Οργανωμένα κυκλώματα λαθροθήρων στον Αμβρακικό

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφήΑποστολή με emailΑποστολή με email

Οργανωμένα κυκλώματα που λυμαίνονται την πανίδα του Αμβρακικού, βλέπει η Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου πίσω από το πρόσφατο περιστατικό πυροβολισμού θηροφύλακα, στην προσπάθεια ελέγχου ενός λαθροκυνηγού.
 
Στο γεγονός αυτό συνηγορεί το ότι και οι πέντε λαθροθήρες που συνελήφθησαν το προηγούμενο διάστημα στην περιοχή, έφεραν στην κατοχή τους ακόμη και αδήλωτα όπλα, με παραποιημένα στοιχεία, ενώ ακόμη και αυτοί που είχαν άδεια οπλοφορίας, δεν είχαν και άδεια οπλοχρησίας, καθώς δεν είχαν άδειες κυνηγίου. Όπως άφησε σαφέστατα να εννοηθεί ο υπεύθυνος της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου Νίκος Παπαγρηγορίου, στην περιοχή οργίαζε τα προηγούμενα χρόνια η λαθραία θήρα, με σκοπό την εμπορία των υδρόβιων πτηνών, που κατέληγαν είτε σε εστιατόρια της περιοχής, είτε πωλούνταν ως εκλεκτοί μεζέδες.
«Πιστεύω ότι έχουμε χαλάσει την εμπορία ορισμένων λαθροθήρων που πλούτιζαν από την περιοχή του Αμβρακικού. Γινόταν εμπορία τεράστιων ποσοτήτων υδρόβιων πουλιών», ανέφερε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως αυτός είναι και ο λόγος που αυξάνεται και ο βαθμός επικινδυνότητας για τους επτά θηροφύλακες που εποπτεύουν την περιοχή του Αμβρακικού.
 
Μάλιστα, έδωσε σε απάντηση σε όσους εγείρουν ενστάσεις για τη ρυθμιστική που για τρίτη χρονιά επιτρέπει τη θήρα στον Αμβρακικό, μετά και τον καθορισμό επτά ζωνών. «Οι θηροφύλακες είναι οι πραγματικοί προστάτες της άγριας πανίδας και όχι απλοί παρατηρητές και γλάστρες. Εμείς θα συνεχίσουμε με την ίδια όρεξη να εποπτεύουμε την περιοχή και να ελέγχουμε τον Αμβρακικό. Η θήρα στον Αμβρακικό αποτρέπει τη λαθροθηρία», συνέχισε και προανήγγειλε την πρόσληψη άλλων τριών θηροφυλάκων για την εποπτεία της συγκεκριμένης περιοχής.
 
ΖΗΤΟΥΝ ΟΠΛΑ
 
Ο κ. Παπαγρηγορίου έθεσε και το ζήτημα της οπλοφορίας των θηροφυλάκων, κάνοντας γνωστό πως η Ε’ ΚΟΗ είναι σε συζητήσεις με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους θηροφύλακες να φέρουν όπλα κατά την υπηρεσία τους, αφού φυσικά προηγηθεί η απαραίτητη εκπαίδευση.
 
«Δε γίνεται με ένα φακό στο χέρι και επιδεικνύοντας μια ταυτότητα να αντιμετωπίσεις κάποιον που κρατά ένα όπλο», τόνισε χαρακτηριστικά, εξηγώντας πως η κατοχή όπλων από τους θηροφύλακες θα λειτουργεί αποτρεπτικά για περιστατικά όπως αυτό στον Μύτικα Άρτας την περασμένη Τρίτη.
 

About the Author
Εικόνα admin

admin

Facebook Comments Box