Νυχτερινές επιδρομές αγριόχοιρων στο Μενίδι...VIDEO

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφήΑποστολή με emailΑποστολή με email

Ποιος θα φανταζόταν πριν μερικά χρόνια ότι οι αγριόχοιροι θα βρίσκονταν μια ανάσα από το κέντρο του Μενιδίου; Κι όμως όσο και αν ακούγεται υπερβολικό, είναι εκατό τις εκατό αληθινό.
 
Οι αγριόχοιροι έχουν καταλάβει την Πάρνηθα και προελαύνουν προς τον κέντρο της Αθήνας. 
 

 
Κάθε βράδυ μεγάλες αγέλες από αγριόχοιρους κάνουν επιδρομές σε καλλιέργειες λίγο έξω από το κέντρο του Μενιδίου και μια ανάσα από το Τατόι.
 
 
Ο κ. Μόσχος Αλέξανδρος ξενυχτάει κάθε βράδυ για να γλυτώσει ότι μπορεί από τις καλλιέργειες με τα ζουμπούλια
 
Οι αγρότες αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα και ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν τρόπους αντιμετώπισης. Κάποιοι ξενυχτούν πάνω από τις καλλιέργειες για να τρομάξουν τους αγριόχοιρους άνω κάποιοι άλλοι έχουν “επενδύσει” στους ηλεκτροφόρους φράχτες. Και όλα αυτά μέσα σε κατοικημένες περιοχές και με τον κίνδυνο για τροχαία ατυχήματα πολύ μεγάλο. Είναι θέμα χρόνου να έχουμε αυτοκινητιστικά ατυχήματα με αγριόχοιρους.
 
 
Κάθε βράδυ οι αγριόχοιροι οργώνουν  τις καλλιέργιιες με τα ζουμπούλια
 
 
Ο κοσμήτορας του ΚΣ Αχαρνών κ. Σιδέρης
 
 
"Σε λίγο θα ξεριζώσουν και τις ελιές..." μας λένε οι αγρότες στο Μενίδι
 
 
Το iHunt.gr βρέθηκε στο Μενίδι σε μια επίσκεψη του Προέδρου της Δ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδος και του Προέδρου του Κυνηγετικού Συλλόγου Αχαρνών κ. Αθανάσιο Σωτηρίου σε αγροτικές εκτάσεις που δέχθηκαν τις “επιθέσεις” των πεινασμένων αγριόχοιρων. Μαζί τους o αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πάρνηθας κ. Βασίλη Λαζάρου, o αντιπρόεδρος του ΚΣ Αχαρνών κ. Νίκος Μαριανός , ο κοσμήτορας του ΚΣ Αχαρνών κ. Μάνος  Σιδέρης και ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας  κ. Ευάγγελος Ρωμανός.
 
 
 
Οι κ.κ Σταθόπουλος, Λαζάρου και Ρωμανός ακούν τα παράπονα των αγροτών
 
 
Στην συνέχεια επισκεφθήκαμε το Δασαρχείο Πάρνηθας όπου ο Δασάρχης κ. Ζαρείφης τόνισε ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο όμως δεν έχει γίνει ακόμη κάποια επίσημη αναφορά από τους αγρότες.
 
Τελευταία στάση του οδοιπορικού μας ήταν το δημαρχείο του δήμου Φυλής όπου μιλήσαμε  τον Αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών -Εσόδων ,Πολιτικής Προστασίας και πρόεδρο του Συνδέσμου Πάρνηθας (ΣΥΝΠΑ) κ. Δημήτρη Καμπόλη.
 
 
Επίσκεψη στο γραφείο του κ. Καμπόλη
 
Κώστας Λουρής για το iHunt.gr

About the Author
Εικόνα admin

admin

Facebook Comments Box