Μήνας εκλογών για τους Κυνηγετικούς Συλλόγους. Οι κυνηγοί έχουν το λόγο......

Απρίλιος του 2019 και οι περισσότεροι Κυνηγετικοί Σύλλογοι είναι καθ΄οδόν προς τις κάλπες προς ανάδειξη των νέων Διοικητικών Συμβουλίων. 
 
Τι περιμένουμε, λοιπόν,  όλοι όσοι θητεύσαμε στα Διοικητικά Συμβούλια;  
 
Μα φυσικά την  ηθική επιβράβευση και ικανοποίηση της επανεκλογής, με τον μόνο όρο ότι την προηγούμενη διετία "δουλέψαμε", λειτουργήσαμε, ενεργήσαμε. 
 
Αυτό και μόνο αυτό θα πρέπει να είναι το μοναδικό κριτήριο της ψήφου μας αγαπητοί συνάδελφοι. 
 
Πρέπει να "ξεφύγουμε" από το "σκεπτικό" του γνωστού, του φίλου, του συμπαθή.  Ένα  "καλό παιδί" δεν σημαίνει ταυτόχρονα ότι είναι και "καλός Πρόεδρος".  
 
  • "Καλός Πρόεδρος"  είναι εκείνος που έχει γνωριμίες στο ευρύτερο κοινό αλλά και στις οποιεσδήποτε υπηρεσίες και φορείς που μπορούν να βοηθήσουν τον Κυνηγετικό του Σύλλογο και κατ΄ επέκταση  την κυνηγετική οικογένεια. 
  • "Καλός Πρόεδρος"  είναι εκείνος που έχει πρόσβαση και που μπορεί να λειτουργήσει με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
  • "Καλός Πρόεδρος"  είναι εκείνος που ενεργεί και προβάλλει τις ενέργειες του συλλόγου του έτσι ώστε να αποδεικνύει σε εκείνους που δεν είναι κυνηγοί πως το κυνήγι δεν είναι μόνο η θήρευση. 
Και κυρίως, "καλός Πρόεδρος"  είναι εκείνος που φροντίζει για την καλυτέρευση της ποιότητας του κυνηγίου για όλα τα μέλη του συλλόγου του, την ασφάλειά τους, και την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων τους εντός της δραστηριότητας τους. 
 
Φυσικά και ο οποιοσδήποτε που θα θητεύσει σε Διοικητικό Συμβούλιο από οποιαδήποτε  θέση μπορεί να υποπέσει σε λάθος. 
 
Εξάλλου, μόνο όποιος  δεν πράττει τίποτε, δεν κάνει λάθη. 
 
Όμως για αυτό το λόγο πρέπει όλοι οι υπόλοιποι συνάδελφοι να παρευρίσκονται στις Γενικές Συνελεύσεις. Για να διορθώνουν τα λάθη. Να προτείνουν, να κρίνουν, να συζητούν. 
 
Τα καφενεία δεν είναι τα μέρη που πρέπει να αλλάζουμε απόψεις. Οι κουβέντες στα καφενεία μόνο διχόνοια μπορούν να φέρουν και άσχημα αποτελέσματα για όλους. 
 
Ναι πρέπει να είμαστε αυστηροί κριτές των κοινών κυνηγετικών πεπραγμένων, αλλά επίσης πρέπει να είμαστε και "ανοιχτόμυαλοι", δεκτικοί και όχι κακεντρεχείς. 
 
Πρέπει να σταματήσουμε να κατηγορούμε για απραξία ή ανικανότητα εκείνους που αποφάσισαν να ασχοληθούν με τα κυνηγετικά κοινά και που ολοκληρωτική τους πρόθεση ήταν "η προσφορά" και το "να δουλέψω". 
 
Εκείνους που ενεργούν, για οτιδήποτε, ακόμη και με λάθος τρόπο κάποιες φορές σύμφωνα με την άποψη άλλων, δεν μπορούμε και δεν πρέπει να τους κατηγορούμε. 
 
-Πρέπει να τους "συμπληρώνουμε" τις σκέψεις τους.
 
-Πρέπει να συμμετέχουμε στις αποφάσεις τους. 
 
-Πρέπει να τους στηρίζουμε. 
 
Αν  όλα γίνουν έτσι όπως πρέπει, τότε επιτέλους κάποια στιγμή θα σταματήσουμε να δεχόμαστε "πόλεμο" από κάποιους που θεωρούν εαυτούς ανώτερους και σωτήρες. 
 
Γιατί αν δεν το κατανοήσουμε αυτό  θα βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων. 
 
Σύμφωνα πάντα με όλα όσα προανέφερα, πρέπει να αποκτήσουμε επιτέλους κρίση, γνώμη και άποψη και με αυτά να προχωρήσουμε στο εκλογικό μας δικαίωμα. 
 
 
Δεν χρειάζεται να πούμε δια στόματος "ευχαριστώ" σε εκείνον που πρόσφερε. Χρειάζεται να  τον επιβραβεύσουμε ηθικά στηρίζοντάς τον με την ψήφο μας. 
 
Αυτές οι γραμμές δεν είναι προεκλογικός λόγος. 
 
Είναι σκέψεις που μοναδικό σκοπό έχουν την αφύπνιση, την σκέψη και εντέλει την πράξη για να συνεχίσουμε να διαφυλάσσουμε  όσα ήδη έχουμε αλλά και να συνεχίσουμε να χτίζουμε βάσεις για όλα όσα ακόμη δικαιούμαστε. 
 
Δεν είμαι ούτε ρομαντικός, ούτε ευαίσθητος.
 
Είμαι οραματιστής. 
 
Και οραματίζομαι ένα καλύτερο μέλλον σε οποιοδήποτε επίπεδο. 
 
Μονοιασμένοι, ενωμένοι, και δραστήριοι, θα μπορέσουμε να έχουμε αυτό το Θεόσδοτο δώρο και να συνεχίσουμε να ασκούμε αυτήν την αρχέγονη δραστηριότητα που έχει περάσει στο dna μας από γενιά σε γενιά.
 
Το ελεύθερο, παραδοσιακό κυνήγι που όλοι μας επιθυμούμε και αγαπάμε. 
 
Κρίνετε, σκεφθείτε, αποφασίστε και επιλέξτε εκείνους μας αξίζουν. 
 
Ο  Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Κόνιτσας 
Τρύφων Τιπούρτης.
 
About the Author
Εικόνα admin

admin