολογηθούν λόγω ασχετοσύνης με το αντικείμενο, αλλά όταν βλέπεις το ίδιο θέμα να παίζεται και από σάιτ- σελίδα που αυτοπροβάλεται ως " ενημερωτική, ειδησεογραφική και παρεμβατική στο κυνηγετικό και κυνοφιλικό γίγνεσθαι" τότε πραγματικά εξοργίζεσαι και σκέφτεσαι πολλά και διάφορα. Νέο δημοσίευμα όμως του neakriti.gr μάλλον έρχεται να διαψεύσει όλους τους παραπάνω που βιάστηκαν για άλλη μια φορά να πετάξουν λάσπη στον αντικυνηγετικό ανεμιστήρα. Το neakriti.gr, επικοινώνησε με την καθ' ύλην αρμόδια υπηρεσία, την Διεύθυνση Δασών Ν. Ηρακλείου που ανήκει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
 
Ο αναπληρωτής διευθυντής και Δασολόγος κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος, επιβεβαίωσε τις αποκαλύψεις του neakriti.gr σχετικά με την προέλευση των επίμαχων φωτογραφιών.

«Πριν από 20 χρόνια είχε μπει σε εφαρμογή ένα σχέδιο εξυγίανσης για να μείνουν τα καθαρόαιμα ζώα στο νησί Δία. Πράγματι, κάποιοι βοσκοί αρκετά χρόνια πριν είχαν δημιουργήσει προσμίξεις με οικόσιτες κατσίκες, με αποτέλεσμα υβρίδια. Έτσι δώσαμε ειδικές άδειες σε κυνηγούς οι οποίοι με την παρουσία μας και μόνο θα μπορούσαν να θανατώσουν τα υβρίδια και να διατηρήσουμε τους πληθυσμούς των καθαρόαιμων.
 
Ανοίγαμε τη θήρα όμως μόνο για αυτό και υπήρχε υπάλληλος μας εκεί. Όπως επίσης υπάρχουν και οι εγκαταστάσεις μας ακόμα και σήμερα εκεί.» Συνέχισε λέγοντας «Η τελευταία φορά που δώσαμε άδειες ήταν το 2010. Αν έχει γίνει κάτι από τότε και μετά είναι καθαρά παράνομο! Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν υπάρχουν λαθροθήρες, αλλά κάνουμε τακτικά ελέγχους στο νησί για παν ενδεχόμενο. Όσο ήμασταν παρόντες, δίναμε άδειες και μέχρι το 2010 δεν υπήρχε κανένας περιορισμός στη θήρα για τα αγριοκάτσικα.»  Σχετικά με το αν υπάρχουν σήμερα υβρίδια (πρόσμιξη Κρι Κρι και κατσίκας) στη Ντία, είπε: «Ναι ακόμα και σήμερα υπάρχουν, όσα πρόλαβαν να αναπαραχθούν στο μεσοδιάστημα.» 
 
Εξαιρετικό επίσης ενδιαφέρον παρουσιάζει μια επιστολή αναγνώστη που δημοσιεύει το cretalive.gr. "Σήμερα προς μεγάλη μου έκπληξη βλέπω να κάνει τον γύρο του διαδικτύου μια δημοσίευση σχετικά με σφαγές κρι κρι στην Κρήτη.
 
Τις συγκεκριμένες φωτογραφίες τις πήρε η γνωστή φιλοζωική οργάνωση του Ηρακλείου από το προσωπικό προφίλ κάποιου συμπατριώτη μας στο facebook.
 
Τα ζώα αυτά για του λόγου το αληθές έχουν θηρευθεί νόμιμα στην νήσο Ντία το 2009 παρουσία δασοφύλακα του δασαρχείου Ηρακλείου διότι είναι ημίαιμα και όχι γνήσια και ζητήθηκε η βοήθεια των κυνηγών από το κράτος για να καθαρίσει το νησί από αυτά τα ζώα έτσι ώστε να ελευθερωθούν νέα γνήσια για τη διατήρηση του είδους.
 
Το ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος ανάρτησε τις φωτογραφίες αυτές στο facebook είναι μεγάλο λάθος και κατακριτέο από όλους μας. Όμως οι τίτλοι περί παράνομης σφαγής είναι επίσης λάθος και δημιουργούν λανθασμένη εντύπωση στην κοινή γνώμη.
 
Τώρα σε ότι αφορά  τη συγκεκριμένη οργάνωση, δυστυχώς μην έχοντας έργο να αναδείξει και βλέποντας ο κόσμος καθημερινά χιλιάδες αδέσποτα ζώα στο δρόμο άλλα πατημένα στις εθνικές οδούς και άλλα δηλητηριασμένα πεταμένα σε ένα χωράφι, προσπαθεί με άλλους τρόπους να προκαλέσει τη λύπη του κόσμου έτσι ώστε να κρύψει την δική της απραξία.
 
Ίσως τελικά κάποιους να τους βολεύει να υπάρχουν σκυλιά και γάτες στους δρόμους διαφορετικά δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης."
 
Αντί επιλόγου αξίζει να θυμηθούμε μια παρόμοια γελοία κατάσταση και την γκάφα μεγατόνων της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Ομοσπονδίας με την οποία ζητούσε από τις αστυνομικές αρχές να ερευνήσει την περίπτωση ενός Χανιώτη ο οποίος ανάρτησε στο διαδίκτυο φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζεται μπροστά σε ελάφια που νομιμότατα είχε θηρεύσει στην Αμερική !!! (Δείτε ΕΔΩ το άρθρο)
 
Και γεννάται η εύλογη απορία : Υπάρχει άραγε άλλη χώρα στον κόσμο εκτός της δικιάς μας ψαροκώσταινας που να λαμβάνει σοβαρά υπ'όψιν της και να επιτρέπει σε τέτοιες οργανώσεις που δεν γνωρίζουν καν τα είδη της Ελληνικής πανίδας να εκφέρουν την παραμικρή άποψη για την άγρια ζωή και την φύση γενικότερα ???
 
Αλέξανδρος Παλαιολόγος για το iHunt.gr
 
Υ.Σ. To iHunt.gr σεβόμενο τους αναγώνστες του δεν δημοσίευσε την είδηση για τους "δολοφόνους-κυνηγούς" ή για τους "λαθροθήρες των κρι-κρι" πριν τη διασταυρώσει. Θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε έγκυρα και έγκαιρα τους Έλληνες και Κύπριους κυνηγούς.

About the Author
Εικόνα admin

admin