ΚΥΠΡΟΣ : Τα βάζουν με την Υπηρεσία Θήρας για τα περδίκια

Λευκωσία: Η απόφαση για παραχώρηση 50 χιλιάδων νεοσσών περδικιών σε κυνηγετικούς συλλόγους με σκοπό την απελευθέρωση τους, μπορεί να σκόρπισε ικανοποίηση σε αρκετούς κυνηγούς, ωστόσο φαίνεται ότι προέκυψε πρόβλημα, όσον αφορά στην επαρχία Λευκωσίας.
 
 
Με πρόσφατη επιστολή της προς τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Θήρας Παντελή Χατζηγέρο, η Επαρχιακή Λευκωσίας της ΚΟΚ-ΔΑΖ επεσήμανε ότι «η πρόσφατη απόφασή σας να δεσμεύσετε τους συλλόγους μας με όρο στη γραπτή συμφωνία τους μαζί σας όπως μη αναθέσουν σε συγκεκριμένο εκτροφέα περδικιών να τους τα μεγαλώσει, δεν μας βρίσκει σύμφωνους για διάφορους λόγους».
 
Από πλευράς της Υπηρεσίας Θήρας, η απάντηση που δόθηκε όταν τέθηκε το θέμα ήταν ότι ο συγκεκριμένος εκτροφέας υπέβαλε προσφορά για πώληση περδικιών και στην Υπηρεσία Θήρας.
 
Συνεπώς, τίθενται εύλογες επιφυλάξεις στο κατά πόσο θα ήταν σωστό, πουλιά που θα δώσει στην ουσία η ίδια η Υπηρεσία Θήρας, να δοθούν από τους κυνηγετικούς συλλόγους για μεγάλωμα στον συγκεκριμένο εκτροφέα, ο οποίος μπορεί να πουλά και πουλιά στην ίδια την Υπηρεσία.
 
Ο συγκεκριμένος εκτροφέας, Θεοδόσης Στεφάνου, επικοινώνησε με τον «Φ» επισημαίνοντας ότι η συμφωνία που έχει κάνει με τους κυνηγετικούς συλλόγους, είναι να τους παραδώσει ίσον αριθμό περδικιών, με τον αριθμό των νεοσσών που θα του παραδώσουν.
«Για τον λόγο αυτό έχω βάλει περδίκια για εκκόλαψη, για να καλύψω τις τυχόν απώλειες. Άρα δεν υφίσταται πουθενά ο ισχυρισμός της Υπηρεσίας Θήρας ότι μπορεί τα πουλιά που θα πω ότι ψόφησαν, να έρθω μετά να τα πουλήσω στην Υπηρεσία», σημείωσε.
 
Επεσήμανε ακόμα ότι η Υπηρεσία Θήρας θα πρέπει να κάνει καλύτερο προγραμματισμό όσον αφορά στις απελευθερώσεις περδικιών από ιδιωτικά εκτροφεία.
«Πέρσι ήρθαν μέσα στον Αύγουστο να πουν ότι δεν θα αγόραζαν περδίκια από εμένα. Ναι αλλά ένας σωστός εκτροφέας, για να μπορεί να δώσει περδίκια τον Σεπτέμβρη θα πρέπει να κάνει τον προγραμματισμό του από τον Απρίλιο», κατέληξε.
 
Γράφει: Φρίξος Δαλίτης
 
About the Author
Εικόνα admin

admin