Περδικόσκυλο θύμα της μανίας των λύκων στην Ευρυτανία

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφήΑποστολή με emailΑποστολή με email
ΝΕΟ κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε κυνηγόσκυλο σημειώθηκε το Σάββατο 07/10/17  στα Γούπατα της Ευρυτανίας σε κυνήγι πέρδικας.
 
Αυτή την φορά το "λαχείο" κλήρωσε στον συνάδελφο Κώστα Σαρακατσιάνο και στην άτυχη σκυλίτσα του, την Βella Della Anthousa , 4 χρονών, πόιντερ.
 
Ας δούμε λοιπόν πως περιγράφει το χρονικό της θανατηφόρας επίθεσης στην σκυλίτσα του, ο ίδιος ο Κώστας  : " Η επίθεση έγινε το Σάββατο 07/10/17 απογευματινή ώρα γύρω στις 16:30, στα  Γούπατα της Ευρυτανίας σε κυνήγι πέρδικας. Λόγω πυκνής ομίχλης δεν είχαμε βγει καθόλου για κυνήγι το πρωί περιμένοντας στην καλύβα την στιγμή που θα υποχωρούσε η ομίχλη. Αυτό πράγματι συνέβη γύρω στις 15:30 οπότε βγήκαμε για κυνήγι. Ήμασταν 3 φίλοι με τα 4 σκυλιά μας.  Απλωθήκαμε και  τα σκυλιά άρχισαν να ψάχνουν για πέρδικες. Σχετικά σύντομα τις σήκωσαν και τα πουλιά έσπασαν σε διάφορα σημεία. Η αντάρα κράταγε καλά ακόμα, έτσι χωρίσαμε και εγώ ανέβηκα ψηλότερα σε μια ράχη για να βγω από πίσω συνοδευόμενος από τον Μαξ του Κώστα, ενώ η δικιά μου η Bella έμεινε χαμηλότερα κυνηγώντας με τους άλλους."
 
Ο Κώστας εμφανώς συγκινημένος συνεχίζει λέγοντας : " Χτυπάει το κινητό μου, ήταν ο Κώστας,  "έλα φίλε, δεν ξέρω πως να στο πω.....έλα εδώ......γύρνα πίσω τώρα..... η Bella .....την έφαγαν λύκοι...." Μου κόπηκαν τα γόνατα, άρχισα να τρέχω, πάνω στην τρέλα μου θυμήθηκα ότι ο Μαξ συνέχιζε να κυνηγάει, γύρισα πίσω τον μάζεψα και συνέχισα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα μπορούσα μέσα στην αντάρα και με ένα σκυλί δεμένο να κατευθύνομαι προς τους φίλους μου. Όταν έφτασα τους βρήκα και τους 2 εκεί με τα σκυλιά δεμένα και την Bella όπως φαίνεται στην φωτογραφία. Τα παιδιά μου εξήγησαν ότι κάποια στιγμή άκουσαν τον χαρακτηριστικό ήχο από το μπίπερ της Bellas, σημάδι ότι η σκύλα είχε βρει τα πουλιά και ήταν σε φέρμα. Μάλιστα την είχαν παινέψει για την ταχύτητα που είχε ξαναβρεί τα πουλιά....." Διακοπή και μια μεγάλη ανάσα από τον Κώστα .... " Έφτασαν στο σημείο που χτύπαγε το μπίπερ προετοιμασμένοι να θαυμάσουν άλλη μια μεγαλοπρεπή φέρμα της Bellas ως συνήθως και βρήκαν την σκύλα κάτω, μακελεμένη,  ενώ το μπίπερ συνέχιζε να χτυπάει σε φέρμα."
 
" Θάψαμε την Bella μου στα 4 της χρόνια εκεί επάνω, στοιβάζοντας στο σώμα της πέτρες από τους διπλανούς χαλιάδες που λάτρευε να διασχίζει λες και πέταγε από πάνω τους, ενώ κατάπινε τον άνεμο ψάχνοντας για τις αγαπημένες της πέρδικες. Ωστόσο το μαρτύριο μου δεν έμελλε να τελειώσει εκεί. Γυρνώντας στο σπίτι μόνος μου χωρίς την Bella, αντιμετώπισα τα απορημένα πρόσωπα της γυναίκας μου και των 2 παιδιών μου (4 και 8 χρονών). Είναι εξαιρετικά δύσκολο και επώδυνο να εξηγήσεις σε 2 μικρά παιδάκια το τι συνέβη και για ποιο λόγο το πέμπτο μέλος της οικογένειας μας, (που είχαμε αναστήσει από 40 ημερών μωρό) και ο μόνιμος σύντροφος τους στα παιχνίδια και στις σκανδαλιές δεν πρόκειται να ξαναγυρίσει πίσω ποτέ....."
 
" Την επόμενη ημέρα Κυριακή 08/10/17 χτυπάει το τηλέφωνο και φίλος συνάδερφος από άλλη παρέα περδικοκυνηγών μου ανάφερε ότι αρκετά χιλιόμετρα από την περιοχή που σκοτώθηκε η Bella μου, αλλά στην ίδια ευρύτερη περιοχή, ξανά σε σπανό, καθαρό, αλπικό τοπίο είδε με τα μάτια του μέσα σε ένα απότομο χαλιά, ένα λύκο να πηγαίνει κυριολεκτικά πόντα φέρμα τον σκύλο του που ανέμελος χωρίς να έχει καταλάβει τίποτα έψαχνε για πέρδικες !!!! Τουφέκισε και ο λύκος ευτυχώς φοβήθηκε και έφυγε."
 
Ο Κώστας με το microchip ηλεκτρονικής σήμανσης μαζί και με τις αιματοβαμμένες φωτογραφίες της αγαπημένης του Bellas δήλωσε την επίθεση στο αρμόδιο Δασαρχείο.
 
του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr
About the Author
Εικόνα admin

admin

Facebook Comments Box