Οικολόγοι Πράσινοι: Δελτίο τύπου για λαθροθηρία τρυγονιών στα Ιόνια

Δελτίο τύπου εξέδωσε το κόμμα Οικολόγων Πράσινων με αφορμή την "σφαγή" τρυγονιών στο Ιόνιο. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει το δελτίο τύπου :
 
"Κάθε Απρίλιο στα Ιόνια νησιά λαμβάνει χώρα η μαζική σφαγή των Τρυγονιών στην πορεία τους από την Αφρική στον ευρωπαϊκό βορρά για να φωλιάσουν και να αναπαραχθούν. Σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του κόσμου, η καταδίωξη των άγριων ζώων την εποχή της αναπαραγωγής απαγορεύεται γιατί αλλιώς και κατά τον κοινό νου μοιραία θα εξαφανιστούν. Το άλλοτε κοινό Τρυγόνι έχει σήμερα υποστεί μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού του κατά 70%.
 
Επειδή:
 
- δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε τον αποδεκατισμό των κουρασμένων πουλιών, από οπλοφόρους που τα παραφυλάνε τη στιγμή που φτάνουν στα νησιά έχοντας πετάξει δύο ή και τρεις χιλιάδες χιλιόμετρα πάνω από τη Με΄σογειο και τη Σαχάρα
 
- τα πουλιά είναι δημόσιο αγαθό και οι περισσότεροι πολίτες της χώρας μας τα θέλουν στον ουρανό και όχι στους καταψύκτες ορισμένων
 
- διεκδικούμε και για τα εγγόνια μας το δικαίωμα της απόλαυσης της φύσης, οι Οικολόγοι Πράσινοι,
 
απευθύνουμε έκκληση στις αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτείας να κάνουν φέτος αποτελεσματικότερα το καθήκον τους. Πρέπει, τουλάχιστον, να γίνει αισθητή η παρουσία των ελεγκτικών αρχών σε κομβικά σημεία των περιοχών όπου γίνεται η λαθροθηρία, ώστε να μην επικρατεί η εικόνα της άκρατης ανομίας. Απευθύνουμε έκκληση  στους  αυτοδιοικητικούς και πολιτικούς άρχοντες του Ιονίου να υπερασπιστούν το έργο των υπηρεσιών."
 
 


About the Author
Εικόνα admin

admin