ΟΚΑΔΕ : Κακόγουστο αστείο η υποχρεωτική στείρωση των σκύλων

Δελτίο τύπου εξέδωσε ο Όμιλος Πόιντερ και Σέττερ Ελλάδος με αφορμή το σχέδιο νόμου για τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα που έθεσε προς διαβούλεσε ο υπουργός κ. Γιάννης Τσιρώνης. Αναφέρει ο Δελτιο Τύπου :
 
"Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
 
Με έκπληξη διαβάσαμε το νέο σχέδιο νόμου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση με τίτλο «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό.»
 
Εκπροσωπώντας σαν Όμιλος φυλής όλους τους Αγγλικούς δείκτες οφείλουμε να σας καταστήσουμε σαφές ότι πρόκειται για ένα σχέδιο νόμου που στο σύνολο του δεν στέκει καμίας Επιστημονικής Έρευνας αλλά και ζωοφιλικής ηθικής.
 
Τα αποτελέσματα θα είναι πραγματικά δραματικά όσο αφορά το μέλλον της οργανωμένης Κυνοφιλίας,, αποτέλεσμα οι φυλές μας να οδηγηθούν από τις Πανευρωπαικές πρωτιές που έχουμε τώρα σε Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα εκπροσωπώντας την Ελλάδα, σε παρακμή αφού θα μειωθούν δραματικά οι γενετικές δεξαμενές και θα χαθεί το όνειρο κάθε ερασιτέχνη εκτροφέα. Τα αδέσποτα αντί να μειωθούν θα αυξηθούν και μάλιστα σε δραματικούς αριθμούς αφού οι περισσότεροι δεν θα μπορέσουν να αντέξουν αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε ένα ακόμη άδικο χαράτσι.
 
Όσο αφορά την στείρωση μόνο ως ένα κακόγουστο αστείο μπορούμε να το εκλάβουμε, δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι θα υποβάλουμε τους αγαπημένους μας συντρόφους σε αυτή την διαδικασία που θα επηρεάσει σίγουρα στην ψυχοσύνθεση τους και μπορεί ακόμη να θέσει σε κίνδυνο ακόμη και την ζωή τους, χωρίς κτηνιατρική αναγκαιότητα για καθαρά εισπρακτικούς λόγους. Για ακόμη μία φορά ελπίζουμε να μην έχουμε μία Πανευρωπαϊκή πρωτιά.
 
Κύριε Υπουργέ δεν ξέρουμε ποιοι σας συμβουλεύουν και σας οδηγούν σε λάθος δρόμο, απλά πρέπει να καταλάβετε το συντομότερο δυνατό ότι οι για εμάς δεν είναι ούτε εργαλεία, ούτε αυτοκίνητα , είναι οι σύντροφοί μας στις αγαπημένες μας δραστηριότητες, είναι μέλη ισότιμα της οικογένειας μας και με τον ίδιο τρόπο θα αντιμετωπίσουμε όσους προσπαθήσουν να τους κάνουν κακό ή να μας τους στερήσουν.
 
Με εκτίμηση.
 
Για το Δ.Σ. του ΟΚΑΔΕ
 
ο Πρόεδρος                               ο Γ.Γραμματέας
Γκουζούνας Δημήτριος             Γιανναράς Ηλίας
 
Υ.Γ. Ύστερα από την ορθή απόφαση του Δ.Σ. του ΚΟΕ να πραγματοποιήσει έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 12 Απριλίου για το παραπάνω θέμα, στην οποία θα είμαστε και μεις παρόν,θα περιμένουμε τις αποφάσεις της Γ.Σ. οι οποίες θα παρθούν για να καθορίσουμε τις περαιτέρω ενεργειές μας."
About the Author
Εικόνα admin

admin