Μ.Κεφαλογιάννης : Είμαι σταθερά δίπλα στην νόμιμη, παραδοσιακή δραστηριότητα του κυνηγιού

Συναντήσαμε τον Μανώλη Κεφαλογιάννη ευρωβουλευτή, πρώην Υπουργό, Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιο πάλι στις επερχόμενες ευρωεκλογές και του ζητήσαμε τις απόψεις του για το κυνήγι.
 
Ο λόγος του πραγματικός χείμαρρος, με την χαρακτηριστική ορεσίβια Κρητική προφορά. 
 
Μεταξύ των άλλων μας είπε <<.... το κυνήγι είναι μια δραστηριότητα που ασκείτε σε όλη την Ευρώπη , μια δραστηριότητα η οποία αφήνει μεγάλο οικονομικό όφελος στις απομακρυσμένες τοπικές κοινωνίες και μάλιστα σε περιόδους << νεκρές>>.  Αναπτύσσεται έτσι ένας ειδικός θεματικός τουρισμός, γνωστός και σε υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη, που μαζί με τις εκατοντάδες επιχειρήσεις του κλάδου, δίνουν ανάσες στην Ελληνική οικονομία.
 
 
Οι κυνηγοί όμως πάνω από την οικονομική τους συνεισφορά, είναι διαχειριστές και φίλοι της φύσης. Με την θήρα να ασκείτε σε ένα αυστηρό νομικό πλαίσιο, με απελευθερώσεις θηραμάτων, βελτιώσεις βιοτόπων, αναδασώσεις , τα προγράμματα, Άρτεμις, την επιτήρηση της λύσσας και της Αφρικανικής πανώλης του χοίρου, με συνεργασίες με ΑΕΙ και φορείς αλλά κυρίως με το τεράστιο έργο της θηροφυλακής των κυνηγητικών οργανώσεων για το οποίο και έχω προσωπική άποψη.
 
Για όλους αυτούς τους λόγους είμαι σταθερά δίπλα στην νόμιμη, παραδοσιακή δραστηριότητα του κυνηγιού, αρωγός στο φιλοπεριβαντολλογικό έργο των 200.000 κυνηγών, συμπαραστάτης στα παιδιά της ομοσπονδιακής θηροφυλακής που μαζί με τους δασικούς υπαλλήλους έχουν το βάρος της επιτήρησης ορεινών και αγροτικών περιοχών της πατρίδας μας.
 
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Ελλάδα δεν έχει καταδικαστεί ποτέ από Ευρωπαϊκό δικαστήριο για θέματα θήρας. Ως Ευρωβουλευτής θα συνεχίσω να έχω στις προτεραιότητές μου, μετά τα εθνικά μας θέματα βέβαια, τα θέματα της αειφόρου ανάπτυξης με την βιώσιμη εκμετάλλευση ειδών και των οικοσυστημάτων λαμβάνοντας υπόψιν τις παραδοσιακές δραστηριότητες σε ένα γενικότερο πλαίσιο της προστασίας του περιβάλλοντος>>.

Α.Κ. για το iHunt,gr

About the Author
Εικόνα admin

admin